Welkom op mijn webstekje!

Wat vind je hier

Alchemie

Ayurveda

        Vata

        Pitta

        Kapha

Bachbloesems

Boekenhoekje

Foto's

Gedichten

Handoplegging

Hekserij

Holistische geneeskunde

Holistische hulpverlening

Homeopathie

Hypnose

Kunst

Lichtwerk

Links

Magie

Metamorfosemassage

Paranormaal

Reiki

Spiritueel

Wijn als geneesmiddel

Archief

Vertaalwerk

 

Contact

ANieuwA

Gastenboek

Weblog

Living in Antwerp

Zoekertjes

 

 

 

Hekserij

Wie op deze pagina denkt sprookjes tegen te komen zoals 'Hansje en Grietje' of op zoek is naar madame Mik Mak uit de Donald Duck, kan maar beter naar een andere pagina surfen.

Heksen en hekserij behoren tot een aloude kunst en traditie, meer nog je kan wel stellen dat heksen tot de gilde van de magiŽrs behoren behoren.

Er zijn solitaire heksen die hekserij op een ecclectische en eigen wijze bedrijven. Zij wijden zichzelf in en groeien zelf in het heks zijn.

Andere heksen behoren tot een coven of heksenkring die geleid wordt door een hogepriester of priesteres. Deze wijdt de leden van een coven ook in. Om tot een coven te behoren moet je ingewijd zijn door de leider van die bepaalde coven of heksenkring.

Sommige heksen noemen zich 'pagan' (Engels voor 'heidene), anderen noemen zich 'wicca'. Sommige heksen belijden 'wicca' als een godsdienst, waarbij de grote moedergodin en de gehoornde god vereerd worden.

In mijn beleving zijn er evenveel manieren om aan hekserij te doen als er heksen zijn.

Voor mij persoonlijk is deze verering van de 2 goden niet de basisvoorwaarde om jezelf 'heks' of 'wicca' te noemen. De hedendaagse hekserij is gebaseerd op overblijfselen van eenvoudige heidense tradities die doorgegeven zijn via folklore en volksgebruiken. Iemand die in contact staat met de 4 elementen, op het land heeft gewerkt/ gewoond of er zich verbonden mee voelt, zich ontfermt over de zwakkeren en de kunst bezit om anderen te genezen door middel van aangeboren gaves of kennis van natuurlijke geneeswijzen (bvb. kennis van kruiden), voldoet volgens mijn inzichten aan de basiskenmerken van een heks.

Heksen hebben vaak een huisaltaar dat op persoonlijke wijze is opgebouwd. Ook kun je in diverse handboeken tips vinden van hoe je huisaltaar te plaatsen en welke rituele voorwerpen je daarbij nodig hebt.

Verder zijn de seizoensgebonden feesten en rituelen zeer belangrijk voor een heks.

Voor wie bekend is met hekserij hoef ik deze niet op te noemen. Het ligt niet in mijn bedoeling om op deze pagina een volledige handleiding te geven van hoe je heks wordt;)

 

 

Wie geÔnteresseerd is in hekserij kan een heleboel informatie vinden in vele boeken die de laatste jaren over het onderwerp gepubliceerd zijn. Een bekende Vlaamse auteur is Jan de Zutter.

Verkies je liever het internet om informatie te vergaren, dan kun je o.a. terecht op de volgende forums: op een forum kom je gemakkelijk in contact met anderen die dezelfde interesses delen en kun je door middel van discussie en berichten van mekaar leren.

http://groups.msn.com/SOLUNA

http://groups.msn.com/ModerneHeksenOnline

Let wel, bij deze forums moet je je aanmelden alvorens je kan lid worden en deelnemen aan de discussies.

Links en boekentitels worden eerstdaags verwacht!!

 

Disclaimer: op deze site worden een aantal alternatieve geneeswijzen beschreven. Deze kunnen verlichting brengen bij een groot aantal klachten of zelfs sommige klachten helemaal doen verdwijnen. Voor mensen met gezondheidsklachten is het echter van belang in het bezit te zijn van een accurate diagnose, alvorens je een of andere therapie gaat toepassen. Om een deugdelijke diagnose te bekomen is het noodzakelijk een bezoek te brengen aan een universitair geschoolde ťn gediplomeerde arts.

Iedere alternatieve genezer die zichzelf en zijn patiŽnten respecteert, zal zijn klanten/patiŽnten eerst naar een huisarts of specialist verwijzen!