Volgende wedstrijd:
Zaterdag 23 maart om 14u30:
VK De Skuute - 't Bankske Wevelgem @ Don Boscocollege, Kortrijk

 

Zaterdag 8 december : FC Vendetta Kortrijk - VK De Skuute AFGELAST

De weergoden zagen de stadsderby tussen De Skuute en Vendetta niet echt zitten. Het VLVB besliste dan maar om de wedstrijd uit te stellen naar 26 januari 2013.

 

Zaterdag 17 november: FC Oranje-Zwart Kuurne - VK De Skuute 2 - 0

Na een 0 op 6 moest De Skuute dringend punten pakken, en dat tegen een sterk presterend Oranje-Zwart, dat de tweede plaats in het vizier had. Alle ingrediënten waren dus aanwezig om er een leuk pot voetbal van te maken.

Het was vooral de thuisploeg die snel en snedig startte. Het teerde hierbij vooral op z'n aalvlugge flanken en spitsen en probeerde de Skuute achteraan op snelheid te pakken. Maar De Skuute hield - met soms wat meeval - vrij makkelijk stand en hield de 0 op het bord in een aangenaam openingskwartier. Nadien werd het evenwicht hersteld en dreigde De Skuute zelf ook eens. Maar telkens kwam de laatste pass net niet aan of stond een ijzersterke Oranje-Zwarte goalie in de weg. Iets na het halfuur kon de thuisploeg dan toch de score openen: een bal van tegen de achterlijn passeert twee Skuute verdedigers en thuisaanvaller Viaene is sneller op de bal dan Spast om Wimmerte te kloppen. De wedstrijd is nauwelijks opnieuw afgetrapt of Pretse verkijkt zich volledig op een inworp van Rocko. De Oranje-Zwart spits krijgt de bal zomaar cadeau en kan vrij op Wimmerte afstormen: 2-0. In amper twee minuten lijkt een gelijkopgaande wedstrijd plots gekanteld.

Na rust kiest De Skuute nog net iets meer voor de aanval, waardoor ze extra ruimte geven aan de thuisploeg om te counteren. Die maken hier gretig gebruik van, al kennen hun snelle acties weinig succes. Toch moet Wimmerte enkele malen paraat zijn om de socre niet te laten uitdiepen. De aanvalsgolven van De Skuute leveren ook niet het gewenste resultaat op. Een afstandschot van Mutse wordt door de thuisgoalie enig mooi van onder de lat geduwd. En wanneer Mutse opnieuw wordt diep gestuurd na een steekpas buitenkantje rechts van Spast, is de thuisdoelman opnieuw paraat om z'n netten schoon te houden.

Aan de stand verandert uiteindelijk niets meer. Oranje-Zwart klimt naar een tweede plaats en De Skuute zakt verder weg naar plaats 6 en wacht nu al 3 matchen op een overwinning.

 

Zaterdag 10 november: VK De Skuute - De Knok Lendelede 2 - 4

Na het debacle tegen 't Bankske, moest De Skuute opnieuw met de overwinning kunnen aanknopen. Voor het eerst sinds lang, zaten er nog eens 2 mensen op de bank. Een steeds zeldzamer fenomeen bij de rood-witten. De tegenstanders uit Lendelede konden slechts aan 10 spelers geraken. De kans bij uitstek dus voor De Skuute om de drie punten thuis te houden.

Skuute startte dan ook gretig en speelde voortdurend vooruit. De bezoekers beperkten zich tot verdedigen en kwamen er maar heel sporadisch uit. Echt grote doelkansen leverde de aanvalsdrift van De Skuute niet op, maar de tegenstander werd achteruit gedrukt. De Knok-doelman moest meer dan eens gevat tussenkomen en Skuute versierde wat halve kansen, groot gevaar bleef echter uit. Een ongevaarlijke terugspeelbal van Rocko op Wim leverde evenwel ongewild een doelpunt voor De Knok op. De boogbal van Wim naar Spast werd onderschept en de kleinste bezoeker lobde de bal over Wim in het lege doel: 0-1. Zo zie je maar dat je ook zonder kansen kan scoren. Skuute probeerde nog voor rust de bordjes terug in evenwicht te brengen, maar verder dan enkele corners geraakten de roodwitten niet. 0-1 ruststand dus.

