AMSSOMS...

De naam zou een "patroniem" of "vadersnaam" zijn, dit is een naam ontstaan uit een mannelijke voornaam. De eerste vermelding vinden we terug in 1330 (Luik) en zou afgeleid zijn uit SYMON AMESON.

De hoofdvariant waar AMSSOMS uit afstamd is ANSEMS.

Eigenlijk kunnen we er vanuit gaan dat alle namen die ook maar iet of wat klinken als AMSSOMS eigenlijk verwant zijn aan elkaar en dat door fouten in de administratie en bureaucratie zo verschillende afleidingen van de naam verspreid zijn.

Wist je dat...

...er 3 AMSSOMS'en emigreerden naar Amerika?

Peter en Charles, allebei woonden ze in CaliforniŽ en hebben 28/03/1906 als geboortedatum. Charles stierf in september 1979, Peter blies zijn laatste adem uit op 17/06/2000. Amssoms Joseph (geboren: 28/09/1881, overleden: 31/05/1957) trok naar ginds met zijn echtgenote Meline Amssoms-Struif (geboren: 09/11/1882, overleden: 12/10/1960). Helaas zijn de geboorteplaatsen van deze mensen nog niet gevonden. Ook wordt er melding gemaakt van Malanae Amssoms maar alle verdere info ontbreekt.

...Constant Amssoms burgemeester was van Mortsel van 1971 tot 1983?

Hij overleed op 06/03/2002 op de leeftijd van 88 jaar en was al die jaren ere burgemeester.

...Michel Amssoms de 125ste plaats behaalde op de halve marathon van Brabant?

De (toen) 54-tig jarige liep een tijd van 1:42:01.

...er in BelgiŽ slechts 74 mensen de naam Amssoms dragen?

Klik hier om een kaart te zien met de spreiding van de naam.

...er creativiteit schuilt in onze naam?

Lieve Amssoms verzorgt theatervoorstellingen en geeft her en der voordrachten, ze leest voor als geen ander.

...we een wereldreiziger hebben?

Sam Amssoms reisde de halve wereld rond en geeft regelmatig diavoorstellingen en reisverslagen.

...er een vooraanstaand wetenschapper de naam AMSSOMS draagt?

Katie Amssoms is geen onbekende in het wetenschappelijk milieu. Met tal van publicaties en onderzoeken met haar naam eronder is ze een gerenomeerd chemicus.

...zelf Europa onze naam kent?

Marianne Amssoms als directeur-communicatie werkte voor McDonnalds en later als persoonlijk medewerker van Wilfried Martens. Nu is ze Corporate Media Relations Director bij InBev. Maar ook Marcel Amssoms is geen vreemde in de lokale Antwerpse politiek.

...er heel wat topmanagers met onze naam zijn?

Sofie Amssoms: Combori (lindapter), Chris Amssoms Senior Management bij: Boerenbondgroep, Unisource Alliantie, KPN, AMC-Business Strategy consultants.