Hobbies

Animals


*23 april 2006* Ons nieuwe huisgenootje

YippieYipieYeahDarcyYippieYipieYeah

Ga direct naar de laatste update

Ahum ! Ik wil me graag even voorstellen. Bijna 4 jaar lang was ik een StBernardhond zonder naam, bijna 4 jaar lang had ik geen baasje, geen liefde, geen aandacht... Ik zat opgesloten in een schuur en ik moest heel veel pups op de wereld zetten. Ik diende letterlijk als broedmachine voor een broodfokker, die aan mij heel veel geld wou verdienen. Blijkbaar hadden ze dan ineens genoeg van me, daar in de broodfokkerij, want er werd gesproken over mij op te ruimen. Ik moet verdorie nog 4 jaar worden en beland al op death row :(

De eerste foto die baasje van me maakte in het asiel

Gelukkig kwam er iemand langs die me naar een asiel bracht, dus ik was tot zover al gered van de dood. Daar in het asiel leerde ik iemand kennen die daar werkte. Het klikte onmiddellijk ! Ze noemt zichzelf baasje, maar ik weet toch al dat ze eigenlijk Anja heet. Ze haalde me uit mijn kot en kwam me aaien, ik heb haar meteen bedankt door haar een poot en een lekkere lebber in het gezicht te geven. Baasje nam me mee in de auto, ik palmde netjes de hele achterbank in. We stopten aan een huis en daarachter stond nog een kleiner huis, amai, een huis helemaal voor mij ! Daar ligt een grote matras, daar liggen dekens, er staat ook een grote zetel, er liggen speeltjes, daar staat lekker eten en veel fris water, dat had ik nodig want het was heel warm in de auto en ik kreeg grote dorst.

Baasje is lief voor me, ze heeft me urenlang flink geborsteld, dat was echt wel nodig. Mijn ogen werden zuivergemaakt met een speciaal product. Ook mijn oren waren héél vuil, baasje heeft veel vuil eruitgeschraapt en alles mooi proper gemaakt. Ook mijn poep is nogal vuil, er zitten klitten en gedroogd bloed aan mijn billen, dus daar moet ook nog iets aan gedaan worden. Maar ik laat het allemaal goed toe hoor. Ik probeer ook te blaffen maar er komt geen geluid uit, hoe hard ik ook mijn best doe. De dokter heeft me al een beetje onderzocht maar kan nog niets vinden. Hij denkt dat mijn stembanden overgeknipt zijn, maar het kan ook stress zijn. Over een tijdje gaat hij mij in slaap doen en dan kijken naar mijn stembanden. Ik hoop echt dat ik binnenkort terug kan blaffen. Voorlopig gaat baasje me elke morgen een boterham met honing geven, misschien helpt het wel.

Ik krijg er ineens ook nog 2 witte woefkes als vriendinnekes bij, daar heb ik nix op tegen. Die 2 wittekes zijn wel hevig zenne, eerst beten ze soms in mijn staart en kwamen ze uitdagen om te spelen. Maar als ik een speeltje vast heb, dan zijn ze jaloers en dan maken ze veel lawaai. Ik heb op die witte Phoebe met het meeste lawaai, al eens goed gegrommeld en nu heeft die precies bang van mij. Als ik aan de achterdeur lig en die wittekes zijn buiten, durven ze bijna nie langs me door om binnen te geraken hihihi. Die Phoebe grommelt nogal hard, ze komt voor me staan en daagt me uit, ze wil de baas spelen en ik laat haar, maar als ze blijft keffen, krijg ik het wel op mijn zenuwen zenne, gelijk die de rust verstoort zeg !

Phoebe is dapper en komt kennismaken

Belle is veel stiller, ze is ook een beetje bang, ze is niet boos op mij, maar ze gromt een beetje om stoer te doen denk ik. En dan krijg ik nog een tweede baasje ook, hij heet Michael en hij deed in het begin een beetje afstandelijk tegen mij, maar ik heb mijn allerzieligste blik opgezet en ben em gaan duwen en ambeteren. Intussen is hij ook volledig gesmolten voor mijn charmes. We fletsen wat af. Hij is wel nog een beetje bang om me snoepjes te geven, hij zegt dat ik zo een grote mond heb en hij is bang dat ik hem bijt, maar ik bijt helemaal nie !!

