Een jaar samen, dit had ik nooit verwacht!

 

366 dagen geleden, had ik nooit durven voorspellen dat ik die dag kon zeggen, morgen kom ik de man van mijn leven tegen.

Een week vol stress en hard werken, een zondagavond weer alléén.

Ik schenk een glas in als iedere avond, en duw de chat op, zelden dat ik dat nog deed de laatste maanden.

Een opwelling van lust leidt me naar verleiding, dus waarom niet, ik waag men kans.

Even snuiten en zoals gewoonlijk, een bende doelloze gasten zonder inhoud en slechts 1 woord van kennis “sex”.

Daar in de lijst word mijn aandacht getrokken naar “Rambi”, nog wel van Sint-Truiden, maar contact leggen met mensen uit de buurt, is geheel niet van de gewoonte.

Ik was niet uit de kast, de eerste keer dat ik die term hoorde dacht ik dat men wou vragen of je besneden was.

Ma soit, ik date dus niet met gasten uit de buurt, ik kwam op vele plaatsen en met veel mensen in contact, dus ik speelde safe, en hoopte geen bekend volk tegen te komen, zo kon mijn reputatie niet op spel gezet worden.

Kwam het door de drank, de idee dat een gast uit de buurt de enige mogelijkheid was om nog iets mee te beleven was, omdat ik teveel gedronken had om nog te rijden?! Nee gewoon de nieuwsgierigheid, en het zinnetke bij d nickname wat me tot verleiding bracht, gast op zoek naar…..jongens met  een vocabulaire die verder rijkt dan sex , of iets gelijkaardigs.

Dus waren er toch gay’s met dezelfde gedachte dan ik.

Ik stuur een bericht en ontvang één terug. Langzaam komt een gesprek op gang, zoals gewoonlijk weinig inhoud, STATS, VANWAAR,……. Emailadres uitgewisseld, het date adres uiteraard, iedere gay heeft een date adres.

En dan ja net als elk verloop van een chatgesprek, geen uitzondering hier, het afspreken voor een date.

Ik twijfel, een date uit de buurt, ma ik was al aan mijn tweede glas, en had net een vriendschap, kordaat afgebroken, omdat die gast dacht dat we meer hadden en voor mij was het vriendschap punt uit en in een vriendschap met een hoop getaffel en oneerlijkheid had ik niet langer zin. Maar zoals ik altijd al geweest ben, ik waarschuw langzaam, en kan zonder probleem ineens iets stopzetten zonder nog op en mening terug te komen, dus na de zielige sms’en van dat weekend, de afgehaakte gesprekken, wou ik mijn zinnen wel eens verzetten.

Die gast, die ik enkel als rambi kende, woonde niet ver van het station, en ik naar mijn normen (in zijn normen woonde ik héél ver van het station) ook niet

Het station leek neutraal en verlaten terrein op dit uur, 11.50 ’s nachts. En een date in de toiletten met een naar mijn mening niet onknappe gast, was weer eens een uitdaging.

Ik was ook bij elke date van mening, t moet de moeite zijn, of er komt niets van in huis.

Ik kruip onder de douche, kleed me aan, poets de tanden, het gewoonlijke ritueel en we vertrekken op deze druilerige zondagnacht richting station.

Verlaten zoals gedacht en natuurlijk de toiletdeuren gesloten.

Met het idee spelend, ik ga maar terug naar huis, afspreken in toiletten en bosjes, hoe zielig kan een mens zijn

Maar de lust was groter, dan de idee waarmee ik speelde, om terug naar huis te keren.

In de verte dook een schaduw op, een jongen met een pet

Als er nu één ding is waar ik op afknap dan is da een gast van in de 20 met nog een klak op zijn hoofd, t zal iets zijn, ma soit, de toiletten zijn toch dicht dus dat excuus heb ik al, moest het mij niet aanstaan.

Ik wacht,  hij draait wat rond en neemt dan toch de tunnel onder de sporen en komt op mij af.

Hij stelt de vraag of we naar de toiletten zullen gaan, mij goed zeg ik, wetende dat ze toch dicht waren laat ik hem voelen gaan.

Vraag me niet waarom, ik kan hem op die manier waarschijnlijk beter keuren, een knappe gast, mannelijk, brede schouders, lijkt ouder dan hij is, een niet standaard gay, volledig mijn type dus en toch ook weer niet, als ik op lust afging, zocht ik altijd een soort surfertype, lange of korte lullen interesseerden me niet, maar mijn date moest altijd iemand zijn die in het leven stond en van het leven kon genieten, gewoon iets hebben. Vraag me niet wat, maar ik was kieskeurig, zovéél dates had ik dan ook niet gehad, vond ik van mezelf, en die wat ik had waren eerste volledig gescreend J.

