Welkom op mijn webstekje!

Wat vind je hier

Alchemie

Ayurveda

        Vata

        Pitta

        Kapha

Bachbloesems

Boekenhoekje

Foto's

Gedichten

Handoplegging

Hekserij

Holistische geneeskunde

Holistische hulpverlening

Homeopathie

Hypnose

Kunst

Lichtwerk

Links

Magie

Metamorfosemassage

Paranormaal

Reiki

Spiritueel

Wijn als geneesmiddel

Archief

Vertaalwerk

 

Contact

ANieuwA

Gastenboek

Weblog

Living in Antwerp

Zoekertjes

 

 

 

    Alchemie

Alchemie is een van de drie pijlers van de hermetische wetenschap, de 2 andere zijn magie en astrologie.

De alchemie houdt zich bezig met het ontdekken en zuiveren van de 3 grondbegindselen van ziel, geest en lichaam, die vertegenwoordigd worden door zwavel kwik en zout.

In de volksmond worden de alchemisten vaak beschreven als een soort tovenaars die op zoek waren naar 'de steen der wijzen' en naar een formule om goud te kunnen maken.

In werkelijkheid waren ťn zijn alchemisten op zoek naar een levenselixir om de sleutel naar het eeuwige leven te vinden.

De alchemie komt in de hedendaagse maatschappij terug in de belangstelling te staan o.a. door de figuur van Albus Perkamentus uit de Harry Potter boeken van de hand van J.K. Rowling.

Bekende alchemisten o.a. waren Nicolas Flamel, Paracelsus en Meister Eckhart.

Maar... let op, de meeste mensen die zich bezig houden, lopen daar niet mee te koop. Het blijft een geheime esoterische wetenschap. Toch is er op het world wide web veel over alchemie te vinden. Er bestaan zelfs online cursussen!

Flamel College online! A unique institution offering a non-traditional curriculum of Esoteric Arts and Hermetic Sciences.

Disclaimer: op deze site worden een aantal alternatieve geneeswijzen beschreven. Deze kunnen verlichting brengen bij een groot aantal klachten of zelfs sommige klachten helemaal doen verdwijnen. Voor mensen met gezondheidsklachten is het echter van belang in het bezit te zijn van een accurate diagnose, alvorens je een of andere therapie gaat toepassen. Om een deugdelijke diagnose te bekomen is het noodzakelijk een bezoek te brengen aan een universitair geschoolde ťn gediplomeerde arts.

Iedere alternatieve genezer die zichzelf en zijn patiŽnten respecteert, zal zijn klanten/patiŽnten eerst naar een huisarts of specialist verwijzen!