Nieuwe website A.C. Hulshout!

Onze club heeft een nieuwe website. Vanaf heden kan je alle info over atletiek, wielrennen en duatlon-triatlon van onze club en atleten hier vinden. www.achulshout.be

Recente verslagen: Verslag Hoeilaart, Verslag duatlon Ruddervoorde.

Scott-team net naast podium op BK ploegenduatlon

Zondag 1 mei was een belangrijke dag voor het Scott duatlon team. Het Belgisch Kampioenschap ploegenduatlon te Doornik was een prachtige gelegenheid om als collectief naar buiten te komen. Pieter Heemeryck, Geert Janssens, Eddy Buts, Dries Busselot, Glen Laurens en Sam Valgaeren eindigden op de 4de plaats na een sterke wedstrijd. Pieter Rijnders moest afzeggen wegens een blokkage van de rug/ribben. Het Scott team was het eerste volledig Belgische team, toch niet onbelangrijk op een BK.

Uitslag Ploegenduatlon. Lees hier het verslag. Bekijk de Foto's

 

Robin Thaens ging MTB'en te Houffalize. Robin werd knap 11de. Vrijdag gingen enkele atleten van onze club lopen te Zoerle-Parwijs. Jeroen Rijnders werd 3de op de 10km. Hilde Beyers 2de dame op de 5km.

Uitslag MTB. Uitslag Lentejogging Zoerle-Parwijs.

Jelle Geens 5de op EK duatlon te Limerick

Jelle Geens is zaterdag 16 april als 5de geëindigd op het EK duatlon in het Ierse Limerick in de categorie H18. Jelle werd 2de belg. Een zeer schitterende, internationale prestatie! Door zijn sterke prestatie in de duatlon van Geluwe mocht Jelle deelnemen aan het EK duatlon. Op het Belgisch kampioenschap bewees Jelle dat zijn selectie terecht is, door de Belgische titel binnen te halen (zie Foto's Wevelgem).

 

Jelle Geens Belgisch Kampioen duatlon, tal van overwinningen voor Scott-Team!

Zondag 10 april 2011 werd in Wevelgem het Belgisch Kampioenschap duatlon voor de jeugd betwist. Het Scott-team van A.C. Hulshout heeft hier nog eens bewezen dat er rekening moet worden gehouden met hun atleten. Jelle Geens haalde de Belgische titel bij de H18 binnen. Thomas Derboven eindigde knap als 7de in deze reeks. Annouck De Vries werd 2de bij de D18 en behaalde zo zilver. De Uitslag van het BK vind je hier.

Pieter Rijnders won de kwart non-drafting duatlon. Glen Laurens eindigde hier als 5de. Eddy Buts werd 9de en 1ste H40. Jan Ver Elst eindigde als 1ste H50. Deze Uitslag vind je hier. Robin Thaens eindigde in de recreatieve duatlon als 8ste en was 4de HU23.

Verslag vind je hier.

Julia Valgaeren heeft haar eerste marathon goed uitgelopen. Ze legde de 42km195 af te Rotterdam in 4u 11' 38"

Foto's

A.C. Hulshout stelt Scott-team voor

Afgelopen woensdag vond in de gebouwen van Scott Benelux te Kortenberg de officiële voorstelling van het nieuwe Scott-Team van AC Hulshout voor duatlon en triatlon plaats.

De foto's van de atleten kan je hier vinden.

 

Overwinningen voor Pieter Rijnders en Pieter Heemeryck!

Zondag 06 maart 2011 was A.C. Hulshout op 3 verschillende terreinen actief. Zo streden de masters dit weekend in het Belgisch Kampioenschap voor een zo hoog mogelijke plaats. Daarnaast behaalde Pieter Rijnders de overwinning in het open Nederlandse Kampioenschap winterduatlon te Almere. En ook in de triatlon te Herderen was onze club vertegenwoordigd, daar zorgden Pieter Heemeryck en Robin Thaens voor. Pieter slaagde er zelfs in om de eerste triatlonwedstrijd van het nieuwe seizoen op zijn palmares te schrijven!

 

Uitslag Triatlon Herderen

Uitslag van NK winterduatlon op triatlonweb.

Uitslag van BK Masters.

Verslag van het weekend.

Provinciaal Kampioenschap veldlopen te Booischot

Zondag 06 februari 2011 werd in Booischot het Provinciaal Kampioenschap veldlopen betwist. A.C. Hulshout behaalde twee zilveren medailles. Manon Mariën werd geklopt op de meet en behaalde dus een zilveren medaille bij de benjamins meisjes '03-'04. Siebe Philips werd 2de bij de benjamins heren '02 en won zo een tweede zilveren medaille voor onze club. Duatleet van het scott-team, Glen Laurens won bij de senioren en Marcel van Bylen behaalde de gouden plak bij de masters +55. In Limburg was Jelle Geens de beste bij de junioren heren, in Lommel.