Affé soit, hij had dus iets, en meer dan iets, hij constateerde dat de deur dicht was en stelde voor om achter de parking van het station te gaan, al chance dat de lust groter was dan het verstand, want zoiets had ik nog nooit eerder op een eerste date gedaan, in de bosjes bah, marginaal, wanhopig, …..

Maar toch was de verleiding groter dan de principes.

Achter het station gekomen stelde hij dan maar voor om ineens door te wandelen naar zijn huis, dat stond me al meer aan, hij hield er blijkbaar ook niet zo van.

Ik speelde met de idee zou hij niet durven nee zeggen, of zou hij me aantrekkelijk vinden,….

Ik denk dat ik toen stopte met denken, en me gewoon liet leiden.

Bij hem aangekomen, namen we plaats in de zetel, een gespannen ontspannende sfeer heerste er, moeilijk te beschrijven.

Ik was onder de indruk, ik kon men ogen niet van hem afhouden, mannelijk, intelligent, misterieus, zo een mooie gezichtsbouw, …. .

Een erg studentikoos ingerichte kasteelkamer, een belachelijke lavalamp, een kist geverfd in de huid van een koe, en voor de rest, kamers alsof ik me in een vleugel van een kasteel waande.

Een gesprek kwam op gang, en met een kloppende goesting in de broek, observeerde ik hem, mooie lippen en een prachtige gelaatsuitdrukking, mooie lichaamsbouw, en deze gast had iets, niet het iets wat lijdt tot enkel sex maar gewoon, ik was ….. ik weet niet wat ik was ma t klikte van mijn kant, vraag me niet meer waarover de gesprekken dat uur gingen, wat ik onthield was dat hij pas gedaan had met studeren en iets van het leven wou maken, een eigen zaak, iets betekenen, en oh ja, eindelijk een gast die ook zo denkt, homo is en niet t klassieke huisje tuintje boompje beestje wilt, ma citytrips wil maken, dure uitspattingen doen, niet geleefd wil worden ma wil leven alsof te zijn laatste dag is, nee dat werd er natuurlijk allemaal niet gezegd maar dat waren wel de ideeën die ik had na ons gesprek.

Je moet weten ik was altijd diegene die het altijd van de daken geschreeuwd had, dat liefde niet bestond, dat ik er niet in geloofde iemand tegen te komen met wie ik kon samenleven, ik heb véél boeken over relaties zitten lezen en ben met menig relationele problemen betrokken geweest. En nu plots was het alsof ik alles wat ik mezelf ooit hoorde zeggen als zever en kwatch klonk.

Ik dwaal af dus ik vertel verder, van sex werd niet gesproken, zou hij geen initiatief willen of durven nemen, ik doe dat nooit op verplaatsing, of hij vindt me een zaag, hij moet me niet, wil wil er ook zo een onnozel dikkertje, ik ben lelijk, onzekerheid daagde weer op,

Soit de avond is toch om, en sex ja die vind je op iedere straathoek.

We ronden af en ik stel voor om maar eens te gaan en terwijl ik dat voorstel denk ik nu zal hij toch wel initiatief nemen. Maar nee, hij zegt oké, ik sta op loop naar de deur, zeg dat we elkaar nog wel ‘s zullen tegenkomen, ik kan niet stoppen met denken, ik ben overdonderd, een jongen die je niet meteen bespringt, die inderdaad meer inhoud heeft, en een andere kijk op t leven.

Ik dwaal door donkere eenzame straten en stegen terug naar huis, in de plensende regen.

De deur van mijn living opengestoten, zie ik dat de pc nog op de keukentafel aanstaat, waarschijnlijk in het gehaast zijn, vergeten uit te schakelen.

Hoe zou hij over me denken, wat zou hij gedacht hebben toen ik daar zat, zou hij al terug online zijn, op zoek naar een andere lustdate?!

Ik kan het niet laten en start msn terug op, oei hij is terug online, waarschijnlijk op zoek naar een andere gast om t bed mee te delen.

Nu over het niet aan mijn trekken komen had ik al lang geen angst meer, blijkbaar was ik niet zo onkanp als ik altijd gedacht had, ik kon mijn dates kiezen, en hoefde niet wanhopig alles te pakken wat ik kon krijgen, en dat hielp me de laatste jaren over men onzekerheid, niet moeilijk als je 18 jaar als t lelijke lieve en brave dikkertje door het leven moest huppelen, ma die persoon was lang begraven, ontpopt tot iemand die weet waarvoor hij gaat, en toch duikt die onzekerheid soms nog op.

