NIEUWTJES WINTER 2012 - 2013

 

A. Nieuwtjes

 

 

B. ACA-uitslagen in LCC

A. Nieuwtjes

17/03/2013 :

Laatste wapenfeit van deze winter was het Belgisch kampioenschap veldlopen van de masters in Rotselaar. Met 2 vertegenwoordigers van ACA was dit geen indrukwekkende delegatie. 2 45'ers waagden hun kans. Bij de dames was dit Renata Sterken die 18de werd in haar categorie en bij de heren was ACA nieuweling Marc Schoels van de partij. Hij plaatste zich als 10de van de 44. Hiermee is het winterzeizoen afgesloten. Een toch vrij succesvol winterseizoen en dat succes hopen wij verder te zetten in het zomerseizoen en desnoods nog wat op te voegen. Dus OP NAAR DE ZOMER

10/03/2013 :

Daags na ons clubfeest moesten dus een aantal atleten aan de bak op het Belgisch veldloopkampioenschap in Oostende. Deze werden onder zeer moeilijke en lastige toestanden gelopen. Regen, wind en koude maakte dit alles tot een ware uitputtingslag. We begonnen met benjamin jongens. Voor de eerste maal een Alkens kwartet aan de start voor hun aflossingsrace. Met Dries Clerix, Klaas Clerix, Ruben Pannemans en Warre Santermans zagen wij er wel wat in. Met 52 ploegen aan de start was het echter toch een beetje koffiedik kijken. Ons viertal haalde uiteindelijk als 10de de meet. Bij de benjamin meisjes dan één van onze grote kanshebbers. Maar overmand door de koude wou het niet vlotten en werd zij als 19de afgevlagd van de 107. Bij de eerste jaarspupillen ging Jelle Reniers zijn kans. Hij arriveerde midden in het pak. Ook voor de 2de jaars pupillen Robbe Clerix en Seppe Reniers hetzelfde liedje als respectievelijk 40ste en 78ste van dik over de 100 deelnemers. Ook Lize Helsen kon zich in de helft handhaven bij de miniemen meisjes. Dan het grotere werk met eerst Sara Helsen bij de 2de jaarscadetten. Zij liep dus naar een zeer verdienstelijk 6de plaats. Zus Heleen bij de eerstejaars scholieren was één plaatsje minder goed als 7de. Ook onze tweedejaars scholieren Nina Daelemans en Jitte Cosemans liepen na een zeer goede wedstrijd naar een respectievelijk 7de en 10de plaats. Dus alle ACA-ers behalve onze jeugdatletenplaatsten zich bij de eerste 10. Ik weet niet of er ook clubklassementen worden opgemaakt zoals in de LCC crossen, anders denk ik dat ACA deze bij de scholieren meisjes wel binnen haalde. Allemaal weer een dikke proficiat en op naar een goede zomer en pisteseizoen.

09/03/2013 :

Weer een druk weekend voor ACA. Vooraleer een geslaagd clubfeest met een 200 tal gasten. Een drietal atleten kwamen wat later toe op het clubfeest en dat kwam doordat zij het Belgisch indoorkampioenschap van de masters nog afwerkten in Gent. Bij de mannen lag de focus op 1500m terwijl Gert Neirinck als opwarmertje ook nog aan verspringen deed. Dan maar de 1500m met misschien toch wat zware benen van het verspringen. Hij werd uiteindelijk 7de bij de M35. Voor het eerst op een indoorwedstrijd dan was Marc Schoels bij de M45 ook op de 1500 meter. Hij ging mooi mee met zijn collega's en met z'n vieren gingen de strijd aan voor de medailles. Daar speelde dan het tekort aan ervaring bij zo'n wedstrijden. Uiteindelijk dus een vierde plaats maar wel een degelijk nieuw clubrecord op deze afstand. Dan was er ook nog leeftijdsgenote bij de dames Renata Sterken (W45). Hier was wel de ervaring aanwezig en zij gebruikte die ook om op het laatste nog een mooie demarage te zetten en zo de titel binnen te halen op de 1500m. Dus toch een belgische titel voor ACA.

-03/03/2013 :

Dag 2 was weggelegd voor de cadetten en scholieren. Hier ook 2 Alkense deelnemers. Op de 60m bij de cadetten was dit Hannah Ulenaers. Met 8.37 geraakte zij niet in de finale. Maar op een 60m moet werkelijk alles meezitten omdat de afstand natuurlijk zo kort is en een kleine hapering kan alles in duigen gooien. De snelste in België hierin is Judith Dillens, die ook de reeksen beheerste met veruit de snelste tijd, haalde in de finale zelfs geen podium. Dan was er ook nog Gilles Timmermans bij de scholieren in het kogelstoten. Hij is natuurlijk een vaste klant op het podium. Hij moest wel alles uit de kast halen en een nieuw PR en clubrecord gooien om met 14m27 het brons te pakken. Een dikke proficiat toch aan onze 4 atleten van vandaag en gisteren.