Ik weet nu ook al dat mijn naam Darcy is, die vind ik wel cool. Ook zie ik dat die wittekes goed luisteren naar ons baasje, ze gaan flink zitten en liggen op bevel, ze slaan hun poot in de lucht als baasje 'HighFive' roept, awel dat wil ik ook allemaal leren.

Een beetje afwachtend, een beetje op afstand

Ik heb hier dus mijn eigen groot huis met vrije toegang tot een koer en een tuin met gras. Als ik vanachter op het gras sta, zie ik achter de draad beestjes staan, baasje zegt dat het schaapjes zijn. Ik krijg hier regelmatig snoepjes, kauwstaafjes en gedroogde varkensoren, da kende ik nog nie, ben er lekker gulzig mee zenne ! Baasje zegt dat ik rustiger moet zijn en genieten ipv slokken, maar tis ook zooo lekker eh !

Lekker zenne !!!

We wonen hier vlakbij een speelwei, we zijn er al naartoe geweest. Amai zoveel gras en zoveel speelruimte, dat is de hemel op aarde ! Daar liepen nog 2 wittekes rond die Dolce en Enya heten, jaja ik heb da allemaal goed onthouden. Er was ook nog een grote zwarte poedel op de wei die me kwam uitdagen, we hebben heel effekes gespeeld en toen ben ik toch maar terug gaan liggen. Ik heb nog wat geknuffeld met baasje !

Grote liefde !!!

Smile

Mijn eerste nacht in mijn nieuwe huis was zalig, ik heb me lekker in de zetel genesteld en heb goed gesnurkt. Tussendoor heb ik wel nog rap een kussen gesloopt dat op de matras lag. Ik heb immers geen kussen nodig. De tweede dag ging het met de wittekes al veel beter. Ze zijn al niemeer zo bang van mij, alhoewel Phoebe nog altijd wil laten zien dat zij de baas is. Ze komt zelfs mijn eten stelen, maar ik laat haar doen. Baasje spreekt veel over een hondenschool, dus ik denk dat ik misschien gauw vanalles mag gaan leren. Ik ben best wel slim hoor en heel leergierig. Baasje zegt dat ik een droom ben die uitgekomen is, ik ben zo blij met mijn baasjes, ik flets dan ook veel met hun en geef hen heel veel lebbers ! Hopelijk gaan die twee wittekes kalmeren en mij aanvaarden, want anders is baasje ongelukkig en ik ook. Aan mij zal het nie liggen zenne, ik ben braaf en onderdanig. Maar baasje zegt ook dat we allemaal vriendjes moeten zijn en allemaal gelukkig, anders gaat het nie lukken en moet ze een nieuwe thuis voor mij zoeken. Dikke poot van mij, Darcy dus :) En vele groetjes van mijn nieuwe baasjes Michael en Anja, en mijn vriendinnekes Belle en Phoebe !

Zalig genieten in de tuin

Sfeerfoto op de losloopweide

Mensen, STOP BROODFOK ! Darcy is maar één van de zovele kweekteven die een miserabel moest LIJDEN om geld op te brengen. Geboren worden om geld te verdienen voor een ander ! Opgesloten, geïsoleerd van de wereld, in een koude, kille en liefdeloze omgeving. Kleintjes op de wereld zetten die je zelf nooit te zien krijgt, totdat je lichaam is uitgeteerd. Daarna de schedel ingeslagen worden, of als je geluk hebt, een verlossend spuitje krijgen. Het is geen leven, het is de realiteit van BROODFOK ! Laat je informeren en steun onze Anti Broodfok Actie op www.broodfok.be door de petitie te tekenen.
Koop geen hond in een winkel, ga op zoek naar goede fokkers of breng eens een bezoekje aan het asiel. Er zitten genoeg stakkertjes te wachten op een warme thuis!

Darcy vertelt...

