Welkom op mijn webstekje!

Wat vind je hier

Alchemie

Ayurveda

        Vata

        Pitta

        Kapha

Bachbloesems

Boekenhoekje

Foto's

Gedichten

Handoplegging

Hekserij

Holistische geneeskunde

Holistische hulpverlening

Homeopathie

Hypnose

Kunst

Lichtwerk

Links

Magie

Metamorfosemassage

Paranormaal

Reiki

Spiritueel

Wijn als geneesmiddel

Archief

Vertaalwerk

 

Contact

ANieuwA

Gastenboek

Weblog

Living in Antwerp

Zoekertjes

 

 

 

 

Welkom op mijn webstekje

Bijna 5000 bezoekers op deze site!!

Bedankt voor uw bezoek!

 

Wie ben ik?

Dat is een hele korte vraag waar ik een heel uitgebreid antwoord op kan geven! 

Ik werd volgens familiale overleveringen geboren op 20 oktober 1964, een mistige dinsdagmorgen, om 8.15 te Brasschaat in het Noorden van de provincie Antwerpen.

Mijn prille kindertijd bracht ik het liefste door bij mijn grootvader aan moeder's zijde, een eigenzinnige man die mijn eigen willetje stimuleerde ... Dit zorgde wel voor de nodige misverstanden met de plaatselijke nonnetjes toen ik voor de eerste keer een kleuterschool betrad ...

Nu ben ik mijn grootvader dankbaar voor het gevoel van eigenwaarde wat hij mij bijbracht ...
De opvoeding die ik op deze wijze meekreeg heeft er voor gezorgd dat ik het aandurfde mijn eigen weg te gaan in het leven.

Achteraf bekeken wist ik als kind al wat ik wou in het leven: van kindsaf aan heb ik een grote interesse in wat een mens drijft in het leven. Dit uitte zich ook
op school en in mijn omgang met andere kinderen. Als er iets was waar ik me druk kon overmaken dan waren het wel vechtpartijen of pesterijen tussen
klasgenootjes onderling. Laten we zeggen dat de underdog steeds op mijn steun kon rekenen...

Ik ben nogal een veelzijdig persoontje. In mijn tienertijd heb ik reeds kennis mogen maken met verschillende takken van de alternatieve geneeskunde omdat een van mijn ooms alternatief arts is.

Als tiener was het mijn droom om alternatieve geneeskunde te kunnen beoefenen, omdat ik er zelf veel baat bij had. Vanaf mijn 14de heb ik zelden of nooit antibiotica ingenomen en tot op de dag van vandaag wil ik dat ook zo houden. Thuis werden vaak de Kleine Dokter van Dr. Vogel geraadpleegd of het Kruidenlexicon van Mellie Uyldert. Soms probeerde ik ook planten uit de tuin op te zoeken om te weten of ze geneeskrachtig waren of niet...

De basis van mijn huidige interesses werd m.a.w reeds gelegd tijdens mijn jeugd. Ondertussen zijn het er een heleboel geworden: Reiki, handoplegging, reiki en lichtwerk, homeopathie, bachbloesems, voetreflexologie, metamorfosemassage, hypnose, ayurveda, magie, alchemie, hekserij, wicca, holistische hulpverlening, vreemde talen, kunst, gedichten schrijven en vooral veel lezen en vertalen van teksten rond Lichtwerk momenteel.

Als ik dit lijstje overloop dan kan ik alleen maar tot de conclusie komen dat enkel wiskunde me niet zo boeit ;)

Op de middelbare school had ik meer oog voor vreemde talen en Grieks en Latijn, waarbij me de spiritualiteit in sommige Griekse teksten opviel!

 

Na mijn middelbare studies heb ik 2 jaar aan de afdeling Germaanse Filologie op de toenmalige Ufsia (Universitare Faculteit Sint Ignatius Antwerpen, nu geÔntegreerd in de Universiteit Antwerpen) vertoefd, omdat ik me wilde verdiepen in mijn lievelingstalen Engels en Duits ... Omwille van de extreme politieke ideeŽn van sommige medestudenten en het gebrek aan communicatieve en didactische vaardigheden van sommige professoren, heb ik destijds de beslissing genomen om van studierichting te veranderen ...

