4 juli 2010

Gisteren heeft lieselotte haar valies terug gekregen.

Vandaag vertrokken we om 6 uur 's morgens. We waren dan toch al wakker door het uurverschil en het lawaai van de zeeleeuwen.
Eerst reden we over de bergen langs de kust to in de central valley, een vlakte met veel fruit- en groenteteelt, maar wel erg warm. Bij onze tussenstop om te ontbijten was het reeds 35C en we probeerden dus de airco aan te zetten, met als gevolg dat de zekering sprong. geen probleem, als je tenminste de zekeringenkast vindt. Na meer dan een uur zoeken en telfoneren vonden we ze nog niet. Er was ook niemand die echt kon helpen; het was immer zondag n de nationale feestdag. Dan maar verder zonder. De generator heb je vooral nodig als je geen externe toevoer van stroom hebt voor de airco, microgolf en stopkontakten.

Onderweg zagen we heel wat fruitkraampjes en ook vuurwerkkraampjes voor vanavond. In 1 van de kraampjes kochten we pruimen, perzikken en nectarines.
Dan reden we de bergen in. Toen we op een hoogte van 6000 feet kwamen(1500 meter), reden we Kings Canyon nationaal park binnen. Daar stopten we in de Grant grove, een bos met grote sequoia's. Hier was het al heel wat koeler(24) We wandelden tussen de reusachtige bomen. Door 1 omgevallen stam kon je helemaal door wandelen(zowat 40 meter), zonder je te moeten bukken.
Hier staat ook de 3e grootste boom in volume ter wereld.

Daarna reden we verder naar Sequoia nationaala apark. De zetten de RV op de camping. Dit ging redelijk vlot, want we hadden het allereerste plaatsje.
Na het eten gingen we naar een ranger-talk luisteren. Het ging over beren. Het eerste wat ze vroeg was: Who loves bears? katalina niet dus. Maar na de uitleg dat beren eigenlijk gras en bessen en eikels eten, en enkel in vuilbakken en auto's kruipen omdat de mensen hen de gelegenheid geeft door overal van alles achter te laten, was ze al heel wat geruster. Als iedereen zijn eten goed wagstopt, zullen ze ook niet meer komen. Bovendien vallen ze nooit mensen aan, ze vernielen enkel spullen om gemakkelijk eten te vinden. En als ze toch te opdringerig worden, worden ze desnoods gedood.
Dan leerden ze nog een liedje om de beren weg te jagen als ze in de buurt van de camping komen:
"Go bear go
Here is no food for you
Go bear go
it's just to save your live"
Want als ze geen eten vinden op de camping, blijven ze weg en zullen ze ook niet gedood worden.


 
5 juli

index