-02/03/2013 :

Dit weekend een tweeluik Belgische kampioenschappen indoor met vandaag de junioren en beloften. Enkel 2 beloften die de weg naar Gent vonden. Bij de jongens was dit Benjamien Mathijs op 400m en verspringen.Bij het verspringen wou het niet zo lukken zoals voorzien. Met 6m37 bleef hij een stukje onder zijn beste prestatie en kwam daardoor 3cm te kort voor een bronzen medaille. Op de 400m ging het al een stuk beter, zijn reeds sterk clubrecord van dit seizoen ging eraan. Hij bracht het naar 50.14. Een tijd onder de 50 zal zeker voor dit zomerseizoen zijn. Jammer genoeg voor hem gingen echter 3 kleppers net onder die 50 seconden grens en werd hij weer 4de. Bij de dames was er dan Stefie Mievis. Zij bleek niet echt in haar dagje. Na 2 nulsprongen en een derde geldige bleek dit net niet genoeg voor de 3 finalesprongen bij het verspringen. Bij het hinkstap geraakte zij deze keer ook niet over de 12m, waarmee ze misschien wel 1ste of 2de kon worden. Dus bleef zij steken op plaats 3. Dus toch weer een bronzen medaille erbij.

-17/02/2013 :

Een zeer drukke zondag was het vandaag met ACA op vele fronten actief. We zullen indoor beginnen met het Belgisch indoorkampioenschap AC. Hier waren ze met 3. Bij de jongens was er Benjamien Mathijs in het verspringen. Zijn betrachting was een finaleplaats, dus bij de beste 8. Dit lukte net want Benjamien werd 8ste in een zeer hoogstaande competitie. Dan onze dames van het hinkstapspringen Stefie Mievis en Nele Mommen. Beide hebben momenteel een goede conditie in de benen. en dat resulteerde voor beide in hun beste seizoensprestatie. Voor Nele was dit net geen 12m (luttele 3cm) en weer die verdomde 4de plaats. Stefie deed 20cm bij, bij haar tot dan toe beste en kwam nu uit op 12m20 en goed voor plaats 3. Na haar terugkeer wordt zij blijkbaar de oude van vroeger. Dat stemt goed voor de toekomst en dat met een eveneens zeer sterke Nele. Een duo om te koesteren.

Tweede wedstrijd was het Vlaams kampioenschap veldlopen in Hulshout. Dit is een wedstrijd van de crosscup, die nog eens opgewaardeerd werd naar een kampioenschap. Wij kunnen zeggen dat we dan ook weer een Vlaamse titel bijhebben. Rani Pannemans ging bij de 2de jaars pupillen als eerste over de streep en was dus goed voor de titel. Bij de cadetten werd een zeer verdienstelijke Sara Helsen 4de. Terwijl bij de scholieren meisjes 3 deelnemers aantraden met Jitte Cosemans (7de), Nina Daelemans (11de) en Heleen Helsen (14de).

Tot slot dan nog eens de LCC cross in St.Truiden met toch nog 40 deelnemers van ACA. Hier wel geen overwinningen of podiumplaatsen behalve dan een derde plaats voor Pascal Van Marcke bij de masters. Een deel zaten er natuurlijk in Hulshout en een ander gedeelte had de ski's nog ondergebonden.

-14/02/2013 :

Tijdens een indoorwedstrijd in Flagstaff (USA) heeft Niels Theijs nogmaals het clubrecord op de 200m aangescherpt. Het staat nu op 22.26.

-03/02/2013 :

Vandaag ook weer een goed gevulde dag op atletiekgebied. In Gent deed Stefie Mievis een poging om een podiumplaats te halen tijdens het vlaams en belgisch kampioenschap meerkampen. Het begon zeer goed met een nieuw clubrecord op de 60m horden en de derde tijd van alle deelnemers. Het hoogspringen ging niet zo vlot alhoewel de 1m45 toch ook goed is voor een nieuw clubrecord. Kogelstoten voorbij de 8 meter is voor Stefie ook niet zo slecht en dan moesten haar 2 beste proeven nog komen met het verspringen en de 800m. Tijdens het ver liep het echter mis met 3 nulsprongen zodat zij ook niet meer deelnam aan de afsluitende 800m.

