10 Jaar Rock-cafe The Crash

ZATERDAG 13 MEI vanaf 16:00

Al met Dt ?

Thanatois
I witness
(Tom Trancez SOLO)
Nahende Vernichtung
Abyss
21:30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

,,Caféleven bevalt me nog steeds''
The Crash viert tiende verjaardag met tien gratis vaten

BRUGGE - Pieter Ver Eecke viert vandaag 13 mei feest. Het is namelijk precies tien jaar en tien dagen geleden dat hij zijn rockcafé The Crash opende in de Langestraat. Bij zijn eerste decennium als cafébaas geeft hij een fuif met tien gratis vaten bij zijn buur Peter Roose in De Kelk.

Pieter Ver Eecke was 23 jaar toen hij achter de tap van The Crash (Langestraat 78) ging staan. In de eerste jaren van The Crash vonden er enkele decadente feestjes plaats, onder meer een mega Crash-zuipwedstrijd en een Wet White T-shirt Night . ,,Iedereen met een wit t-shirt mocht water gooien. Leutig was het wel, maar na twee of drie kapotte versterkers, heb ik toch maar een einde gemaakt aan die zotternijen'', aldus Ver Eecke.

The Crash is de thuisbasis van de toch al legendarische Orde van de Bierleeuw, dat met de Rondes van de Bierleeuw bier drinken tot een topsport opwaardeerde. ,,Deze zomer voorzie ik, naast de jaarlijkse Beach-Party en de Crash-top-100 opnieuw een dropping'', belooft Ver Eecke.

Ver Eecke runt al die jaren het café in zijn eentje, al staken broer Stefaan of zussen Heidi en Mieke bij momenten wel een handje toe. ,,Het caféleven bevalt me nog steeds, maar ik bereid me toch al voor op een leven na The Crash. Ik heb een cursus over de organisatie van evenementen met succes voltooid en ik zou me daar in de toekomst graag meer op willen toeleggen.''

Verdwijnende biercultuur

,,Het valt me op dat de biercultuur aan het verdwijnen is. Ook door de toegenomen alcoholcontroles wordt van langsom meer in besloten kring gefeest. Daarom laten we op zaterdag 13 mei nog eens proeven dat bier lekker blijft en doen we de aanwezigen voor elk jaar een vat cadeau in de Kelk: tien gratis vaten dus.''

Tien jaar rockcafé The Crash wordt op zaterdag 13 mei in De Kelk (Langesteraat 69) gevierd. Vanaf 16 uur kun je in Bar Nouveau, de benedenzaal, optredens bijwonen van Al met -dt (een probeersel van de Crash-monumenten Krusty en Dino), I Witness, Thanatois, Nahende Vernichtung en Abyss, bekend van de Crash-klassieker Toog je tetten .

Vanaf 22 uur belooft Pieter Ver Eecke in de bovenzaal dé rockfuif van het jaar met de dj's Pascal, Pieter en Heidi, de zus van Pieter. Aan de deur betaal je 5 euro voor de optredens, 8 euro als je naar de fuif komt voor middernacht en 10 euro erna. Voor die prijs kan je wel de hele avond en nacht kosteloos pinten drinken. Opgelet: wie geen boodschap heeft aan fuiven - er bestaan zulke creaturen -, kan dezelfde avond en nacht naar goede gewoonte terecht in The Crash.


Website: www.thecrash.be.


bron: het nieuwsblad
Stefaan VAN VOLCEM

 

Pieter Ver Eecke viert de tiende verjaardag van zijn rockcafé The Crash in stijl: ,,De aanwezigen krijgen een vat voor elk jaar: tien gratis vaten dus.''

 

 

hier klikken als de knoppen aan de linkerzijde niet zichtbaar zijn

Edited by Gilbert Chris (C) 2001 chris@abyss-be last update: 14-06-2006