Het verslag en uitslag, uitslag Lommel

 

Sven wint Winterduatlon van Zonhoven, Jelle Geens wint in veldloop te Lommel!

Sven Moris pakt zwaar uit! deel 2 (23-01-2011). Na de overwinning op de eindejaarsjogging van Kampenhout staat nu ook de winterduatlon van Zonhoven op het palmares van Sven. In zijn eerste duatlon was het afwachten hoe hij de 3km lopen - 30 km fietsen - 3km lopen zou verteren. Sven liep een mooie eerste 3km en reed vervolgens met de MTB naar de kop van de wedstrijd. Sven reed bijna altijd op kop en zelfs Tim Van Hemel, ervaren duatlonner, moest lossen. Sven ging met 2 anderen de wisselzone in en ze gingen er met zijn driëen gelijk uit. De laatste loopfase moest beslissing brengen. Sven liep een sterke 3km en kwam als winnaar over de eindstreep met ongeveer 100m voorsprong. Een sterke prestatie!

Daarnaast namen ook Robin Thaens en Jan Ver Elst deel aan de duatlon. Robin Thaens eindigde als 21ste. Jan Ver Elst startte goed maar zakte tijdens het fietsen een beetje weg. Het laatste loopgedeelte van 3km was wat kort om nog veel plaatsen goed te maken maar Jan kon toch nog een tiental plaatsen goed maken en eindigde op een mooie 27st plaats.

De uitslag vind je hier.

 

Jelle Geens ging dan weer in Lommel lopen. Hij liep een sterke wedstrijd en won de veldloop van Lommel bij de juniors heren! Hier vind je de uitslag.

Pieter Rijnders heeft een eerste keer dit jaar de benen getest in de veldloop van Breda. Pieter eindigde 12de in de sterk bezette mastboscross. De uitslag vind je hier. (kijk bij mannen sen lange cross)

 

 

Sam Valgaeren sluit crossperiode mooi af.

Zaterdag 08 Januari stond er iets nieuws op de veldloopkalender. Looise-av organiseerde de eerste Ren avondveldloop. Een cross bij een sfeervolle verlichting met een leuke maar lastige omloop. Sam Valgaeren liep bij de senioren een mooie wedstrijd en eindigde op een knappe 5de plaats. Het was voorlopig zijn laatste wedstrijd. Sam gaat zich nu enkele weken toeleggen op de examens. Luc Seyben liep bij de masters heren mee. Bij de junioren liep het nieuwe lid van ons scott duatlon-triatlon team, Wannes Swinnen, naar een knappe derde plaats. De broers Stef en Tibo Coremans eindigden 3de en 4de bij de pupillen jongens '01. Een mooie prestatie.

 

Liebeth Monsecour ging diezelfde dag naar Gent. Waar het Provinciaal Kampioenschap indoor werd gelopen. Liesbeth behaalde de bronzen medaille op de 800m in een tijd van 2' 23". Een knappe prestatie van Liesbeth op het PK.

 

Uitslag avondcross Looise - Uitslag PK Indoor

Klik hier voor foto's

Crosscupmanche te Hulshout

De eerste Crossscup manche van 2011 is vandaag, 02-01, gelopen in Hulshout. Onze atletiekclub organiseerde een groot veldloop evenement met een sterk deelnemersveld en enthousiaste toeschouwers. Het parcours lag er snel en goed beloopbaar bij. Bij de benjamins meisjes won onze clubgenote Manon Marien.

 

Klik hier voor de uitslagen en het verslag.

Foto's van de jeugd. jun,sen,mas

foto's crosscup 1

foto's crosscup 2

foto's crosscup 3

 

Bedankt aan alle helpers vandaag en de voorbije dagen. Zonder jullie zou dit niet mogelijk zijn!

 

Atletiekclub Hulshout bouwt met de oprichting van het Scott-Team voor duatlon en triatlon verder aan uniek concept

Vanaf januari 2011 zal AC Hulshout naast de atletiekafdeling en het wielerteam ook een duatlon- en triatlonteam onder haar vleugels hebben. Dit team zal de clubkleuren verdedigen onder de naam Scott-Team, genoemd naar hoofdsponsor Scott Benelux. Naast een A-Team met zeven topatleten en het Aquatlon Project van de Vlaamse Triatlon- en Duatlonliga, zal het team openstaan voor alle leden van AC Hulshout en eenieder die bij AC Hulshout wenst aan te sluiten.

 

Voor meer info klik hier.

 

Manon Marien wint in haar eerste veldloop te Mol

 

  Zondag 7 november 2010 stond de eerste veldloop van het seizoen op het programma, nl. de crosscupmanche te Mol. Voor sommige atleten de eerste cross uit hun carrière en voor anderen het begin van het nieuwe veldloopseizoen. Maar we keerden terug met enkele prachtige resultaten. klik hier voor meer info.

