Home

Welkom

Welkom op onze website. Via deze site willen we onze mede-trailrunners bereiken en hen op de hoogte houden van onze activiteiten. Evenzeer willen we ook nieuwe en misschien nog niet zo bekend met het begrip trailrunnen laten kennismaken met deze zeer fascinerende wereld. Onze activiteiten bieden voor elk wat wils.

Wat is trailrunning?

Trailrunning is het lopen en of wandelen door de natuur, grotendeels over smalle paden waar natuurlijke hindernissen zoals heuvels, bergen, rotsen en waterlopen moeten worden bedwongen.

Trailtochten of wedstrijden worden meestal gelopen op een opvoorhand afgepijld parcours.
Tijdens en na een trail is de gemoedelijke sfeer, het genieten van de natuur en de omgeving, het voltooien van de wedstrijd belangrijker dan zich continu te focussen op het lopen van snellere tijden.

Daar er getracht wordt om grotendeels over natuurwegen te lopen werkt trailrunning tevens blessure preventief en ontstressend door de continue afwisseling.

Trailrunning heeft zijn bekendheid te danken aan de grotere berglopen en Ultra evenementen zoals Ultra-Trail du Mont-Blanc en de Marathon des Sables die jaarlijks worden georganiseerd met duizenden belangstellende lopers.

Eerste Trailrun in diest