29 juli

Vanmorgen zijn we op de camping gebleven. Ondertussen zijn we aan het uurverschil gewoon geraakt. Rond 8 uur zijn we opgestaan, hebben buiten ontbeten en de kinderen hebben met een gocart gereden. Daarna zijn we gaan zwemmen in het overdekt zwembad.
gocart  ontbijt
De camping waar we nu zijn, is wel een heel stuk groter dan de andere 2. We zitten, zoals de 2 vorige keren, in een KOA-camping, een soort van keten van campings die aan een aantal minimumvereisten moeten voldoen. Ook hier is iedereen vriendelijk en behulpzaam, en is alles proper en zeer goed georganiseerd.
Rond de camping is een prikkeldraad gezet om de wilde dieren(bruine beren) buiten te houden. Dat zie je op de achtergrond van de foto van Katalina.

De camper moesten we deze keer wel achteruit op de campingplaats binnenrijden, op zich niet zo erg, maar een wagen van 10 meter lang op een plaats parkeren waar je minder dan 1 meter ruimte op overschot hebt, is niet zo eenvoudig. Toch ging het erg vlot: van de eerste keer goed geparkeerd.


Vanaf 2 uur hebben we een auto gehuurd om wat vlotter in Yellowstone rond te kunnen rijden.

Eerst hebben de kinderen een junior-ranger programma gevolgd, samen met nog enkele andere Amerikaanse kinderen. Een ranger legde het verschil uit tussen een hoorn en een gewei; Dit verstonden ze wel. Vooral Joachim wist veel goede antwoorden. 
ranger

Voor de verandering hebben we daarna nog wat geisers en warmwaterbronnen bezocht. Eén geiser spuit normaal om de 15 à 30 minuten. We zagen hem aan het werk in de verte, en besloten te wachten op de volgende eruptie. Na 50 minuten wachten hebben we het toch maar opgegeven! Wat verderop hadden we wel geluk: een geiser die maar 1 of 2 keer per dag spuit, was aan het werk.
geiser  Op deze hier hebben we tevergeefs gewacht!

geiser geiser Hier hadden we meer geluk!

Nog enkele warmwaterbronnen, allemaal anders...
warmwaterbron  warmwaterbron  

Morgen volgt Yellowstone deel 3, met een rondrit door het park.


Home

30 juli