Optreden RockRally te Lauwe

Op vrijdag 25 april speelde Abyss (voor het eerst met jorgen als drummer) een rock rally te Lauwe.
Op de affiche (zie foto) stonden In Dreams (death metal), Vexed , Dave varlett (Unplugged bon-jovi tribute),Deniall, Abyss (op de flyer verkeerd gespeld ;-( en Phantom (iron maiden - killers tribute band). In die volgorde van loting.

Na een wat flauwe start (over smaak valt niet te twisten) werd algauw het niveau wat hoger met de 2 koppige bezetting van Dave Varlet die met 2 gitaren enkele acoustische nummers bracht. daarna was het de beurt aan de snoeiharde kerels van Deniall, die een mix van speedmetal met ballades brachten. Dan was het de beurt aan Abyss die voor het eerst zijn kunnen kon tonen met Jorgen aan de drums. ze brachten een set van 30 ' met voornamelijk het nieuwe werk (dit was de eerste keer dat toog je tetten NIET gespeeld werd) na Abyss kwam Phantom die een Iron Maiden tribute band was die vooral nummers speelde uit het Killers album (toen Paul Di'anno nog zong bij hen). Ze speelden een ijzersterke set, maar gezien hen repertoire lag de overwinning niet in het verschiet. Na deze laatste band liet Paul Di'Anno nog zijn goed hart zien en bracht samen met Phantom nog 2 nummers van Iron Maiden, voor Phantom waarschijnlijk een droom die in vervulling ging en voor de omstaanders een leuke verrassing. 

De wedstrijd werd door Abyss gewonnen, als prijs mogen zij het classic rock festival Lauwe openen op 08 november 2003. Ze eindigden voor Deniall die als verdiende tweede de troostprijs van Paul Di'anno ontvingen (backstagepasjes voor Classic Rock).

 

Playlist Abyss:

  1. Wasted (Abyss)

  2. Little Heartbreaker (Abyss)

  3. Born to be wild (Steppenwolf)

  4. Machinehead (Bush)

  5. One Two Six (Abyss)

  6. Burning Within (Abyss)

  7. Everlasting Love (Abyss)

  8. Unplug the machine (Abyss)

  9. Sweet and Sour (Abyss)

Een woord van dank aan The lorre en de fans die aanwezig waren om ons moreel te steunen.

Hieronder vind je nog wat sfeerfoto's. 
Enjoy en misschien tot op Classic Rock Lauwe.

Chris.

Jorgen Deketelaere (Drum)

Freek Allaert (Lead gitaar)
Gilbert Chris (Bas gitaar) Lawrence Herzeel (Zang en gitaar)
Lawrence en freek Lawrence en jorgen


Gast jury lid Paul Di' Anno

 

Click here if you do not see the buttons on the left

Edited by Gilbert Chris (C) 2001 chris@abyss.be last update: maandag 10 november 2003