[./home_.html]
[./home_.html]
[./intro.html]
[./welkom.html]
[./een_herkenbare_situatie.html]
[./wie_zijn_wij_2.html]
[./wat_doen_wij.html]
[./clubkalender_2015.html]
[./onze_producties_2.html]
[./tips_26_weetjes.html]
[./links.html]
[./menu_mijn_eerste_film__1._inleiding_____2._welk_onderwerp.html]
[./onze_locatie.html]
[./gezocht.html]
[Web Creator] [LMSOFT]
  
 Videoclub Spotlicht Lochristi
Een herkenbare situatie:

"Digitaal filmen is in. Steeds meer mensen leggen hun vakantie en familiegebeurtenissen met de camera vast.  Met de videocamera worden heel wat bandjes, Mini-DVD 'tjes, geheugenkaartjes en harde schijven volgefilmd, die echter in de kast verdwijnen"

Herken je dit ook?
Voor velen een herkenbare situatie: je hebt een videocamera gekocht en je wil bewegende familie- of vakantieherinneringen vastleggen? Het familiefeestje of de vakantiereis zijn voorbij en je legt de volle videobandjes of andere opslagmidellen, in een schoendoos in de kast met de bedoeling deze "later" ooit wel eens te bewerken. Na een tijdje heb je een hele verzameling videobandjes liggen, die u nauwelijks nog bekijkt wegens vele minder geslaagde opnames, te saai en te langdradig. Dat is jammer……

.....Toch kan het anders en beter:
Tegenwoordig hoeft het niet zoveel geld meer te kosten om video’s thuis op je pc of laptop te monteren.Van jouw verzameling opgenomen videocassettes kan je vlot lopende filmpjes maken, inclusief met titels, beeldovergangen, speciale effecten, muziek en commentaar. Daarna zet je het resultaat op cassette, DVD of harde schijf. Zo krijg je een blijvende herinnering aan het geslaagde buurtfeest, of een toeristische gebeurtenis in jouw buurt, of aan het leuke kinderfeestje van je kinderen of kleinkinderen. Ook maak je zo een boeiende reisdocumentaire, een natuurfilm of misschien wel een spannende speelfilm. Het publiek dat naar je film komt kijken vormt eigenlijk een uitdaging. Want het is toch prettig als men door jouw videofilm geboeid wordt.

Ook als beginneling kan je op een eenvoudige manier snel je eigen filmpjes maken:
Indien je zelf ook vlotte filmpjes wil maken, biedt videoclub Spotlicht een uitkomst. Nieuwe cineasten hoeven geen schrik te hebben: Onze clubleden (die ook allen van niets zijn begonnen) beschikken over de kennis om je met raad en daad te ondersteunen om van jouw opnames een echte film te maken. In de club leer beter om te gaan met je camera en optimale beeldcomposities te maken. Je leert ook monteren en sonoriseren (de film van klank voorzien).
Hoe ver je wilt gaan, bepaal je zelf. Het gaat niet om je apparatuur, maar om je film. Als je een verhaal te vertellen hebt, kan dat ook met eenvoudige middelen.

Je bent al met video bezig ?
Ben je al met video bezig en je wil jouw video-ervaringen en -problemen met anderen delen, ook dan ben je welkom in onze club, jouw ervaring wordt.zeker gewaardeerd door de clubleden en misschien vindt je in de club iemand die een oplossing heeft voor jouw probleem.

Ambities als scenario-schrijver ?
Misschien heb je een goed idee, verhaal of scenario liggen dat je eens wil verfilmen? Amateurs- scenarioschrijvers zijn eveneens welkom. In de club krijgt hij/zij kansen en mogelijkheden om met de andere clubleden een fijne amateursfilm te produceren.
Alle genres komen in aanmerking: fictiefilm, documentaires, reportages, toeristische-,animatiefilms. Gemiddeld duren de films tussen 10 tot 25 min. Een apart genre zijn de 1 minuut films.

Kort samengevat:
  • Videofilms maken is een boeiende en creatieve hobby.
  • Videoclub Spotlicht is het forum waar bestaande en nieuwe film- en videoamateurs mekaar kunnen ontmoeten en ervaringen en ideeen uitwisselen.
  • Kom eens kennismaken op een van de clubavonden. Je bent van ganser harte welkom.