A Passion For Lovebirds


Agaporniden    Kweekruimte    Voeding    Kweken    Foto's

Links    Links    Links   

Mijn naam is Arvid De Graeve en woon in Herentals samen met mijn vrouwtje Nancy en onze 2 kindjes Anouk en Kjelle. Wat je op deze site mag verwachten, is de manier waarop ik agaporniden kweek en verzorg.

Op dit moment wordt er door mij enkel gekweekt met de Agapornis personatus in verschillende mutaties maar het hoofddoel blijft toch de wildkleur. In 2008 is er ook Agapornis roseicollis bijgekomen, maar dit staat nog in de startblokken.

Op dit moment wordt er door mij enkel gekweekt met de Agapornis personatus in verschillende mutaties maar het hoofddoel blijft toch de wildkleur. In de loop van 2009 hoop ik ook te starten met de Agapornis nigrigenis in wildkleur.

Vogels heb ik al bijna mijn hele leven gehad maar de microbe voor aga's kwam per toeval. Sinds ik samenwoonde met mijn vrouwtje was er even geen tijd en plaats meer voor vogels. Mijn schoonouders hadden wel een tamme roseicollis en vroegen of ik die niet wou hebben. De vonk sloeg over en onmiddelijk wou ik hier alles over weten. Via het internet en boeken werd zoveel mogelijk informatie gelezen en uiteindelijk kwam ik bij de BVA terecht en hun jaarlijkse show in Aalst.

Onmiddelijk ben ik lid geworden en ben ik op zoek gegaan naar kwekers waar ik eens langs kon gaan om te zien hoe zij het deden. Het duurde dan ook niet lang voor de eerste vogels werden aangekocht en het aga-virus liet mij niet meer los. Binnen de BVA ben ik toen ook begonnen als medewerker. Ongelofelijk wat je hier allemaal van opsteekt terwijl je ook de club een handje helpt. Een tijdje later werd mij gevraagd lid te worden van de adviesraad van de club en zonder twijfelen heb ik dit aanvaard. Wat begonnen is als hobby, is uitgegroeid tot een passie.

Veel plezier met de site

Arvid