9 juli 2010

Vanmorgen bleven we op de camping tot 's middags.Daarna vertrokken we richting Lassen Nationaal park, een vulkanisch gebied. We stopten in het visitor center. We passeerden wat bubbelende modderpoelen. We stopten aan de Bumpass hell trail, een wandeling met meer vulkanische aktiviteit, maar  het pad was helaas nog afgesloten wegens teveel sneeuw.


Daarna reden we verder rond Lassen peak, een vulkaan die in 1916 nog uitbarstte. Ook op de berg lag nog heel wat sneeuw. Op de weg rondomrond lagen naast de weg nog meters sneeuw; en ook op zowat alle meertjes en wandelwegen lag nog sneeuw en ijs. We reden dus maar verder zonder te stoppen.

We stopten op een plaats 3 mijl van de vulkaan waar heel wat rotsblokken lagen van tijdens de laatste uitbarsting.


Daarna kwamen we aan op onze overnachtingsplaats, waar iedereen heel erg vriendelijk was. We maakten een kampvuurtje en de kinderen gingen naar een openluchtfilm kijken op het volleybal-grasveld, met de obligate popcorn natuurlijk.
Nu is het tijd dat we een winkel tegenkomen, want al ons eten is op. Gelukkig hadden ze hier in het winkeltje nog hamburgers en puree, zodat we tot morgen verder kunnen.


10 juli

index