  Klik op de foto om het album te openen

  3e plaats in Brussels Ekiden en overwinningen in duatlon Olen

  Op zaterdag 16 oktober stonden 2 teams van onze club en hoofdsponsor Scott aan de start van de Ekiden aflossing te Brussel. Slechts 2 teams aan de start maar er werden 2 podiumplaatsen weggekaapt, nl 2 maal derde. Een prachtig resultaat voor een van onze hoofdsponsors. klik hier voor enkele foto's

   

   

  zondag 17 oktober stonden we ook aan de start van de duo-duatlon te Olen. HJier wist Eddy Buts de overwinning te pakken als solo atleet en Sam Valgaeren werd met zijn teamgenoot 3e en Guy de Wachter en stef van de Vonder werden 4e. Meer nieuws volgt nog.

   

  Stef Coremans snelste Benjamin van België

  Zaterdag 25 september werd in Nijvel het nationaal criterium gelopen, zeg maar de het officieuze BK voor de jeugd. 2 Hulshoutse atleetjes, Stef en Tibo Coremans, wisten zich te kwalificeren voor deelname aan de 1000 meter en Stef ging ook van start op de 60 meter.

  In de reeksen van de 60 m wist Stef zich in een snelle reeks te kwalificeren met 9'17'', de 3e tijd van alle deelnemers.

  Vervolgens kwamen onze jongens in actie op de 1000 meter. (In Wallonië lopen de benjamins, net zoals in Nederland, 1000 meter i.p.v. 600) Onder aanvoering van 2 Nederlandse atleten nam de kopgroep een snelle start en hield er de hele wedstrijd een verschroeiend tempo op na. Onzeker over de indeling van de 1000m. ('t was pas hun 2e wedstrijd op deze afstand...) temporiseerde Stef zijn krachten en werd uiteindelijk 6e (en 4e Belg) met 3' 35'' 06.(PR) Tibo werd 14e Belg met 3'43''76(PR)

  Vervolgens stond nog de finale 60m benjamins op het menu waarin Stef zich de allersnelste toonde en finishte in 9"04. Na eerder dit jaar de Belgische jaarprestaties bij de benjamins op de 60 m (8''91) en op de 600 meter (1'53''10) een mooie afsluiter van zijn outdoor seizoen.

   

   

  Liesbeth Monsecour provinciaal kampioen 10000m

  Woensdag 8 september is Liesbeth Monsecour provinciaal kampioen geworden op de 10000m. zij finishte in een tijd van 40'49"15. Proficiat.

   

  Opnieuw 2 provinciaal kampioenen voor Atletiek Hulshout

  Zaterdag 28 augustus stonden 2 atleten van ons aan de start van het provinciaal kampioenschap duatlon. Pieter Rijnders werd kampioen bij de elite en Eddy Buts werd kampioen bij de masters.

  Uitslagen wielrenners

  Dames Elite // Harlue

  Annouck De Vries: 21ste - 80 dln

   

  Elite zonder Contract // Berlaar-Heikant - 09-07-2010

   

  Koen Heremans was in Berlaar-Heikant één van de smaakmakers van de wedstrijd en ging naar huis met een knappe 2de plaats.

  Klik hier voor enkele beelden.

   

  Koen Heremans: 2de

  Koen Theys: 25ste

  Koen Vleugels: 36ste

  Sven Moris: 50ste

   

  Een drukke sportnamiddag voor Atletiek Hulshout

  Veerle Dejaeghere Belgisch Kampioen veldlopen.
  Murielle Dewinter en Veerle Dejaeghere winnen eindklassement Crosscup.

  Zondag 14 maart stond de voorlaatste veldloop van het seizoen op het programma, nl. het Belgisch kampioenschap. Met een beperkte delegatie waren we naar Oostende afgezakt en keerden we terug met een Belgische titel en enkele andere mooie resultaten. Lees meer

   

   

  Meer foto's - Uitslag: www.lottocrosscup.be

   

  Koen Heremans triomfeert in Schaal Indekeu

   

  In de Schaal Indekeu, een wedstrijd voor Elite zonder contract, kwam Koen Heremans als eerste over de meet. 110 renners stonden aan de start in Hulshout voor een parcours van 162 km, waarvan 121 km in lijn en zes plaatselijke ronden van 7 km. Al na 10 km ontstond een kopgroep met een vijftiental renners waaronder Koen Heremans en ploegmaat Koen Theys. Deze laatste moest na 30 km afhaken met een lekke band. Bij de ingang van de plaatselijke ronden in Hulshout had de kopgroep twee minuten voorsprong op een uitgerekt peloton. Met ruime voorsprong op Kurt Diels en Yves Van Gorp haalde Koen zijn tweede zege van dit seizoen binnen. Raf van den Vonder was betrokken bij een valpartij en moest de stijd vroegtijdig staken en Koen Vleugels en Jelle Vets maakte deel uit van het peloton.

   

  Klik hier voor enkele beelden.