In de rust tankte het tiental uit Lendelede wat extra moed en vertrouwen, terwijl De Skuute eerder lood dan koffie naar binnen had gewerkt. Het spel verwaterde en De Knok domineerde de match. Ze loerden op de counter, maar speelden die wel heel erg goed uit. Een te korte terugspeelbal van White en Wim had geen andere keuze dan de doorgebroken speler neer te halen. Penalty en 0-2. De kopjes bij De Skuute gingen naar beneden en nog voor ze van deze opdoffer waren hersteld, poeierde de enige Knok-spits de 0-3 binnen. Een heerlijke trap van buiten de zestien die de achterstake van het doel raakte en terug het veld in spatte. De scheids had de goal niet gezien, maar de thuisploeg gaf de treffer toe. Het werd zelfs nog erger als bij een hoge voorzet de verdediging zich opnieuw laat ringeloren en de zware 0-4 cijfers op het bord stonden.

De Knok liet zich wat terugzakken en daar profiteerde De Skuute van om toch nog een eindoffensief in te zetten. Sylle scoort nog twee maal en enkel kansen worden nog vakkundig de nek omgewrongen. In blessuretijd wordt De Skuute nog een duidelijke strafschop ontnomen, maar de eindstand blijft ongewijzigd: 2-4. Een zware teleurstelling voor de roodwitten die deze nederlaag vooral aan zichzelf te danken hebben en op zoek zijn naar het goede spel van september en oktober.

Doelpuntenmaker: Sylle (2).

 

Zaterdag 3 november: 't Bankske Wevelgem - VK De Skuute 2 - 1

verslag volgt nog

Doelpuntenmaker: Stoffe (1).

 

Zaterdag 20 oktober: VK De Skuute - Kortrijk FC 7 - 4

Een stralende dag, ideaal voetbalweer en een elftal dat er duidelijk zin in heeft. Ideale ingrediënten om een leuke pot voetbal te zien. Dat het een stadsderby is, maakt de inzet alleen maar groter. En de toeschouwers kregen een spektakelstuk te zien.

Beide ploegen startten met de neuzen naar voor gericht en gaan op zoek naar het openingsdoelpunt. Al snel brengt Mutse de roodwitte thuisploeg op voorsprong met zijn zesde van het seizoen. Nog voor Kortrijk FC het goed beseffen, maakt hij er zelfs 2-0 van. Aan dit tempo lijkt de match op een doelpuntenkermis uit te draaien. Maar de bezoekers laten zich niet kennen en komen nog voor de rust tot 2-2 terug.

Na rust blijven beide ploegen met open vizier voetballen en Sylle maakt er kort na rust 3-2 van. Kortrijk FC knokt zich opnieuw langszij met de 3-3 en gaat op zoek naar meer. Er zijn kansen over en weer, maar beide doelmannen halen meer dan eens het beste in zichzelf naar voren om hun team van de achterstand te behoeden. Maar de thuisploeg blijft aandringen en komt via - opnieuw - Mutse en Sylle 5-3 voor. Boeken toe voor de bezoekers denk je dan. Maar niets is minder waar. Aangemoedigd door een fanatieke supportersgarde komen de bezoekers terug tot 5-4 en voelen ze dat er meer in zit.

Maar dan is het welletjes geweest voor de Skuute. Een vrije trap van Mutse spat op de lat uiteen, maar Fieuws is goed gevolgd en kopt de 6-4 over de bezoekende goalie binnen. Dan acht centrale verdediger Pretse z'n moment gekomen om zijn dribbelkunsten boven te halen. Na een lange ren naar voor, krijgt hij de bal van Sylle toegespeeld. Hij draait zich voorbij de laatste verdediger, omspeelt de keeper en legt de bal vanuit een scherpe hoek binnen. "Kat in het bakkie", zou Evert Ten Napel uitschreeuwen. Ook de bezoekers schreeuwen het uit, de ontgoocheling is dan ook groot als ze met lege handen de Skuute-arena verlaten.

Doelpuntenmakers: Mutse (3), Sylle (2), Fieuws (1) en Pretse (1).

 

Zaterdag 13 oktober: DT Katspel Boezinge - VK De Skuute 3 - 4

Geen weer om een hond door te jagen in Kortrijk, dus gingen we maar op verplaatsing naar Boezinge, waar een staalblauwe hemel ons opwachtte. Ondanks dit mooie voorteken waren de Skuute-titanen niet massaal aanwezig. Coach Sash beschikte deze keer amper over 11 fitte spelers. Na een teambuildingweekend, waarop de batterijen in pure Gangnam-style werden opgeladen, doken de 11 brothers in arms de loopgraven bachten de kuupe in.

