Start Omhoog Inhoud

Achimenes in Nederlands
 

 

 

Soorten

 

 

 

Een b(l)oeiende plant voor heel de zomer

 

 

Van dit plantje zijn er meer dan 1 200 soorten bekend.

Deze bloemen komen nog steeds in het wild voor in de tropen en subtropen. Een opmerkelijke concentratie vinden we in Zuid– en Midden-Amerika en in Mexico.

Het is een bossig groeiende plant, met veel onvertakte stengels.  De donker- tot bruingroen gekleurde bladeren zijn ei– tot lancetvormig en zacht behaard.  De moderne variëteiten produceren een massa aan trompetvormige bloemen. Deze bevinden zich in de oksels van de bladeren en komen in verschillende kleuren voor: roze, karmijnroze, rood, blauw, paars, wit...
De stam van sommige soorten (cascade = waterval) achimenes zijn week, waardoor ze uitermate geschikt zijn als hangplanten.

De verschillende soorten achimenes zijn sinds lang populaire kamerplanten, die weinig verzorging vragen.

 In het voorjaar worden de bolletjes ingelegd onder een laagje teelaarde van ongeveer 1 cm.  Bij kamertemperatuur beginnen de plantjes reeds na één week te groeien.  De planten worden ongeveer 25 tot 30 cm groot en bloeien heel de zomer lang.  Ze zijn een pracht in uw living of veranda.


Hou de plant redelijk warm en zorg ervoor dat de aarde nooit uitdroogt. Stop met water geven wanneer de plant is uitgebloeid.  Deze plant houdt van veel licht, maar vermijdt direct zonlicht. Voorkom ook tocht.

 

 

Copyright © Ivan Sey -Troch Nv. www.troch.be
Last update: 2008-03-04