Tevens vandaag het Limburgs veldloopkampioenschap in Neerpelt. Hier waren er 34 aan de start van ACA. Wegens ziekte hebben er nog een aantal moeten afzeggen. De prestaties waren wel heel goed en we hebben ook weer een aantal Limburgse kampioenen bij. Het eerste podium was voor Dries Clerix die tweede werd achter zijn eeuwige rivaal Tjerre Vranken. Bij de 2de jaars pupillen meisjes was het dan de eerste maal raak met Rani Pannemans. Wel stevige tegenstand maar toch goed voor de overwinning. Robbe Clerix bewees ook weer zijn goede conditie door een bronzen medaille binnen te halen bij de 2de jaars pupillen jongens. Bij de miniemen dan geen medailles maar toch even de mooie 4de plaats vermeld voor Wouter Peters in zijn tweede cross. Ik hoop dat wij hem binnenkort ook nog in St.Truiden mogen begroeten. Hij zou daar dan wel eens voor de verrassing kunnen zorgen. De cadetten meisjes lopen samen maar voor de titels worden de jaartallen gesplitst. Sara Helsen moest in de spurt net onderdoen en was dus goed voor zilver. Bij de eerstejaars cadetten kwam de verrassing van Paulien Nelissen. Dit ook door een sterke eindspurt beslag legde op het brons. Zij zou ook in St.Truiden kunnen verrassen. De scholieren meisjes zijn dit jaar ook sterk bezig. Bij de eerstejaars moest Heleen Helsen enkel de zeer sterke Lotte Scheldeman laten voorgaan. Terwijl bij de 2de jaars de titel naar Jitte Cosemans ging. Nina Daelemans nog niet volledig genezen legde daar beslag op brons. Dan de masters dames. Hier was er bijna een volledig ACA podium bij de W45. Winnaar werd Renata Sterken voor Greta Philippaerts en net op de 4de plaats kwam Bea Strouwen. Ook bij de W55 ging de titel naar ACA met Maja Van Zand. Tot slot onze masters mannen. Hier een fantastische overwinning voor Pascal Van Marcke, daardoor natuurlijk ook 1ste M45. Marc Schoels werd derde algemeen en werd ook derde bij de M45. 7de plaats algemeen was voor Gert Neirinck, die hiermee de titel binnenhaalde bij de M35. Maar ook al de anderen streden zeker voor wat ze waard waren en behaalden dus ook mooie resultaten. Uiteindelijk was ACA goed voor 6 titels en tevens nog 4x zilver en 4x brons. Proficiat

Ben meisjes 2005-2006 Ben jongens 2004 Pup meisjes 2003 Pup meisjes 2002
16. Jacobs Birthe 2. Clerix Dries

6. Santermans Warre

13. Neirinck Jasper

10. Vanhelmont Tine

20. Jacobs Britt

1. Pannemans Rani

 

Pup jongns 2003 Pup jongens 2002 Min meisjes 2001 Min meisjes 2000
11. Reniers Jelle 3. Clerix Robbe

6. Reniers Seppe

23. Helsen Lize 20. Pannemans Sarah

 

Min jongens 2001 Min jongens 2000 Cad meisjes Sch meisjes
4. Peters Wouter 10. Vanhelmont Ruben

15. Helsen Bart

2. Helsen Sara (2de 98)

7. Nelissen Paulien (3de 99)

26. Raes Inte

2. Helsen Heleen (2de 97)

3. Cosemans Jitte (1ste 96)

7. Daelemans Nina (3de 96)

 

Mas dames Mas heren    
8. Sterken Renata (1ste W45)

9. Philippaerts Greta (2de W45)

10. Van Zand Maja (1ste W55)

15. Strouwen Bea

22. Uitdebroeks Anja

1. Van Marcke Pascal (1ste M45)

3. Schoels Marc (3de M45)

7. Neirinck Gert (1ste M35)

19. Driesen Dimitri

23. Werckx Geert

36. Govaerts Kris

38. Ruymen Michel

51. Barbier Stany

   

-27/01/2013 :

Vandaag een drietal noemenswaardige wedstrijden op de kalender. Beginnen doen we misschien wel met de belangrijkste. Dat was het kampioenschap van Vlaanderen AC met 3 Alkense deelnemers. Zij hebben het alle drie zonder uitzondering heel goed gedaan. Eerst het hinkstapspringen bij de dames met Stefie Mievis en Nele Mommen. Beide waren zij gebrand op een goede prestatie. Met Svetlana Bolschakova erbij was goud natuurlijk uitgesloten en ook een Jolien Van Brempt is moeilijk te kloppen. Beide aca-ers scherpten hun beste prestatie van het seizoen aan. Stefie haald weer sedert zeer lange tijd de kaap van de 12m. Met 12m00 haalde zij zelfs de zilveren plak achter Svetlana. Nele stond dan tot de laatste poging met 11m70 op een derde plaats. Toen sprong Jolien 11m76. Nele repliceerde nog met 11m74. Maar dat was dus 2cm te weinig voor brons. Toch zeer mooie prestatie. Achteraf deed Stefie ook nog mee met het verspringen, maar daar lukte het podium niet. Dan Benjamien Mathijs op de 400m en bij het verspringen. Op de 400m won hij zijn reeks in 51.04. Weer goed voor een nieuw clubrecord, dat hij reeds sedert het begin van de maand op zijn naam had. In het verspringen ging het ook weer uitstekend. Bij zijn eerste poging kwam hij neer na 6m69 meteen een nieuw clubrecord. Eentje dat al stond van 1992. Hij bleef daarmee op podiumkoers en werd uiteindelijk derde in deze spannende wedstrijd. Dikke proficiat aan onze drie deelnemers.

Eveneens vandaag het Limburgs kampioenschap van de jeugd in Sittard. Hier was de teleurstelling van ACA trainers en bestuur zeer groot. Amper 4 deelnemers van ACA kwamen opdagen voor dit Pk. Er zijn jaren geweest met ver over de 20 deelnemers met ook een karrevracht aan medailles. Nu eentje voor Andreas Steegmans bij de miniemen in het kogelstoten. Grootste pechvogel was echter Yente Vandersteen. Hij stevende recht op de overwinning af op de 60m horden, maar verstapte zich bij de derde horde en ging heel hard tegen de grond. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis gevoerd en wij hopen het allerbeste en een spoedig beterschap voor Yente. Eveneens nog aanwezig met enkele goede prestaties waren de pupillen broers Reniers, Seppe en Jelle. Met ondermeer een 4de plaats voor Seppe was het podium wel heel kort bij. Maar echter juist niet.

