1 juli 2010

Vandaag zijn we vertrokken naar Atlanta om 10u30. De te vliegen afstand is 7588 km. We zijn aangekomen om 14 uur plaatselijke tijd. Na een korte ondervraging door een immigratieofficier(How much money have you with you? What is your profession?) en het nemen van vingerafdrukken en een foto(standaard bij iedereen) gingen we de bagage halen, door de doeane, bagage terug afgeven, dan terug door de security waar papa en Joachim door de total body scan moesten. Die ontdekte zelfs een papiertje van een snoepje dat Joachim nog in zijn zak zitten had. We hebben daarna iets bij de Mexicaan gegeten.

  

Dan was het tijd voor de vlucht naar San Francisco. Dat was nog eens 3500 km verder.  Het vertrek was door onweerswolken redelijk onzacht, en hetzelfde geldt voor de landing door de harde wind in San Francisco. Het voelde buiten daardoor wel erg koud aan, zelfs met een pull.
In totaal waren we 19 uur onderweg. De kinderen hebben weinig last gehad, en voor ons was het ook wel makkelijker. Zij hadden enkel onze visakaart nodig om een film te kunnen bekijken gedurende de tweede vlucht. Als je iets wou eten, kon je trouwens enkel met een visakaart betalen, zelfs als dit maar 2 dollar kostte.

Met een busje gingen we naar het hotel. We kochten nog een drankje uit de automaat en namen een emmer met ijs mee naar de kamer(ijsblokjes zijn hier in overvloed) om de drankjes koel te houden.

Nu wachten we enkel nog op een valies van lieselotte, want die is nog onderweg uit Atlanta met een andere vlucht.  


2 juli

index