7 juli 2010

Eerst wat leedvermaak: de batterij van de buren hun auto is plat na het tv-uurtje van gisteren. Dan het slechte nieuws: mama en papa hebben spierpijn! 's morgens ging het nog wel, maar hoe verder de dag vorderde, hoe erger het werd.

Eerst maakten mama, papa en Katalina een wandeling naar Curry village, het dichtste dorpje. Daarna gingen we rustig ontbijten.
Je moet altijd binnen handbereik van je eten blijven, anders kunnen de beren en vooral de eekhoorns ermee weg zijn. Tijdens de afwas gooide iemand een appel naast onze camper weg, en nog voor iemand iets kon zeggen, was een eekhoorntje er al mee weg.

Dan manoevreerden we weg uit de camping. De auto's achter ons moesten wel wat geduld hebben!
We moesten ook weer door enkele erg lage tunnels, maar nu was het al iets minder spannend: ze zijn rond vanboven, dus als je in het midden van de weg rijdt, is er geen probleem.
We kwamen nog een beer onderweg tegen, een lichtbruine dit keer.
Na 2 uur rijden kwamen we aan in Columbia State Historic park, een soort mini-Bokrijk van hier. we aten wat in een restaurantje. Darana gingen Joachim en Katalina op zoek naar goud. Een man-die verdacht veel leek op een affiche met daarop 'wanted-1000 dollar in gold'- leerde hoe je het goud van het zand moet scheiden in een goldpan- gewoon op de juiste manier draaien en het goud, dat zwaarder is dan zand, blijft achter. Rijk zijn ze wel niet geworden( ze vonden enkele kleine stukjes), wel 8 dollar armer voor de lessen.


Daarna reden we verder tot in Plymouth, waar  de camping voor 3/4 leeg blijkt te zijn. We hebben dus de wasmachines en het zwembad(bijna) voor ons alleen! Alleen de bar bleek ook al toe te zijn. Na het avondeten en het doodslaan van de vliegen die binnen waren gekomen-de eerste keer dat we er last van hadden- gingen we slapen.

8 juli


index