Maar sinds ik de laatste maanden meer in het gay-milieu uitging zag ik dat ik eigenlijk succes had, succes in sexdates ja, om iemand te vinden die mee met je een serieus leven wil opbouwen, die dingen waren in dat milieu naïef om te denken. Sex, Sex en volgende was de slogan. Affé soit, om nie af te dwalen, hij was terug online, zou ik durven, ja waarom niet, wat heb ik te verliezen, …. En oei, hij klikt me aan, hij is me voor!?

Meteen komt er weer een gesprek op gang, hij dacht blijkbaar net als ik, t klikte, en beiden kwamen we tot de vaststelling, dat met twee in een bed warmer is dan alléén, en de afspraak was “just sleeping no sex” en verder zien we wel.

Wat een avond, vertel dit tegen een normale mens, en die zeggen fantaseer niet, maar t was echt, ik terug de auto in deze keer en met bonzend hart richting fabriekstraat, terug naar het kleine kasteeltje.

Met een glimlach en heel onwennig werd de deur opengedaan, jep nog steeds diezelfde knappe gast die me verwelkomde.

Ondertussen 01.40 een lange werkweek achter de rug en een zware werkweek voor de boeg, besloten we slapen te gaan, zonder schaamte de slaapkamer in beide onder indruk van het verloop.

Ik kleed me uit en hand mijn kleren over de bedrand, een oranje met blauwe boxershort heeft hij aan, en een figuurtje van Bart Simpson erop, schattig is dat, ik kruip al onder de dekens met wat afstand, een vlugge kus en een slaapwel zouden de avond eindigen.

We kunnen blijkbaar beiden de slaap niet vatten, en onze handen raken elkaar, per ongeluk, of dat zou het moeten voorstellen, oei mijn hand tikt de zijne, en al snel dwalen zijn handen af naar lager gelegen gebieden, zacht en ervaren, begint hij me te strelen, langzaam beginnen we elkaar te kussen, zijn sensuele lippen zijn warme lichaam naast t mijne, passie een ander gevoel dan lust, slaat toe, 02.20 staat op de wekker, een zalige vrijpartij met alle passie die er tussen twee mannen kan heersen slaat toe, en al willen we beiden dat er nooit geen eind aan zou komen, toch komen we beiden gelijktijdig tot een hoogtepunt, ik krijg een goed en warm gevoel, op dit gebeid zitten we beiden al op dezelfde golflengte, in elkaars armen vallen we in slaap, de ochtend roept, tijd om werken te gaan, hij maakt een geurende tas koffie, en in zijn kamerjas dwaalt hij mee tot aan de deur, een afscheidszoen en tot…..

Man een zalige dag, geen seconde gaat deze gast uit mijn hoofd, ik stuur hem een mailtje en krijg er een terug, een sms en terug, we zitten blijkbaar op dezelfde golflengte.

Ineens tegen 17u een uitnodiging via msn, of ik interesse had om mee naar de film te gaan, met hem en Rigo, een boezemvriend van hem, waar ik in die korte dag al véél van gehoord had maar nog niet gezien.

Ik kon natuurlijk geen nee zeggen, ik moet wel werken tot 20.30u, ma da zal wel lukken, dus ik spreek af na het werk meteen naar de fabriekstraat.

In de fabriekstraat aangekomen, wordt ik meteen voorgesteld aan Rigo en Pieter, 2 kameraden, al veel over Rigo gehoord en Pieter ken ik van ziens, ma verder nooit tegengekomen.

Een uurtje later zitten we in de bioscoop, rigo, ik, jelle en een bomvolle zaal naar de zaak Halsheimer te kijken.

Opnieuw kruisen onzen handen elkaar per ongeluk.

En strelen ze elkaar zacht.

Na de film nog iets drinken, en een serieus gesprek, en daarna nemen we afscheid, een kus van Jelle en een knipoog en kus van Rigo en ik keer naar huis.

Rigo bleef slapen, niet dat da me stoorde, want Jelle had me daarin meteen gerustgesteld, alsof we al een relatie hadden, en we kenden elkaar pas enkele uren.

De dag erna werken, en sms’en en werken en sms’en, ik werk tot 22.00u die dag op de avondschool. Ik krijg de uitnodiging om nog langs te gaan en samen naar queer as folk te kijken. Zou ik of zou ik niet, natuurlijk ga ik.