Tot slot ook nog de lotto crosscup in Hannut. Hier waren 5 ACA-ers aanwezig. Vooral om zich eens te meten met de Belgische top als voorbereiding voor ondermeer het BK in maart. Rani Pannemans kwam na een zeer slechte start terug tot de 6de plaats. Sara Helsen bij de cadetten meisjes hield zich goed in dit gezelschap en werd mooi vierde. Zus Heleen deed het ook voortreffelijk bij de scholieren en zij kwam op plaats 7. Hier kwam Jitte Cosemans ook uit op plaats 18. Ook nog in het eerste gedeelte van het deelnemersveld. Tot slot ook de eerste cross van het seizoen voor master Pascal van Marcke. Ook hij heeft het crossen nog niet verleerd. In een zeer sterk deelnemersveld van 93 atleten haalde hij de 16de plaats. Misschien heeft hij nu de smaak terug te pakken en zien we hem volgende week al terug op het Limburgs Kampioenschap in Neerpelt. Hopelijk daar wat meer deelnemers als op het PK indoor.

-20/01/2013 :

Een week na onze cross was het de beurt aan Lommel voor hun LCC wedstrijd. Dew weergoden waren Lommel precies wel heel slecht gezind, met verse sneeuwval en moeilijk berijdbare wegen lag het deelnemersveld merkelijk lagen dan de andere wedstrijden voor het LCC criterium. Ook van Alkense zijde was de deelname niet zoveel als anders maar met 25 atleten mogen wij best nog zeer tevreden zijn. Overwinningen waren er weer voor de zusjes Helsen. Sara en Heleen wonnen respectievelijk bij de cadetten en bij de scholieren. Ook mocht Renata Sterken bij de masters op het podium met een derde plaats. Met verder ook nog een aantal ereplaatsen kunnen wij toch van een geslaagde cross spreken. Nu 1 week rust en dan het Limburgs kampioenschap in Neerpelt.

Ook vandaag was er in Gent het Kampioenschap van Vlaanderen voor cadetten en scholieren. Hier 2 ACA deelnemers. Hannah Ulenaers ging voor succes op de 60m bij de cadetten. Zij werd derde in haar reeks, maar dit bleek uiteindelijk niet genoeg voor een finaleplaats. Dan was er nog Gilles Timmermans in het kogelstoten bij de scholieren. Na zijn nieuw clubrecord tijdens het PK was een derde of vierde plaats zowat het hoogst mogelijke. Hij slaagde er toch in om het brons mee naar Wellen te nemen na een spannende strijd voor die derde plaats.

-13/01/2013 :

Eerste LCC wedstrijd van 2013 is weer bij ons, net als de vorige jaren. Het werd een succesvolle cross in alle opzichten. Het weer was goed er was een zonnetje aanwezig om ons te verblijden. Ook waren er iets meer deelnemers als vorig jaar en ook de ACA deelname steeg van 76 naar 79. Dus iedereen weer tevreden. Overwinningen waren er niet zoveel. Toch wist Sara Helsen opnieuw de hoofdvogel af te schieten bij de cadetten en ook Rani Pannemans bij de pupillen kende dit seizoen de nederlaag nog niet. Zilver was er voor Dries Clerix bij de benjamins terwijl broer Robbe brons behaalde bij de pupillen. Ook bij de eerstejaarsminiemen was er een derde plaats voor Wouter Peters in zijn eerste cross. Wij hopen op het provinciaal veldloopkampioenschap en op de veldloop in St.Truiden, kort bij de deur, toch ook een hoog aantal atleten te mogen verwelkomen.

-06/01/2013 :

Ook in het eerste weekend hebben de atleten vanaf cadet hun indoorkampioenschap in Gent. We waren dit jaar met 15 wat meteen 7 man minder was als vorig jaar. Ook de medailleoogst was wat minder in totaal maar het goud ging wel van 10 naar 13. Daar werden dan ook nog 3 zilveren medailles en 2 bronzen aan toegevoegd. Dubbel goud was er voor Stefie Mievis, terug van weggeweest, in ver en hinkstap bij de senioren. Benjamien Mathijs goed bij de senioren voor goud in ver en 200m. Gilles Timmermans haalde ook 2 x goud bij de scholieren met een ongebruikelijke combinatie van kogel en polsstok. Het kogelstoten was met 14m19 ook goed voor een nieuw clubrecord. Bij de masters was er ook nog dubbel goud voor Renata Sterken in 400m en 800m. en Gert Neirinck in ver en 800m bij de M35. Verder ook nog goud voor Hannah Ulenaers op de 60m cadetten en voor Nele Mommen op de 200m bij de senioren met tevens een nieuw clubrecord in 26.77. Zij won ook nog zilver in het hinkstapspringen achter Stefie Mievis. Goud ook nog voor de master Rudi Neven in het kogelstoten. Dan was er nog zilver voor Elien Van Hunsel op de 60m horden bij de scholieren en Freya Knaepen in het kogelstoten bij de senioren waar ze zus Ditte naar brons verwees. Tot slot was er ook nog brons voor Tom Neven bij het kogelstoten bij de junioren. Al met al toch weer een geslaagd kampioenschap en de thuisblijvers hadden eigenlijk weer ongelijk.

