Welkom op mijn webstekje!

Wat vind je hier

Alchemie

Ayurveda

        Vata

        Pitta

        Kapha

Bachbloesems

Boekenhoekje

Foto's

Gedichten

Handoplegging

Hekserij

Holistische geneeskunde

Holistische hulpverlening

Homeopathie

Hypnose

Kunst

Lichtwerk

Links

Magie

Metamorfosemassage

Paranormaal

Reiki

Spiritueel

Wijn als geneesmiddel

Archief

Vertaalwerk

 

Contact

ANieuwA

Gastenboek

Weblog

Living in Antwerp

Zoekertjes

 

 

 

    Boekenhoekje

Nu willen jullie waarschijnlijk weten waar 'ik de mosterd vandaan haal?'

Vanaf het moment dat ik leerde lezen, kon ik er maar geen genoeg van krijgen. Dit resulteerde in een respectabele verzameling boeken die langzaam maar zeker uitgroeide tot een mini - privťbibliotheek.

Het begon op mijn 6de met de eerste leesboekjes die ik in een mum van tijd uitgelezen had, met als gevolg dat ik als alternatief mijn toevlucht zocht in de krant waar ik de kleinste stukjes las ;) ... Niet bepaald opbeurende literatuur voor een kind! Gelukkig volgde toen gauw een abonnement op de Donald Duck :O. Wat was ik gefascineerd door Oom Dagobert die dagelijks een duikje in zijn zwembad vol geld kon nemen, grin, maar ook door Mickey Mouse als leerling tovenaar en door mevrouw Mik Mak de heks. Ook Alice in Wonderland in stripverhaalversie kon me als kind zeer boeien.

Rond mijn 13 - 14de begon ik met het 'serieuzere' werk: ik ging neuzen in de boekenkast van mijn ouders en zo kwam ik voor het eerst in contact met een aantal boeken die ik nog steeds als referentiewerken gebruik:

              * Lexicon der geneeskruiden door Mellie Uyldert

            

              * De kleine dokter door Alfred Vogel

            

Ik heb beide boeken steeds als nuttig ervaren en de remedies die erin beschreven worden als zeer effectief. In beide boeken worden eenvoudige middelen aangereikt om veel voorkomende kwalen op een natuurlijke manier te bestrijden. Sommige medicijnen kunnen zelf bereid worden, andere zijn tegenwoordig in bijna iedere apotheek terug te vinden.

Qua levensfilosofie achter de boeken kan ik mij het beste vinden in het wereldbeeld zoals het beschreven wordt in de 'Kleine Dokter'. In dit boek wordt steeds een relatie gelegd tussen de omgeving van de zieke en de beschreven kwaal. Het boek wordt nog steeds herdrukt en iedere herdruk wordt ook aangepast aan de tijdsgeest waarin het boek verschijnt. Zo wordt in een uitgave uit de jaren '70 van de vorige eeuw nog behoorlijk wat aandacht besteed aan kwalen die gerelateerd zijn aan het leven in een rurale omgeving, in de laatste versie, verschenen in de 21ste eeuw wordt meer aandacht besteed aan kwalen die eigen zijn aan onze moderne maatschappij.

 

Deze 2 boeken liggen aan de basis van mijn interesse voor alternatieve, spirituele en paranormale geneeswijzen.

Op deze pagina vind je een overzicht van boeken en ander leesvoer m.b.t. de onderwerpen die op deze site behandeld worden. Naarmate mijn lectuur van/ voorkeur voor bepaalde werken evolueert zal deze pagina ook aangepast worden.

 

Bachbloesems:

Genezing door Bloemen - dr. Edward Bach - De Driehoek/Amsterdam

Een nieuwe Visie op de Bach-Bloesemtherapie - Mechthild Scheffer/Wolf-Dieter Storl - De Driehoek/Amsterdam

De helende Kracht van Bach-Bloesems - Rachelle Hasnas - Aquariusreeks - Deltas

Bach-Bloesemtherapie - Jeremy Harwood - Librero - Kerkdriel

 

 

 

Disclaimer: op deze site worden een aantal alternatieve geneeswijzen beschreven. Deze kunnen verlichting brengen bij een groot aantal klachten of zelfs sommige klachten helemaal doen verdwijnen. Voor mensen met gezondheidsklachten is het echter van belang in het bezit te zijn van een accurate diagnose, alvorens je een of andere therapie gaat toepassen. Om een deugdelijke diagnose te bekomen is het noodzakelijk een bezoek te brengen aan een universitair geschoolde ťn gediplomeerde arts.

Iedere alternatieve genezer die zichzelf en zijn patiŽnten respecteert, zal zijn klanten/patiŽnten eerst naar een huisarts of specialist verwijzen!