Een gezellige avond, opnieuw die spanning, toch met een nachtkus, keer ik terug naar een eenzaam bed, we sms’en elkaar nog wat en sluiten de dag af. Ik voel dat er iets is, ik heb dit nooit eerder meegemaakt, of laat ik me gewoon te veel gaan. Maar ik lees alle mails en sms’en die ik bewaarde nog eens na, en nee ik beeld me niks in, we zitten op één lijn. Zoveel dingen gaan er door mijn hoofd, morgen ga ik langs bij tant lidia, en zeggen wat mijn ervaring is, bij haar kan ik altijd terecht, en zij is de enige die van mijn geaardheid weet op dit ogenblik. Ze kan me altijd mij ervaringen vanuit een ander standpunt laten zien, en geeft me de raad om ervoor te gaan en eindelijk eens wat meer in mijn leven te brengen dan werk. De volgende dag, woensdag, 25 november ondertussen, opnieuw afgesproken om mee uit te gaan in leuven, key-west was de bestemming. Ik stel voor om eerst samen eerst in hasselt iets eten.  Jelle’s zus was zwanger en tijdens het eten belde t arme kind dat ze zin had in een hamburger, dus stelde ik voor dat da geen probleem was en droegen we het kind ne hamburger, meteen werd gevraagd of ik mee binnenging.

IK mee binnen met de ouders van ne gast die ik amper kende, dit had ik nooit gedaan, ik had nooit in huis gevrijd, noch met een meisje noch met ne gast. Ma zonder aarzeling ging ik mee en werd ik vluchtig voorgesteld.

5 minuten binnen en dan terug op weg naar Leuven, Key West, een keet met knipogende gasten en iemand die zijn ogen niet van me afhield, gij dus, waar had ik al die tijd gestoken, schoon volk, en complimenten, en beiden wisten we wat we wilden.

Ook Rigo was er weer. Kameraden zoals Marijke, Bart, laurence,…. deden allemaal hun intrede.

Na een nachtje stappen terug naar huis, en Jelle vroeg of ik bleef slapen, een passionele nacht volgde.

Vroeg liep de wekker af en omdat ik opgevangen had dat jij wel van bloemen hield, veraste ik je die morgen met een boeket rozen.

En dat apprecieerde je enorm, vanaf toen wisten we t, wij voelden elkaar aan, en opnieuw gingen we op donderdag uit in leuven, en met een opmerking wist ik dat je me vroeg of ik met je een relatie wou beginnen.

Geen haar op mijn hoofd twijfelde en ik zei meteen Ja.

Vanaf die dag, nacht zijn we dus samen, en ben ik hier niet meer weggeweest.

Als ik alles zo eens lees, ist allemaal snel gegaan, maar ik heb nog geen spijt gehad van het hele verloop, je weet ik hou niet van getaffel, en je maakt me gelukkig en tevens niet altijd even gemakkelijk.

Vanaf die dag hebben we heel wat dingen amen meegemaakt.

Ik denk dat ik gerust mag zeggen dat we geen gemakkelijk jaar achter de rug hebben en we hebben al véél waters moeten doorzwemmen, in de eerste maand gaf men mij t gevoel alsof ik gek moest zijn om iets met je te beginnen, volgens je omgeving, die jou toch wel kende, verdeed ik mijn tijd, en ook die vooroordelen maakten net dat ik met jou wou bewijzen dat ze t mis hadden en je niet bent we ze denken.

Je kan me verassen, doet moeite voor me, staat uren in de keuken om me te verassen met een taart, schrijft me een mooie brief, met de weinige middelen laat je zien dat ik meer waard ben en dat je gelooft in een toekomst samen.

De maand erachter volgden spanningen met je beste kameraad, waaruit bleek dat vrienden zelfs niet te vertrouwen zijn, en als het in het gay milieu op sex neerkomt er met niks rekening gehouden wordt en iedereen zijn kans waagt. Ik ben blij dat die periode voorbij is en alles is opgeklaard, en ik durf je recht in de ogen kijken en zeggen dat ik sinds ik jou ken geen misstap heb begaan en geen behoefte gehad heb of heb om mijn kansen op een ander te wagen.

Dan kwam er ziekte, geen werk, financiële spanningen, strubbelingen over dingen die ik gedaan had voor ik U kende, ……… en toch kwamen we er sterker uit.

De maand erop beviel katrien, van Mats, een baby om te stelen, je hebt er geen idee van hoe ik me bij je familie betrokken voel en hoe thuis ik me daar voel.  Ook daar was de periode niet makkelijk door nog altijd het ziek zijn.

Vervolgens verloor je je Oma, begon je te werken bij thenaers, en de spanningen bleven niet uit.