Maar zich ingraven deed de Skuute allesbehalve. Zoals het hele seizoen al werd ook nu weer vanachter uit opgebouwd en geteerd op uitstekende en razendsnelle flanken. De verdediging van Katspel werd meer dan eens in de rug gepakt en zag zijn goalie meer dan eens (on)gepast uitkomen. Het duurde dan ook niet lang of de bezoekers kwamen op voorsprong. Een diepe bal van Pretse werd door Mutse fraai onder de thuiskeeper binnengelegd. Skuute bleef aanvallen en kwam via Sylle, Mutse en Stoffe meermaals in scoringspositie. De lat, de keeper, een Katspelvoet of een foute controle voorkwamen dat Skuute verder uitliep en Boezinge in de match bleef. Meer zelfs, ze kwamen opnieuw langszij. Na slap verdedigen kon Wim nog het eerste schot redden. De bal geraakte echter niet weg en werd aan de tweede paal tegen de netten gekopt.

Ideaal om de koppen te laten hangen denk je dan, maar is dat buiten de ploeg van dit seizoen gerekend. Want na rust herpakt De Skuute zich en al snel prikt Stoffe de 1-2 binnen. Boezinge komt er ook meermaals gevaarlijk uit, maar krijgt de bal niet tegen de netten. Het is integendeel Skuute die de voorsprong verder uitbouwt: Stoffe wordt mooi vrijgespeeld, omspeelt de keeper, maar wordt in de 16 neergehaald. Een overduidelijke strafschop vind ook de scheids, die wel vergeet om een kaart te trekken. Mutse benut de kans vanop de stip en zo komt Skuute 1-3 voor. Match gespeeld denk je dan, maar nee hoor.

Boezinge drukt De Skuute achteruit en met een strak schot in de hoek, lukken ze zelf de aansluitingstreffer. Ook de aanhang van de thuisploeg gelooft er weer in en begint te zingen: "Waar is Kortrijk?". Gesteund door deze gezangen, blijft Boezinge drukken. Skuute komt er nog maar moeilijk uit en lijkt te gaan plooien. Bij een volgend heet standje voor doel tikt Wimmerte de bal nog net op de paal. De bal springt terug het veld in en wordt simpel binnengetikt door de Katspel-spits. 3-3 en de Katspellers, blij met een punt, zingen nu allen in koor: "Waar is Kortrijk?". Lang hoeven ze niet op hun antwoord te wachten, want bij de volgende aanval trapt Sylle de 3-4 tegen de touwen. "IER ES KORTRIK!!", klinkt het nu bij de uitploeg en z'n meegereisde cheerleaderclub.

Enkele Callekes later, want ne Sas pils betrouwen we na al die jaren nog altijd niet, trekken de Kortrijkzanen met 3 punten en een nog steeds puike start terug naar hun thuisstad.

Doelpuntenmakers: Mutse (2), Stoffe (1) en Sylle (1)

 

Zaterdag 29 september: VK De Skuute - Sparta De Mythe 3 - 1

Opnieuwe stralend voetbalweer in de Skuute-arena voor de komst van Sparta De Mythe. Al jarenlang levert deze tweestrijd een spannende wedstrijd op waarin geen van beide ploegen het met ruim verschil haalt. Sparta, voorlopig met 0 op de teller, heeft niets te verliezen. De Skuute, nog in een roes na de overwinning tegen het kleine broertje uit Kortrijk, moet bewijzen dat z'n goede seizoenstart geen toeval is. Het was trouwens puzzelen voor trainer Sash om een valabel team op poten te krijgen. Maar de Skuute zou de Skuute niet zijn als er geen witte raeven .. euh konijnen uit de hoed werden getoverd.

Skuute start meteen snedig en kiest voluit voor de aanval. Gelegenheidsflank Charles (of Carlos voor de V-nekjes onder ons) gooit meteen hoge ogen met enkele bewegingen die naar verluid in Fifa 14 zouden komen. Sylle draait z'n verdediger weer 'ns zot, Mutse en Stoffe rollen de rechterflank op ... maar scoren lijkt maar niet te lukken in de beginfase. Sparta beperkt zich vooral tot het blussen van de vele vuurhaarden en komt zelf - tegen de gang van het spel in - op voorsprong na een uiterst zeldzame tegenprik. Slap verdedigen bij Skuute en een trap precies in de hoek, meer is er niet nodig om de euforie van de goede seizoensstart aan diggelen te slaan. Maar deze keer gaan de kopjes niet naar beneden, integendeel: Skuute voert het tempo nog wat op en versiert kans na kans. Sylle, Sylle en vooral Sylle wringen er enkele de nek om. O ja, en Sylle ook nog's.

