3 juli 2010

Vandaag hebben we een boottochtje gemaakt over de Stille oceaan.

Om kwart voor tien hadden we afgesproken aan pier A, vlak bij onze kamping. We kregen een relief band, een soort polshorloge die we omgekeerd aandeden en een soort elektrische schokjes gaf aan de zenuwen van de wijs- en middenvinger. dit zou ons beschermen tegen zee-ziekte, het leek wel een soort van mini-accupunctuur. In elk geval is niemand die zo'n band aanhad, ziek geworden.
Daarna stapten we in een boot, de Sanctuary Cruises. We waren met een 20tal personen, en 2 honden die zich in de stuurkabine neerlegden.

Bij het buitenvaren uit de haven zagen we hier en daar een zeeotter zwemmen of op zijn buik liggen te zonnen. ééntje had een baby-otter bij zich. Op een andere dijk en op een waarschuwingsbord in het water zagen we zeeleeuwen naast en over elkaar te zonnen.Overal waar ze een rustig plaatsje vinden, zie je ze wel.
zeeotter 

dolfijnen
Eerst was het zonnig weer. Heel wat vogels zaten op en boven het water. Onderweg zagen we nog enkele zeeotter, een heel eind van de kust en we kwamen ook enkele albatrossen tegen, heel grote vogels.

Na een tijdje kwamen er wolken en werd het stilaan kouder. Na 2 uur varen zagen we nog enkele boten. Daar zagen we eindelijk waarvoor we gekomen waren: 3 humpbackwalvissen. Dit zijn walvissen van een 13 meter lang. Als ze boven water komen, hoor je het lawaai van de lucht die ze uitblazen. Dan blijf je ze enkele minuten aan het oppervlak zwemmen. Plots zie je ze even omhoog komen, dan zie je ze hun rug krommen en als laatste zie hun typische staart omhoog komen en vervolgens onder water verdwijnen. Na een 5tal minuten komen ze weer boven water om lucht te happen.

Wat later kregen we het gezelschap van een hele school dolfijnen. Bij de eerste groep zat ook een babydolfijn. Soms zag je ze niet alleen boven water komen, maar sprongen ze ook in de lucht. Daarna was er nog een 2de groep dolfijnen en tenslotte zagen we op de terugreis nog even een kleinere walvis.

Rond 3 uur waren we weer aan land.

Daarana hebben we nog gegeten, en dat was alles.

Foto's met de telelens volgen nog over enkele dagen.

De volgende 3 dagen zal er geen dagelijks verslag volgen wegens waarschijnlijk geen internetverbinding!


4 juli


index