Toch genoten we van reizen naar Parijs, Lille, weekendjes aan zee, Radison, onze prachtwagen, dure etentjes, winkelen, ……..

En dan de dag dat je me ten huwelijk vroeg, Palmzondag 2004 om 10.15 in Bad  alsof t gisteren was. Eerst dacht ik een grap, maar nee je meende het, dus bevestigde je al hetgeen ik ook voelde in die afgelopen maanden, en al herinner ik me nog altijd het gesprek aan de bioscoop, waarin ik beweerde nooit te willen trouwen, je veranderde mijn kijk op t leven. En trouwen wil ik enkel met jou, je hebt NOOIT beseft wat je die dag veranderde in mijn leven.

Een periode van luxe en genieten.

Ik zag in dat werken niet alles was door U en veranderde van Job, waar ik geen spijt van heb dat ik die beslissing genomen heb, ik had enkel niet zo drastig mogen veranderen, maar dat veranderen we wel weer in juli.

Opnieuw een periode van spanning omdat ik me niet goed in mijn vel voel en heb verdriet van Oma, een vrouw die veel van me wist en me goed kende, voordat jij er was, was die vrouw niet mijn Oma maar een beste vriendin, dagen en weken hebben we met elkaar zot gedaan, spontaan gedaan en genoten van het leven.

En ik ben dankbaar dat ze weet dat je er voor me bent.

Je loon blijft achter bij Thenaers, maar ook daar is een oplossing voor en weldra zie ik ons terug genieten en profiteren van het leven.

Jelle, ik weet dat ik niet de gemakkelijkste persoon ben om mee te leven, en dat ik waarschijnlijk in alles te snel wil gaan, ma ik heb t volste vertrouwen in jou en je eerlijkheid, en ik zweer je dat ik je die eerlijkheid ook geef.

Ik heb een jaar beleefd zoals ik nooit verwacht had.

En ik wet dat wanneer we een blik naar elkaar werpen er zovéél meer achter zit.,

Ik heb met geout, ben verhuisd en verloofd, en heb in u een zielsverwant gevonden, waarmee ik t leven volledig zie zitten.

Ik hoop dat je daar hetzelfde over denkt, en dat we samen nog vele levensjaren te gaan hebben, en alle relaties hebben hun ups en downs, en ik moet zeggen ondanks alle tegenslagen onthou ik enkel uit dit jaar de ups en dat zijn er hééééél véééééél.

Ik hoop dat wanneer we eens een moeilijke periode hebben je deze brief nog eens naleest, ik weet niet of ik erin geslaagd ben, maar ik denk dat wanneer je hem aan vele mensen laat lezen dat ze niet in zo een ontmoeting geloven en je ziet, ik denk dat hetgeen wij hebben een relatie is van begrip, liefde, respect en zoveel meer voor elkaar, ik hou van U en da heb ik NOOIT eerder gehad voor niemand, dus laat ons samen oud worden en van t leven iets maken. Ik ga niet de moeite doen om alles nog eens na te lezen en te verbeteren, ik heb hem van de eerste keer geschreven zoals ik het afgelopen jaar heb aangevoeld, en ik hoop dat hij weergeeft hoeveel ik van U hou.

Ik hoop t komende jaar een jaar te hebben waarin we nu eindelijk van start geraken, je een vaste job vindt opdat je met enkele jaren van nul kunt starten en doen wat je graag doet.

Nu eerst rustig sparen en de trouw voorbereiden, zodat we van die dag kunnen genieten en aan de mensen laten zien wat wij voor elkaar voelen dat we iets bereikt hebben, en laat ons na mei verder plannen, wat we op werkgebied gaan presteren, ik wil nog zoveel dingen met jou ondernemen en doen, en ik zie t helemaal zitten.

Méér dan dit wil ik je vandaag niet geven.

 

Ik hou van U en hoop dat dit ‘t eerste jaar van onze eeuw samen mag zijn ;).

 Xxx Kim

 

 

Ik heb deze brief geschreven voor ons weekendje zee, ik zou er nu nog aan willen toevoegen, dat ik ons gesprek van zaterdagavond, nogmaals de bevestiging gekregen heb en een héél schoon compliment. En ik ben blij te weten dat ik de enge ben die de sleutel heeft tot de toegang van de muur waarachter jij je soms verschuild.

 

Wil je met mij je leven delen? Echt schat, nooit zal iemand nog zoveel van me gedaan krijgen als jij, ik vind je een stuk, je bent ongelooflijk knap, en je betekent zovéél meer voor me.

 

Genoeg sentiment,

 

xxx