Start
Lessen
Contact
foto's

 

 

AMSA   beter gekend als Alternatieve Muziekschool Sint Andries is in 2004 ontstaan uit de behoefte om een aantal muzieklessen georganiseerd door harmonie ‘Arbeid en Kunst’ in een bredere structuur aan te bieden. Want muziek speelt in het leven van veel mensen een zeer belangrijke rol. Dit was een hele boterham die moeilijk in het toenmalig doelgroepenbeleid van de Stad te vatten was. Via de fondsen van de Stedelijke Jeugddienst Hof Ter Lo kreeg AMSA haar eerste subsidie als project voor Talentontwikkeling en vonden we de nodige middelen om deze gratis muziekschool op te starten. Het cultureel ontmoetingscentrum zorgde via haar promotiekanalen voor de nodige  bekendmaking. De harmonie ‘Arbeid en Kunst’ deed dit eveneens via zijn leden.
Dit alles resulteerde in een muziekschool waar grootvaders met hun kleinkinderen en moeders met hun dochters gratis (lidgeld 20 €) notenleer, gitaar, trompet, saxofoon en zoveel meer konden leren.
Tot op heden, nu in tijden van culturele besparingen, bestaat deze muziekschool nog steeds!  Dit heeft in de eerste plaats te maken met de kracht van het concept en de inzet van alle lesgevers. Wat ooit begonnen is als project voor Talentontwikkeling met een jaarlijks toonmoment door de leerlingen groeide uit tot een unieke structuur in Vlaanderen. Het is één van de meest diverse muziekscholen waar je les kan volgen op een niet-schoolse manier.

Welkom Bij Amsa vzw