Donna Eden

Donna Eden


Handboek1Handboek2
DonnaEnDavid

Donna Eden en
David Feinstein

Clare

Energetisch werken

Activiteiten

Overzicht

Welkom bij het thema waar een groot deel van mijn hart ligt!

Ik ben me vanaf mijn kindertijd bewust van de dynamieken/energieën die zich tussen mensen en hun omgeving afspelen. 20 jaar lang bezocht ik workshops, opleidingen om me te helpen deze energieën te begrijpen. Het deel in mij dat niets zomaar aanneemt, heeft het me niet gemakkelijk gemaakt. Uiteindelijk ben ik bij het werk van Donna Eden beland, via haar man David Feinstein. David is klinisch psycholoog en was 20 jaar de sceptische partner van Donna. Ondertussen is het zijn missie geworden om het energetisch werken gefundeerd in de psychologie te introduceren. Ik herinner me het moment waarop ik met haar werk kennismaakte als de dag van gisteren, want ze heeft mij toen ‘van mijn sokken geblazen’. Eindelijk kon ik mijn eigen inzichten kaderen, en bovendien verdiepte zij alles.

We resoneren allemaal met andere systemen, andere personen. Maar het belangrijkste is dat we de reis beginnen, een heel natuurlijke reis, een (her)ontdekking van de kracht van ons lichaam. En of we nu van energie spreken, van kracht of van dynamieken, het maakt niet uit. Maar dit is een wereld die zich aan het openen is en de moeite waard is om ontdekt te worden. Een wereld van mogelijkheden.

Wie is Donna Eden van Eden Energy Medicine?

Eden Energy Medicine, of Eden Energetische Geneeskunde is Donna Edens kijk op de energetische geneeskunde die in elke cultuur doorheen de geschiedenis in meer of mindere mate natuurlijk wordt beoefend. Donna Eden is momenteel een van de grootste namen in het veld van de energetische geneeskunde. Zij heeft tienduizenden mensen behandeld en opgeleid, heeft samengewerkt met de ‘reguliere’ geneeskunde en ondersteunt het onderzoek naar haar werk. Haar boek en bestseller ‘Energy Medicine’, voor ons vertaald naar ‘Energetische Geneeskunde’, wordt gezien als een standaardwerk binnen het domein van de energetische geneeskunde, en is in meer dan twintig talen vertaald. Aanvullend schreef ze nog ‘Energetische Geneeskunde voor vrouwen’.

Jaren geleden is Donna Eden gestart in het opleiden van mensen. Ze reist hiervoor de wereld rond met haar man David Feinstein, PhD Psychologie en onderzoeker naar de energetische psychologie.

Wat is Eden Energetische Geneeskunde?

“Energy Medicine is … de volgende, grensverleggende stap binnen de geneeskunde” — Dr. Mehmet Oz

Energetische Geneeskunde is aan een opmars bezig. Het werk van Donna Eden is onder andere geïnspireerd op accupunctuur, kinesiologie, yoga en qichong. Donna zegt over Energetische Geneeskunde dat je energieën wakker maakt die veerkracht, plezier, levensvreugde en een grotere vitaliteit in je lichaam, geest en spirit geven! Door je energieën te balanceren, balanceer je de chemiehuishouding in je lichaam, reguleer je hormonen, help je je beter te voelen en beter te denken. Energetische geneeskunde wordt de zelfzorg en het zelfontwikkelingspad van de toekomst genoemd, maar het zet je NU in je kracht zodat je je kan aanpassen aan de veranderingen van de 22ste eeuw en kan openbloeien.

Hoe werkt Eden Energetische Geneeskunde?

Energie wordt gezien als een vitale, levende en bewegende kracht die een grote impact heeft op onze gezondheid en ons welzijn. Energie heeft ruimte nodig om te kunnen bewegen, en beweegt in bepaalde patronen. Blokkades kunnen komen door stress, toxines, hoge gevoeligheid, lichamelijke problemen. Door ruimte te creëren, patronen aan te leren of te veranderen kan je je energiesysteem opnieuw veerkrachtig maken.

Eden Energetische Geneeskunde is voor iedereen. Er is geen geloofssysteem mee geassocieerd, geen voorkennis vereist, geen speciale talenten. Het gaat om de natuurlijke taal van ons lichaam die we allemaal nog tot op zekere hoogte kennen en verder kunnen ontwikkelen.

De Kracht van energetische geneeskunde en Eden Energy Medicine

Energetische interventies zijn natuurlijk, krachtig, efficiënt, en kunnen patronen in je fysieke en psychische functioneren doorbreken.

En een van de mooiste aspecten is het plezier, de verwondering en de dankbaarheid die deze ontdekkingsreis met zich meebrengt.


A 'recovering surgeon' discovers the power of Eden Energy Medicine

Waar vind ik workshops terug?

Je kan de workshops en jaaropleiding terugvinden bij activiteiten. Andere cursussen over het werk van Donna Eden kan je vinden via haar website

“Het beste medicijn voor het lichaam is energie! Energie is praktisch, veilig, en betaalbaar, en het helpt je om gezond te blijven en te floreren in onze snelle wereld. Om haar gaves aan te boren, moet je de taal van het lichaam leren en hoe je de energiesystemen ervan in balans houdt. En dat is nu net waar het in deze cursus om draait.” — Donna Eden