WEEK 1 - 30 april 2006

Hallo, Hier ben ik, om te vertellen over mijn eerste week ten huize Michael en Anja. Ik vind het nog altijd heel fijn hier. Elke dag gaan we minstens 1x naar Nieuwenhoven en soms wandelen we ook een blokje om. Soms schrik ik nogal fel van auto's, ben er een beetje bang van. Baasje zegt dat ik dat allemaal nog gewend moet worden.
Ik ben wel heel vlug moe, mijn conditie moet verbeteren, maar daar gaan we aan werken. Mijn lievelingsspelletje op de wei is met de bal spelen. Baasje gooit dan de bal en ik moet die gaan halen en afgeven... maar da afgeven doe ik nie altijd, ik vind het wel leuk dat baasje mij dan komt vangen Intussen heb ik al vele hondenvrienden en hun honden leren kennen en dat vond ik fijn. Wat ik ook heel graag doe is rollebollen in het gras, liefst nog mét baasje ! Ik geniet ervan. Die wittekes zijn de hele week braaf geweest, maar gisteren liep het fout. Die Phoebe wou mijne grote knook komen stelen. Ik heb gegrommeld en Phoebe wou mij bijten dus heb ik haar ook zachtjes gebeten, ze had een schrammetje op de neus. Ik denk dat ze nu wel braver zal worden, die pikkedief. Soms ging Phoebe ook aan de ingang van de tuin zitten en dan wou ze me nie doorlaten, maar sinds gisteren gaat ze netjes aan de kant. Ook schuift ze op aan de drinkbak, als ik eraan kom. Jaja ik ben die serieus aant drillen. Baasje borstelt me nog steeds elke dag, ook mijn ogen worden nog dagelijks proper gemaakt. Ik heb heel veel lange haren tussen mijn voetzooltjes uitsteken, baasje knipt er nu elke dag een beetje aan. Gelukkig knipt ze nie te lang want ik vind da nie fijn. Vanmorgen zijn we naar de hondenschool geweest. Amai daar liepen veel honden. Volgende week mag ik met de les gehoorzaamheid beginnen, ik kijk er al naar uit... en ik ga toch lekker de allergrootste zijn hihihi. Wat mijn blaffen betreft, het lukt nog altijd niet. Het enige geluid dat ik produceer tijdens het blaffen zijn scheetjes, klinkende scheetjes Zo, nu moet ik stoppen met vertellen want baasjes en ik gaan naar de wei. Dikke poot van mij !

WEEK 2 - 7 mei 2006

Hier ben ik nog eens om wat te vertellen. Het gaat heel goed met mij. Baasje heeft me gewassen en ik zie er nu prachtig uit. Door het dagelijkse borstelen begint mijn vacht nu ook een beetje te blinken. Dat wassen was nie zo fijn zenne, ik heb da eigenlijk nie graag, al da water. Maar ik ruik nu wel lekker fris, eindelijk die vieze, vuile kennelgeur weg !!! Weet je wat ik ook geleerd heb ? Dat er soms water uit de lucht valt. De eerste keer dat ik dat voelde, werd ik bang en ben ik rap mijne zetel in gekropen. Brrrrr zo nat vind ik nie fijn. Maar baasje heeft me verplicht in de regen te gaan wandelen en nu weet ik ook wel dat het nie gevaarlijk is en dat ik nie bang moet zijn.
Ik ben ook nog eens bij de dierenarts geweest voor een uitgebreide check up. Ze zeggen dat ik een beetje schijnzwanger ben, omdat er wat melk uit mijn tepels komt, maar ik gedraag me er niet naar. Mijn tranende ogen zal ik altijd blijven hebben. Mijn onderste oogleden zijn kuipjes die stof opvangen en daardoor werken de traanklieren zo fel. Baasje veegt mijn traantjes wel altijd weg met een product, zodat het niet gaat vastkoeken. Die dokter was heel lief tegen mij, maar toen hij aan mijn voetzooltjes kwam, heb ik hem waarschuwend gebeten ! Van mijn voetjes moeten ze afblijven, ik kan daar nie tegen. We zijn ook gaan wandelen met heel veel hondjes uit het asiel. Dat was heel fijn, maar vermoeiend zenne ! Ik was blij dat we terug aan het asiel waren, daar kon ik rustig neerploffen en een dutje doen. Ik heb ook nog een paar soortgenootjes ontmoet, ze heten Loekas en Beethoven. Binnenkort gaan we allemaal samen op de wei spelen We gaan nog elke dag naar de losloopweide en ik amuseer me er rot. De golden retrievers zijn duidelijk mijn favorietjes, daar speel ik het liefste mee. Ze zijn wel snel, ik kan ze meestal nie volgen. Ook met de bal spelen vind ik fijn, maar als baasje de bal gooit dan moet ik die terugbrengen en afgeven. Da terugbrengen da gaat nog, maar ik geef da nie graag af. Ik heb ook een soortgenootje leren kennen, hij heet Butch. Amai wat een knapperd, das eentje op verliefd op te worden zenne De eerste keer dat we mekaar zagen, was het in het begin een beetje kennismaken en wat spelen. De tweede keer dat we mekaar zagen, ging het er al wat heftiger aan toe ! Butch snuffelt nogal graag aan mijn poep.

