Welkom op mijn webstekje!

Wat vind je hier

Alchemie

Ayurveda

        Vata

        Pitta

        Kapha

Bachbloesems

Boekenhoekje

Foto's

Gedichten

Handoplegging

Hekserij

Holistische geneeskunde

Holistische hulpverlening

Homeopathie

Hypnose

Kunst

Lichtwerk

Links

Magie

Metamorfosemassage

Paranormaal

Reiki

Spiritueel

Wijn als geneesmiddel

Archief

Vertaalwerk

 

Contact

ANieuwA

Gastenboek

Weblog

Living in Antwerp

Zoekertjes

 

 

 

Hypnose

Bij het horen van de term hypnose denken velen onder ons wellicht aan showhypnose waarbij vooral spectaculaire effecten die teweeg gebracht worden bij de proefpersonen centraal staan.

Hypnose is veel meer dan dat, het is vooral een volwaardige alternatieve geneeswijze die enkel door psychologen en artsen mag uitgevoerd worden.

Eťn van de vaders van de moderne hypnose is Anton Mesmer, al bezigde dokter Mesmer niet de huidige term en sprak hij over 'dierlijk magnetisme'. Ook gebruikte hij ietwat andere technieken dan deze die vandaag tijdens een hypnosesessie gebezigd worden. Tijdens het behandelen van patiŽnten, werd door hem gebruik gemaakt van het 'strijken' langs het lichaam van de patiŽnt. Deze manier van werken doet meer denken aan magnetiseren, handoplegging of Reiki dan aan hedendaagse hypnose.

In onze tijd zijn een rustige omgeving, ontspannende muziek, eventueel een spiritueel schilderij om je aandacht op te richten, maar vooral de stem en de richtlijnen van de hypnotiseur belangrijk om toegang te krijgen tot het onderbewuste van de patient.

Hypnose kan op doeltreffende wijze worden gebruikt in geval van de behandeling van stress, angst, het optimalizeren van de potentiŽle mogelijkheden van de patiŽnt.

Let wel: hypnose is een medische behandeling en mag in BelgiŽ enkel worden uitgevoerd door bevoegde personen. In de praktijk zijn dit psychologen en artsen die een bijkomende opleiding tot hypnotherapeut hebben gevolgd. Indien je op zoek ben naar een hypnotherapeut, kan je het beste eerst je licht op steken bij beroepsverenigingen of de kwalificaties van de persoon in kwestie bevragen.

 

 

 

Disclaimer: op deze site worden een aantal alternatieve geneeswijzen beschreven. Deze kunnen verlichting brengen bij een groot aantal klachten of zelfs sommige klachten helemaal doen verdwijnen. Voor mensen met gezondheidsklachten is het echter van belang in het bezit te zijn van een accurate diagnose, alvorens je een of andere therapie gaat toepassen. Om een deugdelijke diagnose te bekomen is het noodzakelijk een bezoek te brengen aan een universitair geschoolde ťn gediplomeerde arts.

Iedere alternatieve genezer die zichzelf en zijn patiŽnten respecteert, zal zijn klanten/patiŽnten eerst naar een huisarts of specialist verwijzen!