Bamboe kwekerij Vivax

Bamboe is een plant die mij altijd al heeft aangesproken. Misschien is het omwille van zijn tropische uitstraling of misschien omdat deze plant voor vele dingen kan gebruikt worden, bijvoorbeeld bij het maken van muziekinstrumenten , decoratie in de tuin, het indijken van bodemerosie, voedsel en nog vele andere toepassingen.

Bamboe is zoals het gras dat in onze tuin groeit en behoort toe aan de grasachtigen. Er zijn vele geslachten, maar wij beperken ons tot het Phyllostachys geslacht. Alle planten zijn winterhard en wintergroen, met vele kleurvariaties, de halmen hoeven niet enkel groen te zijn.

Er zijn beschavingen die deze plant al eeuwen kennen, in onze Westerse landen beginnen we maar net de tal van mogelijkheden van deze plant te ontdekken. Nu er bij ons steeds meer bamboe soorten verkrijgbaar zijn is voor velen het avontuur begonnen. Kennis van dit gewas en oordeelkundige toepassing zijn beslist nodig voor een goed resultaat.

In onze tuin zijn een 40 tal soorten te bewonderen, bovendien kan men bij ons terecht met alle mogelijke vragen over bamboe. Om je tuin of patio een exotisch tintje te geven hebben wij ook bananenbomen en palmbomen.

Voor meer inlichtingen,
Bamboe kwekerij Vivax
Veilinglaan 49a
1861 Wolvertem-Meise
Open 30 maart tot eind oktober en dit elke zaterdag van 9h. tot 17h en op afspraak.

tel (052)37 14 41
gsm (0486)68 27 12

e-mail :info@bamboonurseryvivax.be

Onze troeven,