Butch en ikke... romantisch eh !!!

Soms ben ik ook eens een beetje stout... een klein beetje maar zenne. Ik heb baasje haar stokbrood al van het aanrecht gepikt. Baasje was boos en negeerde me een tijdje... ik ben het dan maar gaan goedmaken door te fletsen. Soms wil ik baasje helpen, maar dat wordt nie geapprecieerd. Ik had netjes alle was uit de wasmachine gehaald, maar blijkbaar had ik het fout gedaan, want die was moest nog gewassen worden... jah zeg... ik bedoelde het goed.
Ik heb ook al geleerd om voorzichtige kusjes op de kin te geven, zodat ik baasje haar gezicht nie helemaal vol lebber. Met Belle en Phoebe gaat het uitstekend. Ik speel al lekker de baas over die Phoebe hihihi. Soms als baasje met mij aant oefenen is voor school, komt Phoebe zich moeien. Als ik dan nie direct luister, gaat Phoebe keffen alsof ze wil zeggen : 'allez Darcy, luister nu ne keer' ! Van Belle heb ik nooit last, tenzij ik haar ga ambeteren. Belle wil altijd met rust gelaten worden en is een braaf dutske. Ook op de wei is me al opgevallen dat Belle niet graag met andere woefkes speelt, raar toch. De eerste les in de hondenschool was ... pfffffffffffffff vermoeiend. Eerst moesten we kennismakingsrondjes lopen op een grote wei en daarna moest ik 'volgen' en 'dicht' en 'voet' en 'af' doen. Gelukkig had ik geen strenge juffrouw en mocht ik tussendoor eventjes liggen, uitrusten... en drinken, want ik krijg altijd grote dorst van inspanningen, dan slobber ik makkelijk een halve emmer water op. Er was in de les een hond waar ik wel een beetje gek van ben, een Leonberger die Crendo noemt. We mochten samen oefeningen doen en het was heel leuk! Tot de volgende keer

Mooi gewassen !

WEEK 3 - 15 mei 2006

Hoi allemaal, Het gaat nog steeds goed met mij, behalve dat ik soms diarree heb. Baasje kookt dan rijst en doet het rijstwater over mijn brokken, dan is het beter. Ik kan nog steeds niet blaffen. Baasje geeft me, op aanraden van de dokter, elke morgen honing. Das wel lekker, maar het helpt nie. Binnenkort gaat de dokter kijken of mijn stembanden geknipt zijn... Phoebe is af en toe terug aan het proberen om de baas te spelen, maar ik laat haar maar doen, als zij daar gelukkig mee is. We spelen regelmatig samen de laatste dagen... die wittekes zijn niemeer bang. Belle speelt graag spelletjes met mij in de tuin. Ze verstopt zich graag onder lage struiken waar ik nie onder kan en daagt me uit. Ze weet altijd te ontsnappen en ik krijg haar nie gevangen. We hebben ook al in de regen gespeeld, jaja, ik ben nu niemeer bang van regen ! Ik hap naar de druppelkes, ik vind het een plezante bezigheid. Die wittekes rollen graag in de modder, maar da doe ik nie, ik hou het bij nat gras, da vind ik zalig. Als ik in het gras rol, doe ik graag een 'high 5'. Ook een poot geven lukt al aardig als ik zit.
Op de hondenschool gaat het goed. Ik ben in de A mogen beginnen, omdat ik te groot was voor bij de puppies. Intussen heeft de leraar al gezegd dat ik misschien vlug naar de B mag proberen door te stoten, want ik ben flink ! Maar er moet echt nog aan mijn conditie gewerkt worden, want ik ben zo gauw moe. Mijn baasje is dan ook héél veel met mij aant oefenen. Soms ben ik het oefenen beu en wil ik spelen. Als baasje dan nie wil spelen, neem ik mijn leiband en begin erin te bijten, dan moet baasje wel reageren, slim van mij hé... hihihi. Weet je wat ik ook heel leuk vind ? Muziek ! Er is een liedje van Laura Lynn, dat ze regelmatig draaien op de radio en dan begin ik spontaan te kwispelen. Baasje noemt me nu een schlagerhond ! Ik dans heel graag met baasje, lekker zot doen ! Gelukkig dat zot zijn geen pijn doet. Ook televisie kijken vind ik fijn, lekker lui liggen en loeren naar al die gekke beelden. Soms schrik ik heel hard als die wittekes naar de tv vliegen, omdat ze een beestje op tv zien. Amai amai die zijn hevig zenne, ik blijf liever lekker lui liggen en kijken. Gisteren ben ik weer een beetje stout geweest, ik heb een cervela van het aanrecht gepikt. Ik weet da het nie mag, en ik doe het ook nie als baasje kijkt. Maar baasje was ff buiten en ik greep mijn kans. Baasje was heel boos en negeerde me een hele tijd, da vind ik nie fijn want ik wil altijd veel fletsen. En nu ga ik weer stoppen met vertellen, want we gaan een toerke wandelen. Daaaaaaaaag, tot de volgende keer !