-05/01/2013 :

De eerste veldloop in het nieuwe jaar is deze van Tessenderlo en is een avondveldloop, die niet meetelt voor het LCC. Vandaar ook niet zoveel limburgse en ook Alkense atleten aan de start. Toch wist Heleen Helsen de eerste plaats weg te kapen bij de scholieren terwijl Nina Daelemans in dezelfde wedstrijd 3de werd. Allemaal goed roderen voor volgende zondag de cross bij ons in Alken.

-26/12/2012 :

Het indoorseizoen begint nu pas goed op gang te komen met de wedstrijden in Gent. Tweede kerstdag is het gewoonlijk druk tijdens de wedstrijden in de Topsporthal te Gent. Zo ook dit jaar. Een zevental atleten vonden de weg naar Gent en gingen testen voor het Limburgs kampioenschap op zondag 6/1/2013. Tegen die tijd hopen wij ons Alkens deelnemerstal te verdrievoudigen tegenover vandaag. Vandaag toch weer enkele clubrecords die sneuvelden. Benjamien Mathijs tekende voor het record op de 400m waar hij ondermeer moest afrekenen met onze 'amerikaan' Niels Theijs. Ook op de mijl bij de masters M45 zorgde Erik Droogmans voor een nieuw clubrecord. Volgende zaterdag zijn er nog wedstrijden in Gent en dan op naar het PK

-23/12/2012 :

Twee weken pauze ingelast met het LCC. Zo kon de jeugd meteen zich bezighouden met de examens. Vandaag bij het begin van de kerstvakantie was ook de laatste LCC cross van het jaar. Deze gaat ook telkenjare door in Dilsen. Ook trokken de nodige ACA-ers ondanks het ellendige weer toch op naar Dilsen. Dit jaar met z'n 37. Toch weer 3 meer dan vorig jaar. Maar eentje minder dan de vorige cross in Bree. Zij waren vandaag wel goed voor 3 overwinningen. Rani Pannemans was de beste bij de pupillen meisjes. Bij de cadetten meisjes was Sara Helsen nogmaals de beste terwijl zus Heleen het laken naar haar toetrok bij de scholieren door clubgenote Jitte Cosemans naar plaats 2 te verwijzen. Nu is het weer eventjes rust voor de crossers alhoewel vanaf cadet kan men zich ook klaar maken voor het Limburgs indoor kampioenschap in Gent op zondag 6 januari 2013. Dit zou voor de afstandslopers een mooi tussendoortje kunnen zijn en ook hier liggen enkele titels voor het grijpen. En anders natuurlijk terug present op 13/1 voor onze eigen cross in Alken.

-02/12/2012 :

De LCC crossen volgen elkaar in snel tempo op. Vandaag stond nummer 4 in Bree op het programma. 38 ACA-ers vonden de weg naar Bree voor deze wedstrijd, dat waren er toch alweer 5 meer als vorig jaar. Wel natuurlijk wat minder als onze vorige crossen. Maar de examens spelen hier ook al een rol, vooral dan bij de jeugd. Eén overwinning voor Dries Clerix en verder ereplaatsen voor Sara Helsen als tweede en meteen het eerste verlies van dit seizoen. Ook nog een derde plaats voor Janne Clerix en Heleen Helsen, die net Jitte Cosemans van het podium hield. Al met al zijn de crossen van ACA zijde al dikker bezet dan de vorige jaren. Binnen een drietal weken is Dilsen aan de beurt voor de 5de proef.

-25/11/2012 :

Nummer 3 in het Limburgs crosscriterium vond dus plaats in Genk. ACA blijft de opwaartse tendens aanhouden. Nu reeds met 49 aanwezig in Genk. De overschrijding van de 50 grens zit eraan te komen. Ook de prestaties waren weer om over naar huis te schrijven. 3x stond er iemand van onze club op het hoogste schavotje. Bij de 2de jaars pupillen meisjes was dit zoals verwacht Rani Pannemans. Eveneens in zeer goede doen en dit jaar nog niet verloren was onze cadet Sara Helsen. Zij bleef ook nu weer ongeslagen. Bij de scholieren meisjes was voor de eerste keer dit jaar de zege weggelegd voor Jitte Cosemans. Verder nog een 2de plaats voor Dries Clerix bij de benjamins terwijl broer Robbe ook voor het eerst als derde mee op het podium mocht bij de pupillen. Bij de scholieren liep Heleen Helsen naar plaats 3. Wij kijken al vol belangstelling uit naar de volgende cross in Bree.

-24/11/2012 :

Doordat onze indoormeeting was weggevallen was de eer om als eerste te organiseren dit jaar weggelegd voor Tongeren. Ook hier daagden 5 ACA atleten op voor de wedstrijd met natuurlijk enkel kogelstoten en hoogspringen.

