vrijdag 25 juli

Vanochtend om 10u30 vertrokken in Brussel na 4 veiligheidskontroles: voor het inchecken: paspoortkontrole; heb je geen onbekende bagage bij je of heb je uw computer onlangs uitgeleend?
Dan de douane, kontrole van de handbagage(Lieselotte op blote voeten piepte nog) en uiteindelijk nog eens vlak voor het instappen(of je geen extra bagage hebt ondertussen?)

Dan moesten we immigratiepapieren en douaneformulieren invullen op het vliegtuig.

Het eten was wel lekker(kip met broccolipure en ratatouille); katalina heeft zelfs thee geproefd, maar zelfs met veel suiker vond ze het niet lekker.

Om 13u15(+6 uur) kwamen we aan in Atlanta voor een tussenlanding. Onderweg naar de paspoortkontrole werden we op de roltrap op een hoopje geduwd door een gevallen kind. We moesten slechts een half uur aanschuiven, bij de kontrole werden er vingerafdrukken en foto's genomen(ook van Lieselotte). De heel vriendelijke douanebeambte(een oudere kleurling) liet ons na een paar vragen(Gaan jullie skien in Denver?) vlot passeren. Dan moesten we onze bagage gaan ophalen, om die dan direkt terug af te geven enkele 10-tallen meters verder.
Terug naar de handbagagekontrole, en dan konden we iets gaan eten, 1500 meter verder aan onze instappier. Je kon de metro nemen, maar wij gingen te voet.
In Atlanta
Na een steak(Europees formaat), kippenvingers, een sla en cola's met véél ijs(totaal 60 dollar, 8 euro per persoon) konden we weer instappen in het vliegtuig naar Denver.
 Hier zijn we een half uur te laat vertrokken, en onze plaatsen werden door elkaar gegooid(Lut en Joachim vanvoor, ik op de voorlaatste rij en de 2 meisjes op de laatste). Mijn buurman offreerde direkt zijn krant en chips, wat gebabbeld(Waarom moet iedereen weten welk beroep we uitoefenen?) , en de kinderen vielen uiteindelijk pas om half zes in slaap(1u30 in Belgie).

Bij het uitstappen was er nog wat vertraging: er werd in ons vliegtuig de kist vervoerd van een gesneuvelde (Irak)-soldaat.8 militairen droegen de kist over aan de familie, erg aangrijpend om te zien. De airhostess was aan het huilen(It's so senceless). War, what is it good for...Absolutely nothing!


26 juli

Home