WEEK 4 - 24 mei 2006

Halloooo, Hopelijk gaat het met jullie allemaal even super als met mij. Ik ben volledig ingeburgerd in ons gezinnetje. Deze week zijn we niet veel naar de wei geweest, omdat mijn baasje nogal ziekjes was. Baasje had net als ik, geen stem meer. Ze was echt wel solidair met mij. Die twee wittekes begrijp ik soms nie, maarja, het zijn dan ook wispelturige teven. De ene dag komen ze me uitdagen en willen ze spelen. De andere dag grommen ze als ik met hen wil spelen, rare wezens zenne. Die Phoebe heeft het weer maar eens gepresteerd ne knook van mij te komen stelen, maar ik heb da nie toegelaten. Ik keek eens boos naar haar en ze liet em direct los. Phoebe weet dat ze dan te ver gaat en komt dan voor me staan dansen en dan wil ze spelen. Belle komt af en toe 1 brokje stelen uit menne eetbak, maar ze eet het nie op, ze speelt er dan een beetje mee. Belle is mijn vriendinneke aan het worden, wij spelen soms al samen met 1 poppetje. Maar ik ben wel de sterkste hihihi. Op de hondenschool gaat het goed. Ik zit echt in een fijne klas en de leraar is superlief. Hij noemt me 'de Schone Slaapster'. Dat komt omdat ik tijdens de les van vorige zondag in slaap ben gevallen, ja seg het is wel heel vermoeiend zenne.
We kregen deze week bezoek van een vreemde meneer, die kwam de electriciteitsmeter controleren. Die meneer was zooo grappig, hij durfde nie binnenkomen toen hij me zag. Ben dan maar naar hem toegelopen en ben tegen hem opgesprongen, omdat ik wou laten zien dat ik een brave hond ben. Die meneer werd een beetje wit tot achter zijn oren hihihi... jammer dat baasje toen tussenbeide kwam en me onder appél hield, anders had ik die meneer zeker nog wat lebbers gegeven.
Ben deze week heel braaf geweest, behalve ene keer... of nee, twee keer. Mijn baasje Michael kreeg tijdens het eten telefoon en liet zijn bord onbewaakt achter. Tjah toen heb ik zijne groentenburger gepikt... en ik vond em nog geeneens lekker, pffff, khad ne hamburger verwacht. En dan heb ik ook nog een groot gat in mijne matras gemaakt. Baasje was hier echt nie blij mee. Ze heeft gezegd dat ik gene nieuwe matras krijg. Gelukkig heb ik mijne zetel nog. Volgende week moet ik bij de dokter komen. Ze gaan me steriliseren. En terwijl ik dan toch slaap, gaat de dokter ook eens kijken of mijn stembanden geknipt zijn, omdat ik nog altijd nie kan blaffen. Normaal gezien was de sterilisatie half juni voorzien, maar ik wil mee met die ultieme Sahara wandeling, dus heeft baasje alles vervroegd. Allemaal duimen dat alles goed gaat gaan eh ! Tot de volgende keer !

