Welkom

 

WAT?

Relatietherapie houdt in het begeleiden van individuen of koppels bij relationele moeilijkheden. In iedere relatie komen spanningen, ergernissen en ruzies voor; dit is normaal en hoeft niet te duiden op een ongezonde of falende relatie. Wanneer partners echter in hun relatie tegen problemen oplopen waar zij zelf niet meer uit komen, staan zij voor de keus om ofwel de relatie te beëindigen, of hulp van buitenaf in te schakelen. Indien er voor het laatste gekozen wordt kan relatietherapie uitkomst bieden. 

HOE?

Samen met beide partners worden de problemen in kaart gebracht. Vervolgens wordt in de relatietherapie op zoek gegaan naar mogelijke oplossingen voor deze relationele problemen. Dit gebeurt doorgaans door middel van gesprekken tijdens therapiesessies waaraan beide partners deelnemen. Hieruit kunnen onder andere nieuwe omgangspatronen en betere communicatie voortkomen, waardoor de neerwaartse spiraal doorbroken wordt en de relatie weer voor beide partners bevredigend wordt. Er worden echter geen kant en klare oplossingen aangeboden; beide partners zullen energie moeten steken in zichzelf en hun relatie om de relatietherapie te laten slagen. 

PRAKTISCH?

Er wordt een afspraak gemaakt voor een kennismakingsgesprek waarbij de relatieproblemen/frustraties kunnen worden in kaart gebracht. Beide partners kunnen daarvoor te samen komen of elke partner kan ook eerst afzonderlijk komen om zo zijn/haar verhaal rustig te kunnen vertellen om daarna eventueel samen te komen. Na het kennismakingsgesprek wordt bekeken wat de verdere mogelijkheden zijn en wordt bekeken of er al dan niet kan gestart worden met relatietherapie.

De richtprijs voor een sessie bedraag 45 euro (duur: +/- 50 min)

Het totaal aantal sessies is sterk afhankelijk van koppel tot koppel en wat de problemen precies zijn. Vaak merken we dat na 3 tot 5 sessies de meeste relaties reeds een positieve vooruitgang hebben gemaakt.  Opvolgingsgesprekken zijn daarna steeds mogelijk. 

 

 

Praktijk voor relatietherapie
   Tom Cleymans
   Pastoor de Munterstraat 13
   1730 Asse (Mollem)

   Lid van de Belgische Federatie van Psychologen. (BFP)

   Erkend door de Psychologencommissie.

Voor meer informatie of om een afspraak te maken, kan u vrijblijvend contact opnemen op het nummer 0476/03.06.64 of u kan mij een bericht sturen via email. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

     Consultatie (enkel op afspraak):   

       Ma: vanaf 18u 

       Di: vanaf 18u

       Do: vanaf 18u

       Vr: vanaf 18u

       Za: 8u - 12u 

      (OPGELET! Gelieve niet te vroeg te komen want er is geen wachtzaal!)