-11/11/2012 :

Ondanks de verre verplaatsing naar Neerpelt ook vandaag 44 Alkense deelnemers aan de start. Dus net evenveel als in Tongeren en zelfs 10 meer als verleden jaar hier in Neerpelt. Het mooie weer zal er ook wel voor iets tussen zitten. Verleden jaar stond ACA zesmaal op het podium en dat was dit jaar ook het geval. Er waren zelfs 2 overwinningen. Rani Pannemans haalde het bij de tweedejaarspupillen en ook Sara Helsen was net als verleden week de snelste bij de cadetten. Nina Daelemans verleden week nog winnaar bij de scholieren moest nu tevereden zijn met zilver en het brons was daar voor Jitte Cosemans. Ook Dries Clerix ging een plaatsje achteruit van 1 naar 2. Nog steeds zeer goed natuurlijk. En tot slot zus Janne Clerix net als verleden week ook derde bij de jongste benjamins.

- 04/11/2012 :

Ook in de lotto crosscup was ACA vertegenwoordigd. Rani Pannemans slaagde er zelfs in om met de overwinning te gaan lopen bij de pupillen. Ook broer en zus Ruben en Sarah Pannemans zetten hn beste beentje voor. Bij de scholieren kaapte Jitte Cosemans in een sterk deelnemersveld de 9de plaats wag.

- 03/11/2012 :

Het nieuwe atletiekseizoen en dus het winterseizoen begon dit jaar voor ACA op 3/11/2012 tijdens de eerste wedstrijd voor het LCC criterium in Tongeren. ACA was met 43 (44)deelnemers zeer opvallend aanwezig. Dit waren er 5 minder dan vorig jaar, maar dat was dan ook toen een topopkomst. De prestaties waren dit jaar echter nog beter dan vorig jaar. Overwiningen waren er dit jaar voor Dries Clerix (ben), Sara Helsen (cad) en Nina Daelemans(sch). Er waren zelfs 2 dubbels want achter Dries Clerix werd Warre Santermans tweede. En na Nina werd Heleen Helsen 2de bij de scholieren. Tot slot zorgde Janne Clerix ook nog voor een podiumplaats als derde bij de jongste benjamins. De toekomst ziet er dus weer goed uit voor deze winter. Volgende week allemaal paraat dan maar in Neerpelt.

B. ACA in het LCC

 

1. LCC Cross Tongeren 03/11/2012

Ben meisjes 2005 - 2006 Ben jongens 2005 - 2006 Ben jongens 2004 Pup meisjes 2003
3. Clerix Janne

11. Jacobs Birthe

19. Vanschoonbeek Eline

8. Vanschoonbeek Jelle 1. Clerix Dries

2. Santermans Warre

12. Neirinck Jasper

6. Vanhelmont Tine

16. Vansimpsen Mirthe

18. Jacobs Britt

 

Pup jongens 2003 Pup jongens 2002 Min meisjes 2001 Min jongens 2000
5. Reniers Jelle 5. Clerix Robbe

10. Reniers Seppe

12. Driesen Sim

17. Neirinck Otis

7. Helsen Lize 4. Vanhelmont Ruben

9. Vandersteen Yente

10. Helsen Bart

 

Cad meisjes Cad jongens Sch meisjes Sch jongens
1. Helsen Sara

6. Boiten Tine

12. Driesen Jet

13. Raes Inte

13. Werckx Martijn

14. Wijnants Jelle

1. Daelemans Nina

2. Helsen Heleen

8. Vandersteen Esther

9. Driesen Femke

14. Driesen Loes

11. Clerix Jander

12. Smets Jari

 

Mas dames Sen heren Mas heren  
5. Van Zand Maja

14. Strouwen Bea

16. Uitdebroeks Anja

9. Ruymen Wouter

16. Jamers Bjorn

7. Neirinck Gert

12. Schoels Marc

28. Driesen Dimitri

34. Werckx Geert

43. Govaerts Kris

 

 

2. LCC Cross (Dommelveldloop) Neerpelt 11/11/2012

 

Ben meisjes 2005 - 2006 Ben jongens 2004 Pup meisjes 2003 Pup meisjes 2002
3. Clerix Janne

21. Jacobs Birthe

2. Clerix Dries

6. Santermans Warre

7. Pannemans Ruben

20. Martens Jonas

29. Jacobs Britt 1. Pannemans Rani

 

Pup jongens 2003 Pup jongens 2002 Min meisjes 2001 Min meisjes 2000
26. Reniers Jelle 6. Clerix Robbe

12. Reniers Seppe

16. Driesen Sim

12. Helsen Lize 19. Pannemans Sarah

 

Min jongens 2000 Cad meisjes Cad jongens Sch meisjes
10. Vandersteen Yente

15. Helsen Bart

1. Helsen Sara

10. Boiten Tine

20. Driesen Jet

14. Werckx Martijn

23. Wijnants Jelle

2. Daelemans Nina

3. Cosemans Jitte

6. Helsen Heleen

15. Vandersteen Esther

18. Driesen Femke

 

Sch jongens Jun heren Mas dames Mas heren
14. Clerix Jander

16. Smets Jari

11. Duvivier Laurens

12. Geboers Robrecht

11. Van Zand Maja

12. Philippaerts Greta

18. Strouwen Bea

20. Uitdebroeks Anja

6. Neirinck Gert

10. Schoels Marc

25. Geboers Erik

28. Driesen Dimitri

39. Werckx Geert

45. Govaerts Kris

47. Ruymen Michel

53. Barbier Stany

 