"Ze kunnen ze toch niet blijven missen", denkt een mens dan. En gelijk heeft ie. Na een zoveelste mogelijkheid moet opperSpartaan P-J zich dan toch gewonnen geven. Doelpuntenmaker van dienst is, verrassend genoeg, Sylle. Beter nog: hij slaat nog voor de rust een tweede maal toe. Alleen voor doel trapt hij magistraal half naast de bal die tegen de binnenkant van de verste paal caprioleert en nauwelijks de netten raakt om die te doen trillen. De toeschouwers op de buitenste ring hebben pas door dat er wordt gescoord nadat de stadionomroeper luidkeels de naam van de doelpuntenmaker scandeert: "SPYYYYLLUUUUUUUHHHH!!". Sparta komt er de hele eerste helft nog nauwelijks uit en heeft geluk dat hun keeper opnieuw sterk voor de dag komt. Pretse wou ook nog eens het matchverslag halen en pakte net voor rust uit met een heerlijke controle: de bal springt amper 10 m voor zich uit. Hij besluit dan ook wijselijk om aan de rust te gaan werken.

Met een "frisse" keeper in doel - Wimmerte liet speciaal het lichaam van Christus aan zich voorbijgaan - start Skuute met volle moed aan de tweede helft. Maar van al het goede van de eerste helft, blijft in de tweede weinig over. Sparta zet beduidend meer druk naar voren en meer dan eens komen ze in overtal aan de Skuute 16. Maar bij de afwerking blijft het schoentje wringen bij de Wevelgemnaren. Het brandstofpeil bij de Skuute zakt alsmaar verder weg en er komen nog maar weinig vloeiende combinaties uit. Het lijkt een herhaling te gaan worden van vorig seizoen toen De Mythe alsnog een gelijkspel uit de brand sleepte. En plots schildert de pas ingevallen Tim de bal heerlijk op de uitgebreide haardos van Sylle, die hem perfect binnenkopt. 3-1 en boeken toe, daar kan zelf het enthousiasme van 11 Spartanen niets meer aan veranderen. Even nog wat opschudding als Spast even voor affluiten het gat in de ozonlaag nog wat groter maakt, maar desondanks verandert de stand niet meer.

Sparta blijft zo puntenloos achteraan en Skuute bevestigt de puike start met een 10 op 15. Sylle wordt na de wedstrijd als man van de match verkozen bij VK De Skuute en krijgt na lang aandringen ook een onopvallende rol in het matchverslag op de druk geconsulteerde clubwebsite. En

Doelpuntenmakers: Sylle (1), Sylle (1) en Sylle (1).

 

Zaterdag 22 september: Kortrijk Noord - VK De Skuute 2 - 3

De derby der derby's. Een wedstrijd met een verleden, tegenstanders met een gemeenschappelijk verleden. Rangers - Celtic, AC - Inter, Lazio - AS ..., ja zelfs El Classico lijkt in niets op wat zaterdag op het programma stond. Met niet alleen drie belangrijke punten op het spel, maar ook en vooral eer en de titel van ploeg van 't stad. Aan motivatie dan ook geen gebrek in beide kampen. Met het mes tussen de tanden betraden de rood-witte gladiatoren de arena. Een door blessures fel uitgedunde 12-koppige selectie weliswaar.

De thuisploeg stak meteen van wal met snel kunst- en vliegwerk op de flanken en een hoge pressing, wat al snel resulteerde in een 1-0 voorsprong. De Skuute liet het kopje niet hangen en kwam stilaan ook onder stoom. Grote kansen bleven evenwel uit, tot Sylle een serieuze vlam uit z'n sloffen schudde. Houdbaar of niet voor de doelman, de bordjes stonden opnieuw in evenwicht. Skuute ging op z'n elan door en op een corner kwam het bijna 1-2 voor. De volley van Spast leek een curve te nemen waar menige Spaceshuttle jaloers op zou worden, maar de thuisdoelman had hoegenaamd geen problemen om de bal te klemmen. Even later was het dan toch raak. Na een van de vele rushes van Mutse op de rechterflank, werkte Stoffe de bal tegen de netten.