Mijn motivatie om talen te studeren was namelijk, de communicatie tussen verschillende gemeenschappen te bevorderen, een goeie basis te hebben om op een kindvriendelijke manier les te geven en te kunnen genieten van literatuur ... Om een lang verhaal kort te maken, op zijn zachtst gezegd kon ik het niet vinden met toenmalige medestudenten die Duits studeerden uit politieke idealen i.p.v. uit liefde voor de taal en didactische overwegingen. Gelukkig kon ik het beter vinden met de toenmalige studentenpastors van de UNIVERSITAIRE PAROCHIE, die alhoewel ik helemaal niet gelovig was of geworden ben, toen mij de nodige inspiratie en motivatie gaven om me later helemaal te kunnen geven in mijn huidig beroep: maatschappelijk werker.

 

Mijn talenkennis is me in ieder geval van pas gekomen in mijn volgende studie maatschappelijk werk. Tijdens deze studie kwam ik trouwens weer in aanraking met het spirituele door teksten van Khalil Gibran die me eerst als mysterieus overkwamen maar me nu nog boeien. Achteraf bekeken heeft mijn studie mij een goede background gegeven voor een holistische benaderig van de mens die ik tijdens mijn professionele bezigheden nog steeds heel erg belangrijk vind.

 

Hierboven heb ik een hele trits van alternatieve geneeswijzen en esoterische interesses opgenoemd. Van sommige disciplines bezit ik certificaten of heb ik een graad behaald (reiki2).

 

Tot mijn grote verbazing moet ik vaststellen dat ik cursussen gevolgd heb in de meest uiteenlopende disciplines en dat een onderwerp als magie en alchemie thuis niet geschuwd werd... Als klein meisje heb ik mogen meekijken als mijn vader bezig was met het vervaardigen van een pendel of met het maken van een apparaat voor het vervaardigen van Kyrlianfoto's (aura - fotografie). Ook enige (al)chemische experimenten waren hem niet vreemd.

Zelf heb ik altijd wat gehad met wierook en kaarsjes ... Ik heb er dan ook een hele boel van in huis en ben zodoende op zoek naar mijn eigen rituelen. Momenteel ben ik over magie, wicca en hekserij aan het lezen en op een solitaire manier aan mijn levensweg aan het timmeren. Na rijp beraad voel ik mij het meest aangetrokken tot de magische kant van het leven, omdat gebruik van attributen en andere parafernalia me weinig boeit. Een echte Heks zal ik nooit worden, omdat volgens mij magie niet kan worden opgeroepen door het gebruik van werktuigen, maar eerder het resultaat is van je eigen geesteskracht.

 

Zoals jullie kunnen opmerken ben ik zeker in gedachten steeds druk doende... Ik wil mijn kennis met anderen delen en met dit webstekje een veilige thuishaven creŽren waarop ook andere geÔnteresseerden in spirituele, paranormale, magische topics en onderwerpen m.b.t. alternatieve geneeswijzen zich Thuis kunnen voelen.

Wel wil ik duidelijk stellen dat ikzelf geen klanten of patiŽnten behandel. Ik wil enkel informatie delen en ben trouwens ook niet bevoegd om klanten of patiŽnten te behandelen. (Zie ook de disclaimer onderaan de pagina)

 

 

Namastť!                              

Groeten uit Antwerpen     

 

Deze pagina is terug te vinden via de volgende startpagina's:      

      therapeuten.2link.be

Startkabel.nl

 

Google

Disclaimer: op deze site worden een aantal alternatieve geneeswijzen beschreven. Deze kunnen verlichting brengen bij een groot aantal klachten of zelfs sommige klachten helemaal doen verdwijnen. Voor mensen met gezondheidsklachten is het echter van belang in het bezit te zijn van een accurate diagnose, alvorens je een of andere therapie gaat toepassen. Om een deugdelijke diagnose te bekomen is het noodzakelijk een bezoek te brengen aan een universitair geschoolde ťn gediplomeerde arts.

Iedere alternatieve genezer die zichzelf en zijn patiŽnten respecteert, zal zijn klanten/patiŽnten eerst naar een huisarts of specialist verwijzen!

Laatste update: 13/07/2006, vanaf heden worden bestaande pagina's regelmatig geupdatet.

Heeft u last van ongewenste popups tijdens uw bezoek aan mijn webstekje? In afwachting van een nieuwe teller, volstaat een popup blocker!

 

 

 

Deze actie ten voordele van de slachtoffers van de tsunami in Zuid-Oost AziŽ loopt nog steeds. Wil je andere, minder bekende, maar daarom niet minder interessante goede doelen steunen?  Bezoek dan ook eens http://www.1212.be/nl/default.htm

 

See what Care Bear you are.