Actualiteit

Kaasboerderij 't Groendal in de prijzen op WCA
Week van de korte keten

World Cheese Awards

vrijdag 17 november, Londen

Beste klant,
Met enige fierheid willen we u mededelen dat Kaasboerderij 't Groendal een flinke oogst
heeft binnengehaald op de World Cheese Award editie 2017-18:
3 x goud, 1 x zilver en 3 x brons:
Volgende kazen vielen in de prijzen:
- Brokkeloud Roeselare: Goud;
- Old Groendal: Goud;
- 't Groendal Geit: Goud;
- Roeselare Oud: Zilver;
- Groenentaler: Brons;
- Pater Lievens Light: Brons;
- Demi-Chèvre Maigre: Brons.

Dank aan jullie om achter onze kazen te staan, waardoor we dit kunnen realiseren.
Nog meer dan ooit zijn we gemotiveerd om u lekkere, lokale, authentieke kazen aan te bieden.

Kaasboerderij 't Groendal neemt dit jaar deel aan de week van de korte keten.
Wij verwelkomen u op 26,27 mei en 1,2,3 juni.

photo

Roeselare Awards
Kaasboerderij 't Groendal in de prijzen

Handelaar van het jaar

World Cheese Awards

Zaterdag, 28 januari 2017

Woensdag, 16 november 2016, San Sebastian

Op 29 januari vond de 20e editie plaats van de Roeselare Awards. Wij kunnen met trots melden dat wij door de jury zijn verkozen tot handelaar van het jaar. Wij willen iedereen van harte bedanken voor het vertrouwen in onze zaak.

photo

Voor het vierde jaar op rij valt Kaasboerderij 't Groendal in de prijzen op de World Cheese Awards!!
De editie van dit jaar ging door in San Sebastian.

Met de 't Groendal Grand Cru behaalden we net als in 2015 een zilveren medaille!
't Groendal Grand Cru is een halfharde kaas, gerijpt in abdijbier van Steenbrugge.

Een bevestiging voor het ganse team van Kaasboerderij 't Groendal.

photo

Opnieuw brons voor t'Groendal
Brons voor 'tGroendal

POPERINGSE KEIKOP DOET HET OPNIEUW

Poperingse Keikop wint brons in zijn categorie

De Morgen - maandag, 15 december 2014

Het nieuwsblad - vrijdag, 20 december 2013

De Rumbeekse kaasboerderij 't Groendal ontwikkelde de Poperingse Keikop in samenwerking met sociale werkplaats Sowepo uit Poperinge.
Het specifieke is de toevoeging van hopscheuten. Keikop is een smeuïge kaas die de hopscheutensmaak perfect tot zijn recht laat komen en het karakter van de hopscheuten en hun unieke teelt bewaart. De kaas werd in 2013 na drie jaar voorbereiding gelanceerd en viel nauwelijks twee maanden later al in de prijzen op de World Cheese Awards. Dit jaar volgt de bevestiging.
Het volledige artikel vindt u op de site van De Morgen.

photo

De World Cheese Awards zijn een wedstrijd onder 2.800 kaasmakers. Ruim 250 kaasmeesters keurden meer dan 10.000 kazen uit de hele wereld. De Poperingse Keikop won brons in de categorie 'zachte witschimmelkazen met toevoegingen'. Een sterke prestatie te danken aan de Rumbeekse kaasboerderij 't Groendal.
Het volledige artikel vindt u op de site van Het Nieuwsblad.