5 juni 2006

Hello, Het is weeral ff geleden dat ik nog eens iets verteld heb... dat komt omdat ik een paar dagen niet zo fit ben geweest na de sterilisatie. Alles is prima gegaan, ik ben al flink bijgekomen in gewicht, ik weeg nu 64 kg. Toen ik uit het asiel werd gehaald, woog ik 58 kg en de dokter zei toen al dat ik mocht bijkomen ! Dat is dus goed gelukt hé !
Binnenkort mogen de draadjes eruit en dan is alles achter de rug. De dag na de operatie was ik heel suf en moe, ik deed nix anders dan slapen. Belle en Phoebe wilden dan spelen maar ik had echt geen goesting zenne !!! Wat ik ook helemaal nie fijn vond, is de kap die ik moest opzetten. Gelukkig alleen 's nachts ! Overdag hielden mijn baasjes me flink in de gaten dat ik niet aan de wonde ging likken. Ze hadden speciaal verlof genomen voor mij, lief eh. Ik kreeg ook dagelijks een rauwe kalfsknook zodat ik daar aan kon knabbelen om me bezig te houden. Das lekker zenne !! Maar nu, een weekje later, gaat het al veel beter en ik spring en dans weer rond, ondanks dat de draadjes er nog nie uit zijn. Baasje verzorgt de wonde wel elke dag met isobetadine, zodat er geen ontstekingen komen. De dokter heeft, toen ik onder narcose was, ook naar mijn stembanden gekeken, ze zijn niet geknipt, ze zijn gewoon verlamd. Ik zou zo graag eens goed terugblaffen tegen Phoebe met haar groot lawijt... jammer genoeg zegt de dierenarts dat ik nooit meer zal kunnen blaffen.
Ik kijk al uit naar volgende week, dan gaan we terug naar de wei en ga ik weer op date met die knappe Butch hihihi. Voorlopig gaan we gewoon toerkes doen hier in de buurt, samen met de buurhond Ethos. Ethos is een Airedale Terrier pup van 6 maanden. Hij is ook héél ziek geweest. Hij had een bolletje garen ingeslikt en dat had zijn ingewanden kapotgesneden. Ocharme hij had echt heel veel pijn. Ze hebben hem geopereerd en alles is nu in orde. Dus nu lopen we momenteel allebei een blokje om met draadjes in onze buik :) Zo, dit was het dan alweer! Tot de volgende keer! Poot van mij!

Njammie

*10 juni 2006 : Happy birthday to me !!!!!*

Jaja ikke ben jarig vandaag! Vier jaar ben ik geworden en ik heb kadootjes gekregen. Een mooie staander met eet- en drinkbak, cool zenne, nu moet ik me niemeer zo fel bukken om te eten en te drinken...en als het hoog genoeg staat kunnen de wittekes er nie aan hihihi. Ook heb ik lekkere varkensoren en een rauwe kalfsknook gekregen, lekkerrrrr !!! Het is vandaag 30 graden en ik wil nie naar buiten, veels te warm ! Ik blijf in de keuken liggen, daar is de vloer lekker fris. Ze moeten me vandaag nie teveel komen ambeteren zenne, maar da zal nie gebeuren, die wittekes zijn zelf héél tam. Phoebe gaat soms verfrissing zoeken in haar zwembadje maar gaat dan onmiddellijk weer terug binnen.

Pffff tis 30 graden buiten dus ik blijf lekker binnen ligen 1 van men verjaardagskadootjes

17 juni 2006*

Eindelijk zijn die vervelende draadjes eruitgehaald door de dierenarts! Ik ben sinds de operatie alweer 3 kg bijgekomen en weeg nu al 67 kg.
En mijne gebuur Ethos is zijn draadjes ook kwijt, dus we zijn allebei weer fit ! Hihihi ik ben afgelopen week héél ondeugend geweest ! Eerst heb ik een aantal keren geprobeerd om de vogeltjes hun eten te gaan pikken. Jammer genoeg is baasje altijd in de buurt om 'FOEI' te roepen.

Tumdidumtidumdum, proberen vogeltjeseten te pikken HOe ? Da mag nie ?