Maar ook Kortijk Noord bleef niet bij de pakken zitten. Lenne kreeg 90 minuten lang een boulevard op de rechterkant en kon naar hartelust voorzetten trappen. De afwerking was echter niet van dat niveau. Altijd zat er wel een Skuutevoet tussen of stond Wimme pal. Het tempo bleef hoog en kansen bleven er aan beide kansen komen. Enkel scoren bleef uit. En dan haalde Robienjo uit op een 2e bal. Stober zette er z'n kopke nog tegen en de thuisgoalie was verslagen: een 1-3 voorsprong in het hol van de leeuw. De talrijk opgekomen Skuute-posse ging uit de bol. 1-3 leek ook de ruststand te gaan worden tot een Noord-spits al te makkelijk mocht wegdraaien en de 2-3 in de verste hoek binnentrapte. Een mentale dreun net voor de pauze.

Tijdens de rust even de koppen bij elkaar steken, de tactiek wat bijsturen en de vechtlust aanwakkeren. We moesten en zouden de drie punten vasthouden. "Dudu, the sequel" mocht er in geen geval komen. Het spel bleef in de tweede helft heen en weer gaan, al leken sommige Skuutespelers de inspanningen van de eerste helft slecht verteerd te hebben. Geleidelijk aan kwam er meer ruimte voor Noord dat razendsnel counterde. De kansen werden echter een voor een de nek omgewrongen. Ook de Skuute kwam meermaals piepen aan de Noord-goal, maar ook daar was de afwerking niet scherp genoeg. Mutse claimde tot tweemaal toe - terecht of onterecht - een penalty, maar de scheids legde de bal eenmaal buiten de 16 en eenmaal aan de hoekschopvlag. Het spel verwaterde en de vermoeidheid leek ondertussen op iedereen vat te hebben. Geen van beide ploegen kon nog scoren en na het laatste fluitsignaal barstte de vreugde dan ook uit bij de Skuute.

Een verkwikkende douche en wat nieuwe Skuute-hits later, trokken we met de titel van ploeg van't stad nog mee naar het clublokaal van Kortrijk Noord. En dat is uiteindelijk waar het allemaal om draait: napraten met een frisse pint en een stuute mè préparé. Skuute, U was weer geweldig dit weekend!!

Doelpuntenmakers: Robienjo (1), Stoffe (1) en Sylle (1).

 

Zaterdag 15 september: VK De Skuute - FC Bankske 2 Wevelgem 0 - 3

Wedstrijdverslag is tijdens het te perse gaan onherroepelijk verloren geraakt. Historici zijn bezig met de feiten zorgvuldig te reconstrueren.

 

Zaterdag 8 september: N'Dudu FC Heule - VK De Skuute 5 - 5

Voor de eerste uitwedstrijd kregen we alweer een nieuwe ploeg voorgeschoteld en dat in opnieuw tropische temperaturen. De Skuute ging door op het elan van vorige week en startte sterk. Het kwam al snel 0-2 voor via Stoffe en Sylle. N'Dudu had wat meer tijd nodig om de kater van de Tinekesfeesten eruit te shotten, maar kwam nog voor de drankpauze terug in de wedstrijd met de 1-2. Nadien pakte Skuute opnieuw het commando over. Een nieuwe, vlotte combinatie op de rechterkant en Stoffe prikte - met z'n schouder - de 1-3 ruststand vast.

Na de rust kwam Dudu stukken sterker voor de dag en de Skuute leek de greep op de wedstrijd te gaan verliezen. Toch liepen we via Fieuws nog uit tot 1-4. Een scherpe tegenprik van N'Dudu milderde de stand nog tot 2-4, maar de 2-5 penaltygoal van Mutse leek het orgelpunt van de doelpuntekermis te gaan worden. Maar niets was minder waar. In een dol kwartier kwam Dudu nog langszij tot 5-5. Een goal met een buitenspelgeurtje, een betwistbare strafschopfase en een tegendoelpunt op corner ... Ongeloof bij al wat rood en wit was! Een schijnbaar zekere driepunter nog weggeven in de slotfase door al te wild naar voor te trekken en de teugels te laten vieren.

