Welkom op mijn webstekje!

Wat vind je hier

Alchemie

Ayurveda

        Vata

        Pitta

        Kapha

Bachbloesems

Boekenhoekje

Foto's

Gedichten

Handoplegging

Hekserij

Holistische geneeskunde

Holistische hulpverlening

Homeopathie

Hypnose

Kunst

Lichtwerk

Links

Magie

Metamorfosemassage

Paranormaal

Reiki

Spiritueel

Wijn als geneesmiddel

Archief

Vertaalwerk

 

Contact

ANieuwA

Gastenboek

Weblog

Living in Antwerp

Zoekertjes

 

 

 

Handoplegging

Handoplegging

Is een van de oudste wijzen van alternatieve geneeskunde. Via mondelinge overdracht die later werd neergeschreven in de Bijbel weten we dat Jezus de gave had om mensen te genezen via handoplegging.

Nu ben ik verre van Katholiek te noemen, ik beschrijf mezelf eerder als een ecclestische gelovige en ik ben ervan overtuigd dat handoplegging wel degelijk als een alternatieve vorm van genezen kan beschouwd worden.

Wat is handoplegging? Het woord suggereert het zelf: je legt je handen op de te behandelen plek. Dit kan je zowel bij jezelf als bij een andere persoon toepassen.

Zelf heb ik op vrij jonge leeftijd kennis gemaakt met handoplegging. Op een bepaald moment kreeg mijn moeder langere tijd last van hoofdpijn. Zij had reeds meerdere artsen geconsulteerd toen de oorzaak eindelijk duidelijk werd. De pijn was niet afkomstig van een aandoening in haar hoofd, maar werd veroorzaakt door verkrampte nekspieren. Door de huisarts werd zij verwezen naar een chiropractor. Na een aantal behandelingen verdwenen de klachten.

Later kwamen de klachten terug opzetten. Mijn moeder herinnerde zich haar overgrootmoeder van wie in de familie door overlevering bekend was dat ze mensen kon genezen/ helen door middel van handoplegging. Op een avond vroeg mijn moeder me om mijn handen, ter hoogte van haar hals, links en rechts van de wervelkolom, te leggen. Na verloop van tijd waren haar klachten weer verdwenen.

Als jong meisje wist ik toen nog niet bewust waar ik mee bezig was. Duidelijk was wel dat mijn moeder bepaalde eigenschappen van haar overgrootmoeder in mij herkende. Ze vertrouwde me ook toe dat ze eerst niet veel geloof hechtte aan de verhalen van haar familieleden. Maar ... toen ze van haar behandelende geneesheer te horen had gekregen dat er geen sprake was van enige medisch bekende aandoening, nam ze de beslissing om de door haar overgrootmoeder beoefende geneeswijze te laten uitvoeren.

Later wou ik meer weten over de werking van handoplegging en kwam ik te weten dat ook Jezus handoplegging beoefende, dat mensen in de hedendaagse tijd nog steeds beroep doen op paranormale genezers en healers die gebruik maken van handoplegging.

Ik wou echter meer weten over de werking van handoplegging en zo ben ik in contact gekomen met Reiki.

 

Disclaimer: op deze site worden een aantal alternatieve geneeswijzen beschreven. Deze kunnen verlichting brengen bij een groot aantal klachten of zelfs sommige klachten helemaal doen verdwijnen. Voor mensen met gezondheidsklachten is het echter van belang in het bezit te zijn van een accurate diagnose, alvorens je een of andere therapie gaat toepassen. Om een deugdelijke diagnose te bekomen is het noodzakelijk een bezoek te brengen aan een universitair geschoolde ťn gediplomeerde arts.

Iedere alternatieve genezer die zichzelf en zijn patiŽnten respecteert, zal zijn klanten/patiŽnten eerst naar een huisarts of specialist verwijzen!