home
contact

 

mission statement
Architecture projects
office
publicaties

 

MISSIE

 

 

 

 

JOBS

 

 

 

ACHTEN ARCHITECTUUR Bv bvba is jong, dynamisch en multidisciplinair. De keuze voor de vestiging te Lummen werd ingegeven door de centrale ligging en de bereikbaarheid.
Het architectenbureau bestaat uit een vast team van 3 architecten met elk hun eigen expertise en talenten in een specifiek onderdeel van de totale architectuuropdracht en aanleunende opdrachten zoals EPB-verslaggeving, EPC, expertise, duurzaam bouwen,…
Tevens werken op freelance basis onder ander een bouwkundig tekenaar, binnenhuisarchitecten, en een projectcoördinator voor ons. Ieder project heeft daarnaast zijn eigen project specifieke samenwerkingsverbanden met externen zoals een studiebureau stabiliteit en speciale technieken, veiligheidscoördinator, landmeter,…

De projecten die we realiseren zijn gesteund op een weldoordacht eenvoudig concept dat de materialisatie is van de woon/leef/werk-behoeften van de opdrachtgever, de vereisten en sfeer van de bouwplek en de omging, de diverse stedenbouwkundige en andere wetgevingen en dit op een constructief concreet gedetailleerde uitvoering tegen een vast budget.

We kiezen voor eerlijke vormgeving en duurzame materialen die door hun eigenheid elk project uniek maken.
Het resultaat is een degelijke architectuur zonder franjes en foliekes die inspeelt op de noden van de gebruikers en de omgeving.

Wij spitsen ons voornamelijk toe op woon en leef projecten. Zowel de particuliere eengezinswoning als grotere leefomgevingen zoals appartementsgebouwen, zorgwoonprojecten, … worden ontwikkeld.
Maar ook industriële gebouwen, kantoorgebouwen en interieuropdrachten werden reeds gerealiseerd.

Bij de ontwikkeling van al deze projecten wordt steeds meer aandacht gespendeerd aan het duurzaam en energiezuinig bouwen. Ons team is hier sindsdien ook meer en meer in gespecialiseerd door voortdurende cursussen en bijscholingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

logo