Verder heb ik ook nog een knuffelbeertje, dat ik gepikt had van Belle en Phoebe, helemaal kapotgemaakt. Jah seg ik verveelde me een beetje. Ook heb ik Phoebe eens goed aangevallen. Zij blijft mij altijd uitdagen en als ik dan reageer, begint ze te piepen en is ze bang. Ik werd da beu en heb menne poot es op haar gezet. Hihihi ze is 2 dagen nie in mijn buurt durven komen. Hopelijk laat ze me nu een beetje gerust en maakt ze niemeer zoveel lawijt. We zijn deze week nie naar school kunnen gaan. Baasje moest donderdag werken en vandaag is het veel te warm, het is hier 31 graden op het terras, dus ik blijf lekker binnen.
De wittekes spelen spelletjes in hun zwembadje. Baasjes gooien balletjes in het water en dan gaan die wittekes het eruithalen en erom vechten. Ik vind water nie fijn, ze krijgen me er nie in, zelfs nie als ze er snoepjes ingooien.

*23 juni 2006*

Hier ben ik nog maar eens om wat te vertellen. Ik heb een hele drukke week achter de rug ! We zijn bijna elke avond naar de losloopweides geweest en daar is het toch zo plezant ! Ik heb een aanbidder hihihi, een bruine labrador en hij noemt Chendo. Hij is knap, stoer maar ook héél romantisch. We hebben samen gespeeld en daarna zijn we samen lekker in het gras gaan liggen. Chendo gaf me heel veel kusjes aan mijn oren. Tis ne echte schat ! Hieronder zie je foto's van mijn stoere held! Hij heeft trouwens deze week zijn gehoorzaamheidsbrevet behaald op de hondenschool ! Knap eh !

In love.... Koppel van het jaar !!!

Ook zijn we met heel veel honden gaan wandelen en zwemmen. Jaja, ik zeg het toch... een druk leven zenne !
Ik heb trouwens nie gezwommen, het enige wat ik doe is pootje baden. Maar das fijn joh ! Baasje was dieper het water ingegaan en wou me ook zo ver krijgen, maar ik heb geweigerd, ik betrouwde da zo nie...

Pootje baden !!! Baasje probeert me te doen zwemmen maar da doe ik toch nie zenne !!!

Fijn, zoveel zwemmen en zoveel woefkes leren kennen, maar ook heel vermoeiend! Gelukkig kon ik samen met baasjes af en toe een dutje doen in de schaduw :

Love is in the air! Ikke met mijn baasjes!!!

*10 juli 2006*

Pfffff, het is echt veel te warm de laatste tijd, ik word er heel loom en lui van. Alleen 's morgens vroeg of 's avonds laat kunnen we naar de wei of gaan wandelen. Zo heb ik Butch en Chendo al lang niemeer gezien en da vind ik heel jammer.
Op de hondenschool ging het vorige week een beetje fout. Ik rammelde zowel baasje als leraar met hun voeten door heel veel te weigeren en te gaan liggen. Iedereen dacht dat ik moe was, maar da was nie hoor. Baasje is zo slim geweest mij na de les te testen. Ze ging met me naar Nieuwenhoven en daar heb ik nog een uur gespeeld met Chailo, de duitse dog. Verdorie, ik was verraden. De volgende les werd er dan ook wel keihard opgetreden en moest ik gehoorzamen. Weet je wat fijn is ? Als ik lekker lui in het midden van de kring mag gaan liggen. Andere hondjes moeten dan rondlopen en naar me toekomen en niet uitvallen. Soms doen ze da wel maar ik vind da dus fijn en begin dan te spelen. De leraar zegt dat het nie mag... pffff. Baasje Michael heeft ne foto gemaakt van deze oefening :

Deze week heb ik me ook eens beziggehouden met het veranderen van mijn interieur in mijne stal. De matras heb ik van de muur weggeschoven, korter bij de zetel gelegd. Nu kan ik op de koude vloer liggen en tegelijk leunen tegen de muur. Zalig ! De natte badhanddoek die er altijd ligt, heb ik buitengesleurd, ik heb da nie nodig, tis nie fijn om natte voetjes te krijgen. Ik heb baasje zo ver gekregen dat ze een kast heeft opgeschoven, zodat ik nog comfortabeler kan leunen en liggen. Hey, als baasje vanalles van mij verlangt, mag ik da ook van haar eh!
Tot de volgende !

Ga naar pagina 2 voor het vervolg van Darcy

Terug naar Belle and Phoebe