Mijn Grote Honden
New Foundlander
Leonberger
Beauceron
Training
Gedragstherapeut
Links
           Mijn New Foundlander

In het jaar 2002 de 21ste maart werd mijn New foundlander geboren. Kwam uit een nest van 13 puppy's. Hoeveel reuen en teefjes in dat nest geboren waren weet ik niet, maar de hond die ik gekozen heb uit het nest is een teefje, Ik heb haar de naam Gently gegeven.

Puppy
Als pup sliep Gently graag in een lade van een oude keukenkast. Maar al hou werd die lade te klein om er in te slapen, en moest ze in haar honden mand gaan slapen.
Ook voelde ze haar in haar nopjes als ze midden in mijn kruidenplant, kon gaan liggen in de tuin.

Ronde voorwerpen
Al van kleins af heeft Gently iets met ronde voorwerpen, als ze een bal ziet is ze niet meer te houden, die bal moet er aan geloven, het duurt dan ook niet lang voor die stuk gebeten wordt. zit ze 's avonds buiten bij volle maan, en heeft ze de maan aan de hemel zien staan , dan blaft ze tot ik( haar baasje ) haar terug binnen in huis roep. Anders ga je Gently zelden horen blaffen.

Toen Gently een goeie 10 maanden oud was haalde ik een tweede hond in huis een Leonberger puppy. Ze werden al hou de beste maatjes en onafscheidelijk van elkaar . Gently hielp met het opvoeden van mijn ander hondje, en leerde haar al hou de beste manieren aan, drinken aan de kraan, trekspelletjes. en alle deugnieterij die je je maar kan inbeelden.
Ze was dan ook zo slim, als ze iets van tafel steelde, en plots zag dat ik het gezien had dat ze aan het stelen was, gaf ze vlug alles door aan Beauty. mijn Leonberger, ze keek me dan aan alsof ze wilde zeggen, het is ik niet hoor kijk! tis Beauty. Door die trekspelletjes had ze Beauty aangeleerd als ze iets doorgaf dat Beauty het moest vast nemen.

Filmpjes

Op oudere leeftijd speelden ze samen op de terras met hun lieveling's speeltjes, zoals je kan zien in de filmpjes. Ruzie kwam er niet van, zelfs niet als Beauty alleen met een bal bezig was, en Gently wat uitdaagde. Dit kan je bekijken op het tweede filmpje.                                                 
Terug