Maandag 28 juli 2008


Vandaag een rit van Dubois ( Wyoming ) tot West Yellowstone, 6600 feet (Montana) and beer country, dus opletten met eten, vuilniszakken enz.. deze mogen vooral niet buiten blijven staan...


Eerste halte : Grand Teton.

tet Met de Grand Tetons op de achtergrond.


Al van mijlen ver zagen we de sneeuw van de gletsjers op deze bergen. Wat zo indrukwekkend was, was vooral de vlakte ervoor en dan plots de bergen die omhoog rijzen. 2 meren bezocht: lake Jackson ( een stuwmeer ) en lake Jenny, een natuurlijk meer aan de voet van de Grand Teton. Deze middag gepicknickt aan lake Jackson, op de picknicktafel de instructies ivm eten en beren... en een zeer goed afgesloten en moeilijk te openen vuilinsbak op de parking... MAAR WEES GERUST NOG GEEN BEREN GEZIEN.


Tweede halte: Moose Falls, watervallen en een kleine canyon
waterval

Derde halte: Wets thumb geisers, vlak naast Yellowstone Lake. Prachtige kleuren en veel borrelend water


geiser    geiser   geiser


Vierde halte : Upper geiser bassin met de Old Faithful geiser. Op zijn uitbarsting zit iedereen te wachten, doch de anemone geiser heeft Joachim wel verast hij kreeg wat van het hete water op zijn been en schrok wel wat; maar het was helemaal niet erg.
anemone geyser Anemone geyser

Het is wel indrukwekkend hoe hoog het water uit de old faithful komt ( hoewel dit niet de hoogste geiser is).
faith Old Faitful    faitf Grand geyser(niet in werking)  

Dan bij sunset naar de camping in West Yellowstone, net buiten het Yellowstone Park. Dit dorpje is reeds wat groter... moeten we nog verkennen.
Hier blijven we 3 nachten om verder Yellowstone Park te verkennen.


Home


29 juli