Sen heren      
19. Gijbels Brecht

25. Ruymen Jo

     

3. LCC Cross (62ste Sint-Barbaraveldloop) Genk 25/11/2012

Ben meisjes 2005 - 2006 Ben meisjes 2004 Ben jongens 2005 - 2006 Ben jongens 2004
4. Clerix Janne

18. Machiels Nore

24. Jacobs Birthe

28. Vanschoonbeek Eline

11. Machiels Kaat 6. Vanschoonbeek Jelle 2. Clerix Dries

5. Santermans Warre

6. Pannemans Ruben

12. Bijnens Daan

 

Pup meisjes 2003 Pup meisjes 2002 Pup jongens 2003 Pup jongens 2002
15. Vanhelmont Tine

33. Jacobs Britt

1. Pannemans Rani 6. Reniers Jelle 3. Clerix Robbe

10. Reniers Seppe

17. Driesen Sim

 

Min meisjes 2001 Min jongens 2000 Cad meisjes Cad jongens
9. Helsen Lise 7. Vanhelmont Ruben

8. Vandersteen Yente

12. Helsen Bart

18. Steegmans Jasper

1. Helsen Sara

8. Boiten Tine

13. Nelissen Paulien

20. Driesen Jet

9. Werckx Martijn

16. Wynants Jelle

 

Sch meisjes Sch jongens Jun heren Sen meisjes
1. Cosemans Jitte

3. Helsen Heleen

9. Vandersteen Esther

12. Driesen Femke

15. Clerix Jander

18. Smets Jari

10. Geboers Robrecht

11. Duvivier Laurens

10. Philippaerts Tessa

 

Mas dames Mas heren Sen heren  
7. Van Zand Maya

8. Philippaerts Greta

13. Strouwen Bea

15. Uitdebroeks Anja

7. Schoels Marc

8. Neirinck Gert

24. Geboers Erik

31. Driesen Dimitri

33. Werckx Geert

48. Govaerts Kris

52. Ruymen Michel

21. Gijbels Brecht  

4.LCC Cross (49ste Sinterklaasveldloop) Bree 02/12/2012

Ben meisjes 2005 - 2006 Ben jongens 2005 - 2006 Ben jongens 2004 Pup jongens 2002
3. Clerix Janne

25. Vanschoonbeek Eline

11. Vanschoonbeek Jelle 1. Clerix Dries

6. Santermans Warre

10. Neirinck Jasper

9. Clerix Robbe

11. Reniers Seppe

18. Driesen Sim

26. Neirinck Otis

 

Min meisjes 2001 Min jongens 2000 Cad meisjes Cad jongens
12. Helsen Lize 7. Helsen Bart

11. Vandersteen Yente

2. Helsen Sara

17. Driesen Jet

22. Raes Inte

21. Wynants Jelle

 

Sch meisjes Sch jongens Jun heren Mas dames
3. Helsen Heleen

4. Cosemans Jitte

15. Vandersteen Esther

16. Driesen Femke

20. Driesen Loes

14. Clerix Jander 12. Duvivier Laurens 6. Sterken Renata

10. Van Zand Maja

12. Philippaerts Greta

18. Uitdebroeks Anja

21. Strouwen Bea

 

Mas heren Sen heren    
6. Neirinck Gert

8. Schoels Marc

20. Driesen Dimitri

23. Werckx Geert

33. Govaerts Kris

40. Ruymen Michel

44. Barbier Stany

12. Ruymen Wouter

28. Gijbels Brecht

   

5.LCC Cross Dilsen 23/12/2012

Ben meisjes 2005 - 2006 Ben jongens 2004 Pup meisjes 2003 Pup meisjes 2002
15. Jacobs Birthe 5. Pannemans Ruben

9. Neirinck Jasper

12. Jacobs Britt 1. Pannemans Rani

 

Pup jongens 2003 Pup jongens 2002 Min meisjes 2001 Min meisjes 2000
13. Reniers Jelle 9. Reniers Seppe

12. Driesen Sim

13. Torsin Yente

16. Neirinck Otis

8. Helsen Lize 12. Pannemans Sarah

 

Min jongens 2000 Cad meisjes Cad jongens Sch meisjes
9. Helsen Bart 1. Helsen Sara

12. Driesen Jet

11. Werckx Martijn

23. Wynants Jelle

1. Helsen Heleen

2. Cosemans Jitte

13. Driesen Femke

14. Driesen Loes

 

Sch jongens Jun jongens Mas dames Mas heren
12. Clerix Jander 10. Duvivier Laurens 4. Sterken Renata

7. Philippaerts Greta

9. Van Zand Maja

16. Strouwen Bea

17. Uitdebroeks Anja

9. Schoels Marc

12. Neirinck Gert

21. Geboers Erik

32. Driesen Dimitri

34. Werckx Geert

42. Govaerts Kris

46. Ruymen Michel

51. Meekers Stefan

 

Sen Heren      
20. Ruymen Jo      

6.LCC Cross Alken 13/01/2013

Ben meisjes 2005 - 2006 Ben meisjes 2004 Ben jongens 2005 - 2006 Ben jongens 2004
4. Clerix Janne