En het ging van kwaad naar erger. Keeper Jooten en gelegenheidslibero Dave kwamen nog onzacht in aanraking met elkaar. Gevolg: Jooten wordt afgevoerd met een knieletsel en Skuute moet de match met 10 man uitspelen nadat alle wissels waren opgebruikt. Zowel De Skuute als N'Dudu konden de match nog beslissen, maar de 5-5 bleef op het bord staan.

Daags na de match kreeg de medische staf ook Dave over de vloer die in allerijl werd geopereerd na een complexe polsbreuk. Een lange inactiviteit dreigt voor de twee onfortuinlijke Skuute-spelers.

Doelpuntenmakers: Stoffe (2), Fieuws (1), Mutse (1) en Sylle (1).


Zaterdag 1 september: VK De Skuute De Sportman Wervik 10 - 0

Voor aanvang van de wedstrijd waren er heel wat vragen: Zijn we er klaar voor? Hoe goed is De Sportman? En hoe gaat die deur hier verdomme open met dat vernieuwde sleutelsysteem?

Over de paraatheid van De Skuute is er geen twijfel mogelijk: zelfs na een late en zware ploegvoorstelling was het voetbal bij momenten oogstrelend. De hakjes en tikkitakki's vlogen in het rond en ja, zelf de netten trilden op Don Bosco zoals ze nog nooit getrild hadden. En het beste van dit alles: het was eens bij onself en niet bij de tegenstander. Nieuwkomer in 3eB, De Sportman, bleek een serieuze maat te klein voor De Skuute en werd met een serieuze kater terug naar Wervik gestuurd. Maar het moet gezegd: De Sportman bleef er voor gaan, koos - zelf bij een 8-0 achterstand - voor de aanval en verviel niet in academisch natrappen of olympisch kaartenpakken. "Thumbs Up" voor De Sportman!

Aan de rust stonden de roodwitten al 4-0 voor en mits wat scherpte bij Duane en Sylle kon/mocht/moest (schrappen wat niet past) die score al wat hoger zijn. Ook na de rust trokken de troepen van De Skuute vol naar voren. Soms wat te overhaast of te enthousiast, soms verbazingwekkend vernuftig en technisch perfect. Uitblinker Stoffe scoorde zelf, maar liet ook z'n teamgenoten scoren. Hij werd door z'n medemaats dan ook terecht verkozen als man van de match. En de supporters: zij genoten met volle teugen van het mooie weer en ook van het geleverde spel uiteraard.

En na de match niets dan ongeloof bij de afwezige spelers, het verbond en reeksgenoten. 10-0?? Jawel, dames en heren: TIEN - NUL! Met als gevolg een welverdiende 1e plaats in de klassering. Een moment om te genieten en te koesteren!

Doelpuntenmakers: Mutse (3), Robienjo (2), Sylle (2), Bikk (1), Comyn (1) en Stoffe (1).

Augustus 2012: Voorbereiding met wisselend succes

In de aanloop naar het nieuwe seizoen speelden de krijgers van VK De Skuute enkele oefenwedstrijden. Het inpassen van de nieuwe spelers, automatismen kweken, het terugvinden van de (goede) conditie en goede resultaten halen, dat waren de opdrachten. En niet elke opdracht bleek even gemakkelijk.

De eerste oefenwedstrijd was er tegen Sparta De Mythe, de reeksgenoten uit Wevelgem. In een verzengende hitte en met enkele Skuute-spelers bij de tegenstander, konden de roodwitten het seizoen starten met een 3-5 overwinning. Een tweede oefenwedstrijd, in en tegen het pittoreske Lokkedijze, werd jammer genoeg afgelast wegens een tekort aan spelers bij de tegenpartij. Het nieuws van de 3-5 overwinning had blijkbaar al paniek gezaaid ...

Op het eendagstornooi van RVS Hulste verging het VK De Skuute een stuk slechter. Alweer in broeiend heet weer kregen de nieuwbakken sterren een pak slaag van het organiserende team en FC Astrid. Meteen terug met beide voeten op de grond en het besef dat we nog nergens stonden.

De laatste oefenpot werd in Deerlijk gespeeld, tegen de plaatselijke sterren van De Sneppe. Een gelijkopgaande wedstrijd met een strak tempo leverde een 1-1 ruststand op. Kort na de pauze maakte De Sneppe er in enkele dolle minuten 3-1 van. De Skuute kon nog milderen tot 3-2, maar verder kwamen ze niet meer.

Al bij al een goede voorbereiding en De Skuute leek klaar voor de competitiestart van zaterdag 1 september.