Startpagina Historiek Spelregels De spelers De uitrusting De bal De scheidsrechters Super bowl Lingerie bowl Weetjes
American Football is een typische Amerikaanse sport die zijn oorsprong kent in het rugby. Het American Football dat wij kennen of wat wij voor ogen zien als we er aan denken, zijn "die zware jongens met al hun bescherming aan" en " die mannen die als zotten op elkaar in beuken". Verder kennen we deze sport enkel uit typische Amerikaanse sportfilms, waar men niet verder gaat dan het tonen van een gescoord doelpunt (touchdown) en de bevallige cheerleaders die men langs de zijlijn terugvindt.
Hierdoor kijken de meeste mensen met een paardenbril op naar deze sport. Enkel oog voor de touchdowns en het neerhalen van de tegenstander op de meest spectaculaire manieren. Hoe harder de tegenstander tegen de grond wordt gebeukt, des te aangenamer wij het vinden om naar deze sport te kijken. Ook ik had vroeger enkel oog voor deze gepantserde mannen die strijd voeren met elkaar om terreinwinst te boeken.Naarmate ik deze sport leerde kennen en vooral deze sport begon te begrijpen, merkte ik op dat American Football een sport is die evenveel aandacht verdient om de tactische stragegieën. Het is onmogelijk om deze sport te begrijpen als je de basis ervan niet beheerst, alles vloeit in elkaar over : van de kleinste details tot de grootste uitvoeringen.
American Football is 'het stratego' van de sport waarbij techniek, tactiek en teamplay de bovenhand hebben op het wedstrijdverloop. Elke beginsituatie van een spelmoment werd miniscuul voorbereid en tot vervelens toe ingeoefend. American Football is een sport om van te genieten! De afwisseling tussen de snoeiharde tackles, de fenomenale passes van de quarterback of de eindeloze run's van de wide receivers's : alles komt ruimschoots aan bod in een toch wel altijd zeer beladen wedstrijd.

Deze toch wat ruige sport is een sport om van te genieten