17 juli 2010

Vandaag gingen mama en de meisjes naar het centrum met de tram.
Papa en Joachim huurden een auto en gingen naar de Infineon Raceway, het raceparcours van San francisco. Daar werden dit weekend de NHRA gehouden, een soort race die je in Europa niet ziet. Het principe is heel eenvoudig: ze racen 1 tegen 1 tegen elkaar over een afstand van zo'n 350 meter en de eerste die wint. Zo houden ze een afvallingsrace. Hier waren er 4 kategorien auto's die tegen elkaar moesten racen. Moto's, gewonere auto's, en 2 kategorien 'nitro'-auto's.

De eerste 2 gingen redelijk snel: de 1/4 mijl deden ze in zowat 6 seconden; ze haalden een snelheid van 300 km/uur.Hier zie je hoe ze vlak voor de race de banden nog eens extra opwarmen:


Stoppen deden ze met 2 parachutes.Daarna was het de beurt aan de top fuel(nitro's)

Zelfs met oorbeschermers aan deed het nog pijn aan de oren als ze vertrokken. De snelste haalde een snelheid van meer dan 500km/uur(316 mijl/uur) na 350 meter, en dit in minder dan 4 seconden.


Tussen de wedstrijden door kon je gewoon tussen de wedstrijdauto's doorwandelen en zag je de monteurs de auto's demonteren en terug in elkaar steken.


Regelmatig werd de race onderbroken om een oliespoor of andere  brokstukken op te ruimen.


We vertrokken vlak voor het einde van de wedstrijd; zelfs aan de parking, zowat een half uur wandelen, was het precies of er een onweer vlak boven je hoofd losbarstte zodra de auto's startten, zoveel lawaai maakte het.
 

18 juli

index