9. Moreaux Emeline

12. Machiels Nore

15. Jacobs Birthe

17. Vanschoonbeek Eline

16. Machiels Kaat 7. Vanschoonbeek Jelle

23. Corvers Siemen

2. Clerix Dries

4. Clerix Klaas

7. Santermans Warre

9. Pannemans Ruben

13. Neirinck Jasper

14. Bijnens Daan

17. Poelmans Thibeau

20. Martens Jonas

22. Van Orshaegen Thibe

 

Pup meisjes 2003 Pup meisjes 2002 Pup jongens 2003 Pup jongens 2002
9. Vanhelmont Tine

14. Vansimpsen Mirthe

17. Poelmans Phebe

20. Palmers Brechje

23. Jacobs Britt

1. Pannemans Rani 8. Houben Giel

18. Penders Vic

19. Reniers Jelle

3. Clerix Robbe

10. Reniers Seppe

13. Sauwens Diede

16. Driesen Sim

17. Torsin Yente

19. Neirinck Otis

 

Min meisjes 2001 Min meisjes 2000 Min jongens 2001 Min jongens 2000
12. Helsen Lize

20. Marchal Gitte

12. Pannemans Sarah 3. Peters Wouter

12. Clerix Maarten

8. Vanhelmont Ruben

11. Helsen Bart

13. Vandersteen Yente

15. Sauwens Lenne

16. Gaens Ruben

18. Jammaers Anthony

19. Smets Ruben

20. Bos Jordy

21. Steegmans Andreas

 

Cad meisjes Cad jongens Schol meisjes Schol jongens
1. Helsen Sara

11. Nelissen Paulien

14. Driesen Jet

15. Raes Inte

8. Werckx Martijn

15. Schouterden Glenn

3. Helsen Heleen

4. Daelemans Nina

5. Cosemans Jitte

15. Driesen Femke

16. Vandersteen Esther

18. Driesen Loes

13. Clerix Jander

 

Jun jongens Mas dames Mas heren Sen heren
9. Geboers Robrecht 7. Sterken Renata

10. Van Zand Maja

11. Philippaerts Greta

15. Uitdebroeks Anja

20. Strouwen Bea

6. Schoels Marc

9. Neirinck Gert

18. Geboers Erik

22. Droogmans Erik

25. Driesen Dimitri

26. Werckx Geert

39. Govaerts Kris

44. Vanclee Gert

45. Ruymen Michel

50. Vandersmissen Yves

52. Meekers Stefan

56. Van den Broeck Raf

11. Ruymen Wouter

23. Jamers Bjorn

7.LCC Cross Lommel 20/01/2013

Ben jongens 2004 Pup jongens 2002 Min meisjes 2001 Min jongens 2000
11. Neirinck Jasper 7. Driesen Sim

9. Neirinck Otis

6. Helsen Lize 7. Helsen Bart

 

Cad meisjes Cad jongens Sch meisjes Jun jongens
1. Helsen Sara

9. Driesen Jet

7. Werckx Martijn 1. Helsen Heleen

11. Driesen Loes

12. Driesen Femke

5. Geboers Robrecht

 

Mas dames Mas heren Sen heren  
3. Sterken Renata

6. Van Zand Maja

12. Strouwen Bea

13. Uitdebroeks Anja

17. Philippaerts Greta

5. Schoels Marc

9. Neirinck Gert

17. Geboers Erik

22. Werckx Geert

29. Driesen Dimitri

33. Govaerts Kris

35. Ruymen Michel

16. Ruymen Jo  

8.LCC Cross Sint-Truiden 17/02/2013

Ben meisjes 2005 - 2006 Ben meisjes 2004 Ben jongens 2005 - 2006 Ben jongens 2004
19. Machiels Nore

21. Jacobs Birthe

27. Vanschoonbeek Eline

17. Machiels Kaat 12. Vanschoonbeek Jelle

15. Cupers Dorian

4. Santermans Warre

14. Vandersmissen Kobe

 

Pup meisjes 2003 Pup jongens 2003 Pup jongens 2002 Min meisjes 2001
10. Vanhelmont Tine

19. Vansimpsen Mirthe

24. Jacobs Britt

20. Reniers Jelle 10. Reniers Seppe

13. Driesen Sim

8. Helsen Lize

 

Min jongens 2000 Cad meisjes Cad jongens Sch meisjes
12. Vanhelmont Ruben

15. Helsen Bart

4. Nelissen Paulien

16. Driesen Jet

9. Werckx Martijn

21. Lievens Bjorn

8. Driesen Femke

11. Driesen Loes

 

Sch jongens Mas dames Mas heren Sen heren
9. Smets Jari 4. Sterken Renata

6. Van Zand Maja

7. Philippaerts Greta

12. Strouwen Bea

14. Uitdebroeks Anja

3. Van Marcke Pascal

5. Schoels Marc

9. Neirinck Gert

21. Geboers Erik

22. Driesen Dimitri

25. Werckx Geert

38. Ruymen Michel

47. Meekers Stefan

48. Barbier Stany

49. Govaerts Kris

21. Jamers Bjorn