Sinds enige tijd publiceer ik ook misdaadromans onder het pseudoniem ROSENBRINK.

Eerder verschenen onder meer volgende titels:

 

GEWETENLOOS

uitgave Boekscout.nl (220 blz.) ISBN 978-94-022-0164-2.

 

Hoofdinspecteur Anton Deckers, lid van de Antwerpse recherche, moet op zoek, want mevrouw Joanna Maria Balogh is verdwenen.

Tijdens een oponthoud in Athene verlaat ze een luxe cruiseschip en wil niet verder reizen. Wat heeft haar bezield een prachtige cruise te onderbreken?

Ze is een geboren misantrope, die ziekelijk en gewetenloos enkel voor het geld leeft en daarvoor alles veil heeft.

Maar ze heeft door haar geldhonger de grenzen van het toelaatbare overschreden en dat kan haar duur te staan komen.

 

 

DE IMPOTENTE VERDACHTE

uitgave Het Punt (233 blz.) ISBN 978-94-607-9125-3

 

Twee jonge mannen, beiden redelijk gestoord, vertrekken onder dubieuze omstandigheden naar Afrika. Wat hen daar overkomt is levensbedreigend.

Gedreven door de omstandigheden groeien de twee uit elkaar en de normvervaging, samen met de haat uit het verleden en de ontrouw in het heden

brengen een van hen ertoe om verboden grenzen te overschrijden.

Terwijl de hele tijd een stomverbaasde wiskundeleraar de verwikkelingen van nabij volgt, vraagt Anton Deckers van de Antwerpse recherche zich af

of hij tijdig zal kunnen ingrijpen.

Een plot dat deels op waar gebeurde feiten berust.

 

BIJLTJESDAG VOOR VROUWEN

uitgave Het Punt (223 blz.) ISBN 978-94-607-9153-6

    

     Wie herinnert zich niet de lugubere berichten uit Cuesmes (Henegouwen) over de gemutileerde vrouwenlijken in plastic zakken verpakt?

     Ze vormen het aanknopingspunt voor een schijnbare herhaling meer dan tien jaar later.

     De Antwerpse rechercheur Anton Deckers komt voor vreemde verrassingen te staan tijdens de afhandeling van zijn onderzoek.

     Tegen de ondoorzichtige achtergrond van illegale vrouwenhandel speelt zich dit spannende verhaal af.

     Of hij de verantwoordelijken zal kunnen arresteren is maar de vraag, want afrekeningen onderling doorkruisen zijn zoektocht.

     En sommige slachtoffers zijn niet altijd wat ze lijken.

 

 

MARIA MAGDALENA ONTVOERD'.

uitgave Het Punt (236 blz.) ISBN 978-94-607-9175-8

 

    In Rijsel worden gedurende drie opeenvolgende nachten overvallen op straat gepleegd, die niet zonder levensgevaar voor de eenzame slachtoffers verlopen.

    En toch gaat het om niet meer dan kruimeldiefstallen. Een commissaris van politie krijgt er geen zicht op en zoals de overvallen begonnen zijn, zo eindigen zij.

    Zonder verder enig spoor achter te laten. Maar wees gerust, deze onbetekenende voorvalletjes zijn de voorbereiding op een veel grote onheil,  waarbij moord

    niet geschuwd wordt. Het verhaal voert ons van Noord-Frankrijk naar Vlaanderen.

    Zowel sommige goedgelovige daders als slachtoffers worden in de maling genomen en dat leidt tot meer moorden. 

 

DE DOOD VOER MEE

uitgave Het Punt (208 blz.) ISBN 978-94-607-9226-7

 

    Een paar duizend mensen dachten te genieten van een fijne cruise rond de Canarische Eilanden en Madeira, maar het valt anders uit. Er lijken op het schip nogal wat rare

    en dubieuze figuren te zitten en dat kan tot niets anders dan moeilijkheden leiden. Een man verdwijnt en kapitein Monti zit met de handen in het haar.

    Tot grote verwondering van alle betrokkenen wordt achteraf een lijk gevonden wat leidt tot onverwachte ontwikkelingen.

    Wie is de dode man en waarom werd hij vermoord? En welke rol spelen een aantal passagiers?

 

DE HEL OP HOTEL

uitgave Het Punt (208 blz) ISBN 978-94-607-9291-5

 

Wat beloofde een gezellig weekeindje te worden in een hotel in de Ardennen draait voor hoofdinspecteur Anton Deckers en zijn vrouw Martina uit op een nachtmerrie. Er gebeuren 2 moorden en niets kan garanderen dat het daarbij blijft. Om de zaak nog erger te maken heeft men af te rekenen met het ergste geval van sneeuwval in jaren zodat het   hotel geheel van de buitenwereld is afgezonderd.
Voor Anton en Martina reden om zelf de handen uit de mouwen te steken alhoewel ze hier geen enkele bevoegdheid hebben en het verband tussen beide misdaden ver te zoeken is. Zit er toch ergens logica in de zaak of wordt het politiekoppel met een seriemoordenaar geconfronteerd? Opnieuw een Rosenbrink waar men mag rekenen op een onvoorziene ontknoping.
 

DE VLUCHT VAN PIET KRIEKEMANS

uitgave Het Punt ISBN 9789460793707

Tijdens zijn beweerde afwezigheid wordt de poetsvrouw van gepensioneerd leraar Piet Kriekemans in zijn huis vermoord. Onverklaarbaar tot achter de gootsteen goed verborgen een massa geld wordt aangetroffen. Hoe komt Kriekemans aan al dat geld? En waarom verdwijnt hij nadat hij door hoofdinspecteur Deckers aan de tand is gevoeld? Blijkt dat er meer achter de zaak zit. En het wordt nog vreemder als Deckers zelf met nadruk gevraagd wordt zich niet te veel in de zaak te verdiepenů 

De bovenstaande romans, belave de eerste, kunnen via het internet: www.deleeswinkel.be besteld worden of ook nog d.m.v. de gegevens (Uitgeverij en ISBN) bij de betere boekhandel.

VAE VICTIS (oorlogsroman)

Uitgave Polemos ISBN D/2018/14.134/13

Deze roman vertelt het verhaal van Werner Krommenie, een jonge collaborateur tijdens de Tweede Wereldoorlog, bij verstek veroordeeld tot twintig jaar hechtenis. Wellicht hebben vele medestanders een even avontuurlijke weg afgelegd om te ontsnappen aan het Belgisch gerecht. Het was een weg van angst, ontbering, list, broederschap en onverwachte wendingen. Dit boeiende relaas is waar gebeurd. De feiten zijn gebaseerd op, een iet uitgegeven autobiografie en op persoonlijke ervaringen en die van vrienden en familieleden. Alle persoonsnamen zijn fictief en zelfs karakters en relaties heb ik anders beschreven om de ware identiteit van de families niet aan de openbaarheid prijs te geven. Het is en blijft een roman.