27 juli

Vandaag stond er een rit van Douglas naar Dubois(Doeboys uitgesproken) op het programma. 240 mijl, 360 km dus.

Dat werd dus een rit door de prairie, met eindeloze hoogvlaktes. We zijn sinds ons vertrek in Denver nog niet onder de 1500 meter hoogte geweest. Vandaag was onze maximale hoogte 6000 feet(bijna 2000 meter), zonder een col te moeten oprijden.

weg    
onderweg

Na 120 mijl, halfweg de rit,in the middle of nowhere, stopten we op een parking voor de middagpauze.
mob

We passeerden daarna een aantal bebouwde kommen, waar de snelheid beperkt werd.
weg

Na 200 mijl  kwamen er toch veranderingen in het landschap. Hier een uitzicht op de duivelsberg, het eerste nationale monument van de USA.
berg

De laatste mijlen werd het landschap alsmaar gevarieerder.

onderweg     onderweg
Uiteindelijk verbruikten we vandaag door alle tegenwind drie maal zoveel benzine als gisteren(zowat 50 liter per 100 km; gelukkig kost het hier maar 4 dollar per gallon(70 cent per liter); de vallei waar we doorreden heet ook niet voor niets de Wind River-vallei.
Uiteindelijk kwamen we rond 15u30 op de camping aan; deze was midden in een dorpje gevestigd. Ook deze keer waren de eigenaars vriendelijk en was het er proper. Er was ook een binnenzwembad. Daar gingen de kinderen direkt in zwemmen. 
Daarna gingen we het dorp/stad verkennen (het was maar 1 straat groot).      


dorp 

We gingen iets eten bij een Italiaan. Hij had, speciaal voor vandaag, een niet zo goed uitziend, maar overheerlijk buffet.  
rest lieselotte  joachim

Dit restaurant was deel van het Whiskey Creek Saloon, een sympatieke bar, waar we onze wijn mochten gaan kiezen(enkel +21 jarigen toegelaten, dus de kinderen moesten in het restaurant blijven)
rest

's Avonds werd het wel erg koud, dus buiten blijven zitten was er niet bij. Niet onlogisch, want we zitten hier reeds op 6900 feet hoogte(2100 meeter)


Morgen gaan we het Grand Teton Nationaal park bezoeken(je mag alvast raden waar deze naam vandaan komt. Een tip: een Fransman heeft het voor het eerst beschreven), en waarschijnlijk een deel van Yellowstone, met zijn vele geisers.


Home

28 juli