Ronny & Alex Parkieten Site

Home / Persoonlijk / Foto album / Verkoop / Contact

Welkom!

Deze site is in de eerste plaats bedoeld voor mijn hobby. Het kweken van showgrasparkieten, met name een lichte voorkeur voor dubbelfactorig spangle en zeker kweken van normaal vogels & lutino's.
Wilt u meer weten, of eens langskomen neem dan gerust contact op of gsm Ronny 0477/80.63.47

 

 

 

 

 

 

 

Wie zijn wij :

Door Ronny & Alex

Vanaf de jaren '90 ben ik bezig met alles wat een kromme snavel heeft. Van kleine parkieten tot agapornieden en neophema's, allemaal heb ik ze gekweekt. Ik was meegegaan met een liefhebber naar een a.o.b tentoonstelling in Lier en was al snel verkocht aan engelse grasparkieten die op de tafels stonden. Wat een prachtvogels. Ik ben dan begonnen met het aanschaffen van een paar koppels engelse grasparkieten want gewone grasparkieten zaten al op mijn hok. Het kweken verliep naar wens desondanks ze me vertelde dat het niet makkelijk was deze vogels te kweken. Ik heb altijd de engelse jongen & eieren onder de gewone grasparkieten gestoken en dat met heel goede resultaten. In 1999 kreeg mijn loopbaan een andere wending. Ik starte een eigen zaak op en besloot het kweken van grasparkieten even voor bekeken te houden. De passie keerde echter snel terug en ben opnieuw begonnen met kweken in 2006. Ik kende de sport al en wist ook de betere kwekers wonen zoals Roger v/d Weyer, Jac Cuijten, partnerschip Rsb en Harry van Genechten . Ik heb daar vogels aangeschaft en heb mijn stam verder uitgebouwd tot ik bij Alex terecht kwam. Onze passie groeide al snel uit tot een ware vriendschap en in 2008 besloten we een partnerschip op te bouwen. (onze ring nr REF: G B 01). Op korte termijn hebben we terug een bestand opgebouwd waar we terecht trots op zijn. Nu nog wat verder uitbouwen met vogels die we in onze stam kunnen gebruiken om de puntjes op de i te zetten .

 

Hier een foto van Ronny& Alex V.G.C club kampioen van champions & gevorderde 2011


Sinds 1992 ben ik bezig met enkel grasparkieten.

Al van kindsbeen af ben ik bezig met vogels, ben het als het ware met de paplepel ingegeven. Vader en de oudere broers kweekten kanaries, grasparkieten, rode kardinalen, zebravinken. Samen gingen we met regelmaat naar verschillende vogelbeurzen in de streek maar mijn oog viel op de wondermooie Australische parkieten. Met vallen en opstaan, zoals de meeste beginnende liefhebbers, heb ik dan terug in 2006 gaandeweg een mooi bestand proberen op te bouwen. Met de hulp van mijn goede kameraad Alex werd dit bestand en vooral ook mijn kennis groter. Nu proberen we samen kwaliteitsvolle jonge vogels te kweken en hebben we ook deze website om u van onze mooie hobby mee te laten genieten. Een andere hobby van mij is fotografie, deze probeer ik dan ook samen te brengen aan de hand van foto's van onze vogels die je uiteraard hier op onze website kan bewonderen.

Op deze site kan je ons kwekersportret bekijken van Ronny en Alex : http://www.ngc-dbs.nl/ . Bekijk ook onze website van vgc op volgende link :http://www.vgc-vzw.eu .