13 juli 2010

Vandaag reden we van Red Bluiff naar Crescent City in Californie. Bij de grens was er een voedselinspectie, maar toen we zeiden dat we in Oregon niets gekocht hadden, mochten we doorrijden.
Via een bochtige weg kwamen we aan in Crescent City. We gingen eerst naar de Safeway om inkopen te doen voor de laatste 3  dagen.

 Daarna gingen we naar de camping. Dit was in het Redwood national park,  midden in de bossen. We gingen er wandelen, maar het doel, de stout grove, met allemaal heel hoge bomen, was nog niet bereikbaar omdat de zomer-wandelbrug pas  op 20 juli openging

Daarm wandelden we naar het visitorcenter.

 Daarna gingen Joachim, katalina en papa naar het riviertje. Joachim probeerde wat te zwemmen en zo de overkant te bereiken, maar het water was te koud.


 

      

Daarna gingen we eten. Dit was ditmaal binnen in de camper, want er waren redelijk wat muggen, en een loslopende beer in de buurt van de camping.

In het park, waar we ook de 2 volgende dagen zullen zijn, staan de hoogste bomen ter wereld. Welke nu precies de hoogste is, weet men niet zeker, want het blijkt niet zo eenvoudig om dit te meten. Daarvoor moet je in de boom klimmen tot op het hoogste punt, want de bodem gaat hier nogal op en af, zodat je de exacte lengte niet zomaar kan meten.14 juli


index