Doel

Welkom op de website van vzw La Bamba!

De vzw werd in 2006 opgericht om Chirogroep Frolevita Haacht te ondersteunen in haar werking. La Bamba zal onder meer activiteiten organiseren die de materiele noden van de Chirogroep ondersteunen.

Ben je vrijwillige medewerker tijdens Rock Werchter? Dan vind je op deze website heel wat nuttige informatie over je rechten en plichten als vrijwilliger.

Zoals je weet, is vrijwilligerswerk onbetaald, maar de wet laat toch toe dat vrijwilligers een kostenvergoeding ontvangen. Het bestuur van de vzw koos voor een forfaitaire kostenvergoeding per dag dat je meewerkt aan Rock Werchter. Daar bovenop krijg je op de dagen dat je meewerkt nog toegang tot de festivalweide en voldoende drank- en eetbonnen.

Denk eraan dat vrijwilligerswerk niet geheel vrijblijvend is. Van zodra de vrijwilligers en de organisatie akkoord zijn om samen te werken, ontstaan daaruit een aantal wederzijdse rechten en plichten. Juridisch gezien ontstaat er een verbintenis, die vooral gebaseerd is op wederzijds vertrouwen. Als je als vrijwilliger toevallig vertrouwelijke informatie opvangt die eigenlijk niet voor jou bestemd was, ga daar dan discreet mee om en misbruik deze informatie niet. Niemand kan je dwingen om deze informatie bekend te maken, behalve wanneer je voor een rechtbank moet getuigen of wanneer de wet je dit verplicht.

Vzw La Bamba heeft uiteraard een degelijke verzekering afgesloten voor al haar medewerkers. De polis omvat onder meer een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid, een verzekering rechtsbijstand en een verzekering lichamelijke ongevallen. De volledige tekst van de polis kan je nalezen op deze website.

Heb je vragen, opmerkingen of suggesties over de website van vzw La Bamba? Laat het ons weten via het contact formulier!

Het bestuur van vzw La Bamba wenst je alvast een fantastische festivalzomer toe!