Opleiding Motorrijder

donderdag 18 januari 2007

Start
Opleiding Motorrijder
Lesgevers
Favorieten
Fotocollage
Feedback

 

 

 

De opleiding Motorrijder Lokale Politie.

* Alleen een kwalitatief hoogwaardige opleiding zorgt ervoor dat je veilig begint en veilig blijft motorrijden !
 

 Naast het eigenlijke ' rijden met een motorfiets '  ,   

  

komen eerst volgende zaken tijdens een theoretische cursus aan bod :

* Plichten van de bestuurder/De beginselen van Mechanica en Onderhoud/ Defensief en Proactief rijden/ Zithouding / Bochten , Bochtentechniek ( Apex ) / Rijtechniek in bochten / Remtechniek in bochten / Kijktechniek in bochten / Temporijden / Individueel rijden / Rijden in groep / Rijden op kasseien / Gedragscode bij slecht weer en bij file rijden / Anticiperen op het wegdek en bij anderen / Voertuigbeheersing op parcours / Noodremmen / Kledij .

*Na de theorie wordt de praktijk aangevat dewelke in het teken staat van voertuigenbeheersing.Hier worden een aantal praktische oefeningen behandeld ( o.a. de fameuze 8 ) . Er is veel aandacht voor de balans tussen motor en bestuurder en voor de kijktechniek. Voorbeeld hiervan is o.a. het remmen en plots uitwijken. Verder komen zaken als remmen bij hogere snelheden, over een voorwerp rijden, escorte rijden, onderschepping , circuitrijden , eveneens aan bod tijdens deze cursus.

* Eenmaal de sessies op de openbare weg worden aangevat ( na talrijke oefensessies voertuigbeheersing ) wordt de kijktechniek andermaal onder de loep genomen. De instructeur observeert hoe de cursist anticipeert en of de goede positie op de weg ingenomen wordt. Hij kijkt ook of de snelheid goed aanpast wordt, of op een goede manier benadert en correct ingestuurd wordt.

Tenslotte zijn de cursisten dan klaar voor het echte werk :

* Alle aspecten van het begrip motorrijden hiervoor vermeld en welke in onze cursus aan bod kwamen zijn gedeeltelijk vervat in volgende site -> Klik hier , en kunt U op Uw gemak eens nalezen. Alles wat kan helpen bij het beter leren motorrijden is daarin vervat. Je vindt er eveneens een verzameling tips, variŽrend van het kiezen van motorkleding, het rijden van bochten, tot adviezen over rijden in de bergen.

 

 

 

 

Start | Opleiding Motorrijder | Lesgevers | Favorieten | Fotocollage | Feedback

Deze website is voor het laatst bijgewerkt op 01/18/07