HOME


VOGELPRAKTIJK  'DE HORST'


HUISBEZOEK

Huisbezoeken kunnen worden afgelegd voor het sexen (endoscopische geslachtsbepaling) van meer dan 20 vogels. Hier worden geen extra kosten voor berekend. Ook is het mogelijk om het sexen van vogels te combineren met een lezing (bijvoorbeeld voor leden van de vogelvereniging, zie onder het kopje LEZINGEN).

Bezoek aan huis, bijvoorbeeld voor bloedafname van meer dan 20 vogels of voor advies over de bedrijfsvoering behoort ook tot de mogelijkheden, hierbij worden wel extra kosten in rekening gebracht.

Huisbezoek voor een zieke vogel is mogelijk maar heeft zijn beperkingen. In verband met de tijd die het kost om op en neer te rijden, is het moeilijk om een huisbezoek op korte termijn te plannen tussen de andere afspraken door. Een tweede beperking is, dat er vaak apparatuur nodig is zoals een microscoop of een bloedanalyse-apparaat om een diagnose bij een zieke vogel te stellen. Deze apparaten zijn te gevoelig om te vervoeren en kunnen dus niet gebruikt worden bij een huisbezoek. In de regel is het daarom praktischer om met de vogel naar de praktijk te komen. Voor een huisbezoek worden extra kosten gerekend.

LEZINGEN

Hedwig van der Horst geeft regelmatig lezingen voor vogelverenigingen en belangengroeperingen op het gebied van vogels. Zij heeft "kant en klare" voordrachten voorzien van dia's. Vaak is het minstens zo interessant als de organisatie zelf enkele onderwerpen aandraagt over zaken die op dat moment spelen. Hedwig kan over vrijwel elk onderwerp betreffende vogels en ziekten iets vertellen. Ook kan het zeer informatief zijn, zeker bij kleinere groepen mensen, om Hedwig van der Horst vragen uit de zaal te laten beantwoorden en op die manier een discussie op gang te brengen. Via telefonisch contact of de e-mail kunt u informeren naar de mogelijkheden en kosten.


VOGELVERENIGINGEN

Het is mogelijk een lezing te combineren met het sexen van vogels. Daarmee wordt het extra aantrekkelijk voor leden van een vogelvereniging om ook eens langs te komen op een verenigingsavond of -middag.

   

PRIJSLIJST van de meest voorkomende zaken inclusief 21% btw (wijzigingen voorbehouden):


 behandeling prijs  behandeling prijs
 Consult overdag 42,50  Nagels knippen 9,60
 Consult avond (vanaf 18:00) en weekend 45,00  Inbrengen transponder (chip) 26,00
 Opname (per dag) 13,25  Endoscopische geslachtsbepaling:
 Microscopisch onderzoek (bv van ontlasting) 18,75           - 1 vogel 27,50
 Onderzoek overleden dier (sectie) 56,25           - vanaf 3 vogels (per dier) 25,00
 Onderzoek virusziekten (PBFD, Polyoma): 37,50           - vanaf 10 vogels (per dier) 20,00
 Geslachtsbepaling via DNA 37,50  Narcose per 15 minuten 22,90
 Kortwieken 11,00  Lezing  (excl. kilometervergoeding) 155,-