Aanloopfestival 30 juli 2004

Toen de Abyss - karavaan op de middeleeuwse feesten arriveerde was de helft van de aanwezigen reeds behoorlijk aangeschoten en in opperbeste stemming. Het laat dan ook geen enkele twijfel dat enkele Abyss leden deze mensen zo snel mogelijk wilden vervoegen in het middeleeuwse land der wazigheid. Er werd gedronken, gelachen met domme dingen, er werden worsten gekookt, er werd gedronken, er werden worsten gegeten, er werd gedronken, er werd gelachen met domme dingen... maar er werd vooral gedronken. Dat zou de eindconclusie van deze avond moeten zijn.

Maar er waren ook nog optredens. Een zekere Klaas Axters eindigde net een accoustische set toen de Abyss road crew de tent binnenstapte, dus daar kunnen we niets meer over zeggen.

Over Psycho Stag kunnen we ook heel kort zijn want zij daagden niet op. Het is te zeggen, de zanger was wel aangespoeld en had een vriend meegebracht. Samen brachten ze accoustische versies van bekende rock songs van bands zoals Stone Temple Pilots, Neil Young en vele anderen. Het was een leuk optreden, want beide artiesten hadden hun set diezelfde middag pas ingeoefend waardoor het optreden iets spontaan en onschuldig had. Het was grappig, hoewel ze het niet altijd zo bedoelden. Ik genoot ervan, en mijn zus ook want zij vond beide performers 'lekkere keuntjes'.

Over 't Risico kan ik nog veel korter zijn want die mannen kwamen ook niet opdagen. De kat die ze stuurden werd ter plaatste gevild en opgegeten door een bende woeste middeleeuwers. Dat was nog eens ouderwetse leute, gelijk in den goeie ouwe tijd toen katten nog duivelse dieren aanzien werden en alle vrouwen gewillig waren. 

En dan was het de beurt aan Abyss. Het was hun eerste optreden met de playmobildrum van Jorgen, maar alle muzikkanten van Abyss leken tevreden met de prestatie van hun drummer. Abyss speelde een goeie set waarin 'Bad Mother' van Therapy? voor het eerst aanwezig was. Dat bleek een goede zet te zijn want het publiek reageerde als in extase. Na het optreden werden alle Abyss leden op handen naar buiten gedragen en op hun troon geplaatst. De aanbidding kon beginnen.

Na Abyss was het de beurt aan Mother Beirut Recycling. Zij brachten een nogal rommilege set van oude rock and roll covers van bands zoals Mötorhead, The Ramones, The Stooges... Het hoort waarschijnlijk bij de muziek om rommelig te spelen maar het was toch vooral het bier waardoor ik hen wel leuk vond, maar dat hoort waarschijnlijk ook bij die muziek. Anyway, het was een luidruchtig optreden.

Na dat optreden werd Joachim Coppens' drankvoorraad geplunderd. Niet in het minst door hemzelf, want diezelfde nacht vonden we Joachim bij zijn tent in een toestand waarin je liever dood gaat. Inderdaad, ladderzat en kotsend als een paard. Ook Chris was in zijn nopjes, zo te horen aan zijn beregesnurk. Nog nooit in mijn leven hoorde ik zo'n teringherrie. Alsof er elk moment een monster uit zijn mond kon ontsnappen. Jammer genoeg bleef het monster braaf op zijn plaats zitten brullen en schreeuwen als een... er zijn geen woorden voor. Toen besloot Lawrence mij wakker te maken en in het holst van een koude nacht naar huis te rijden waar wij in een lekker warm bed rustig verder konden slapen. Niet samen, natuurlijk, alhoewel Laurence daar menig maal op aandrong. Maar ondergetekende hield koppig voet bij stuk en weigerde zijn godenlijf aan hem te geven.

De volgende dag keerden we terug naar de middeleeuwse feesten waar er verder gefeest en gedronken werd. Het was een leuk, maar zwaar weekend. Bedankt aan de organiserende middeleeuwers om Abyss te laten spelen op hun aanloopfestival, bedankt aan de andere bands die wel kwamen opdagen, bedankt aan Krusty voor het meezingen van 'Toog Je Tetten',  bedankt aan iedereen die er was en zich ammuseerde en bedankt aan Joachim voor zijn lekkere jenever.

Rock on, you silly people!

 

Freek, on behalf of Abyss.

Freek appears courtesy of EMI records.

Abyss op het aanloopfestival op 30 juli 2004

Abyss op het aanloopfestival op 30 juli 2004

Abyss op het aanloopfestival op 30 juli 2004

Abyss op het aanloopfestival op 30 juli 2004

Abyss op het aanloopfestival op 30 juli 2004

Abyss op het aanloopfestival op 30 juli 2004

freek op het aanloopfestival op 30 juli 2004 lawrence op het aanloopfestival op 30 juli 2004
publiek abyss op het aanloopfestival op 30 juli 2004 rythm sectie op het aanloopfestival op 30 juli 2004

poster aanloopfestival gemaakt door squally

 

Click here if you do not see the buttons on the left

Edited by Gilbert Chris (C) 2001 chris@abyss-be last update: donderdag 10 juni 2004