9 augustus

Vandaag hebben we een uitstapje gepland naar Universal Studio' s : de plek waar vroeger alle films werden opgenomen, maar nu worden er enkel nog enkele series en fims opgenomen; de rest is omgevormd tot een soort pretpak met veel attracties, gebaseerd op langspeelfilms.

We hebben vanuit het hotel de rit geboekt met een busje. Ze brachten ons naar het park, een goed halfuur verder.

Eens in het park, deden we een upgrade van onze ingangskaart, waardoor we nergens moesten aanschuiven, zodat we overal tot  een half uur tijd wonnen.

Eerst gingen we naar het lager gelegen gedeelte van het park, voor een tochtje met de boot door Jurassic Park. Zoals bij alle attracties, zag je op de één of andere manier een inleiding over wat de film ging, waarna je het verder zelf kon beleven. je passeerde eerst door het park, met heel wat water spuitende dinosaurussen, dan liep er vanalles mis(je zag de kapotte auto, dino's die op de dool zijn, komplete chaos met uiteindelijk een helse rit naar beneden, waarbij iedereen gegarandeerd kleddernat werd.

Daarna ging het naar de revenge of the mummy, een griezeliger avontuur in een Egyptische graftombe in een wagentje dat snel vooruit en op en neer ging, met uiteindelijk dezelfde rit achteruit.

Dan ging het naar naar de special effects, waar ze met hulp van het publiek een aantal truuks uit de doeken deden over fimscenes.

Backdraft ging over de gelijknamige film, waar brandweermannen een vuur proberen te doven. Bij het laatste gedeelte stond alles voor ons in lichterlaaie. Warm kreeg je het wel!

Daarna gingen we naar het bovenste deel van het park.

We deden de studio tour, waarbij je in een treintje langs het niet toegankelijke deel van universal studios reed, je zag de opnamestudio's (langs de buitenzijde), de verblijven van de acteurs, een aantal plaatsen waar buitenopnames gebeurden(oa van sex in the city zag je een heel dorp; enkel decors want binnenin is het nep); een dorp in de far west, stunts met auto's(computergestuurd!), een kunstmatig meer voor opnames in het water, op 1 plaats werd een aardbeving in een metrostation nagedaan met crashende metro's, invallende gewelven, alles vliegt in brand...

Daarna ging het naar The Simpsons Ride, waar je echt de illusie krijgt dat je een helse tocht maakt in een wagen achter de Simpsons aan, maar in werkelijkheid blijf je gewoon staan en beweegt het wagentje wat naar links en rechts, op en neer, voor en achter.

Terminator2 vertelt je het verhaal van de film(computer en robots nemen de wereld over) en gaat daarna verder: met een 3Dbrilletje op en filmschermen links en rechts van je zit je midden in de film. Echte acteurs stappen op het podium, verdwijnen op het scherm, vliegende robots komen op je af, (je kan ze precies aanraken, zo dicht komen ze); gekombineerd met rook en windeffecten geeft het een geweldig resultaat.

Waterworld is misschien wel het beste van het park en vertelt het verhaal van de gelijknamige film en wordt nagespeeld door echte acteurs en stuntmannen. Rondom een waterpartij was een grote tribune opgericht met achteraan een drijvend eiland uit staalplaten.
Het werd een wervelende show met speedboten en waterjets, vuur en vuurwerk, stunts, vallende acteurs, zelfs een vliegtuig dat landde op de water.
Eerst hadden we een plaatsje in de wet-zone(daar werd je gegarandeerd kletsnat) maar we verhuisden toch maar naar een droge zone. Tevergeefs: bij het draaien van een speedboot op het water werden we toch erg nat. Niet erg: in de zon en warmte was je snel weer droog.

Shrek is weer een 3D film (met een brilletje op dus), maar dit maal een tekenfilm met een aantal extra effecten(water, wind) zodat alles veel echter leek.

De andere attracties waren er te veel aan: misschien een volgende keer?
Een hele dag was in elk geval voldoende en rond half zeven gingen we terug naar het hotel.

Valiezen nog klaarmaken, en morgenvroeg vertrekken we weer naar Belgie!

Home

10 augustus