Corfu


-De hoofdstad van het eiland is het gelijknamige Corfu of Kerkyra, en ligt aan de oostkust van het eiland.

-De hoofdstad, havenstad en onbetwist centrum is Corfu-stad (Kerkyra). De stad bestaat uit een sfeervolle mengelmoes van forten, kerken, musea en huizen.

-Men kijkt de ogen uit naar de talloze winkeltjes, tavernes, marktjes, bars en restaurants. Het Venetiaanse fort en de oude stadsmuren waarop wandelpromenades zijn aangebracht zijn zeker een bezoekje waard. -De stad heeft dan een druk programma en trekt veel bezoekers uit Griekenland en het buitenland.


-Op een steenworp van Corfu ligt het onbekende maar fascinerende land AlbaniŽ. -Na het vertrek vanuit de haven van Corfu vaart u langs de Albanese kust naar Agios Saranda. -Als de douaneformaliteiten geregeld zijn, neemt een lokale gids u mee naar de oude stad Butrinti. -Butrinti is een vesting dat dateert van voor onze jaartelling en ligt zeer strategisch aan de voet van een meer -langs de vroeger druk bevaren route tussen West- en Oost-Europa.

-De meeste archeologische vondsten zoals het theater, het oude gymnasium en de indrukwekkende tempel met zijn waardevolle mozaÔekvloer, dateren uit de Romeinse periode. -'S Middags is er tijd om een kijkje te nemen in Agios Saranda tot de boot weer vertrekt naar Corfu.


klimaat

-De kust is veelal rotsachtig, in de vele baaien vindt men grindstranden.

-Dat is ťťn van de redenen waarom snorkelen zo populair is op Corfu. -De onderwater is er dan ook wondermooi.

-Vanwege de relatief hoge regenval is het eiland zeer groen en heeft het een gunstig klimaat. Het is dan ook een populaire vakantiebestemming.

fauna en flora

-Pondikonissi of Muizeneiland is de naam van het verst gelegen eiland in de baai ten zuiden van Kanoni, even ten zuiden van Corfu stad. -Op Vlacherna staan een wit klooster en een hele hoge boom. -Dit is een van de meest gefotografeerde plekkken in heel Griekenland. Op de achtergrond gelegen is het Muizeneiland.

-Vanaf Vlacherna vertrekken de bootjes naar Corfu stad en je kunt er ook naar Pondikonissi/Muizeneiland. -Het enige bouwwerk op het eiland Pondikonissi is een kerk die tussen de bomen verscholen ligt. -De mythes uit de Homerus vertellen dat Odysseus op het eiland zou zijn aangespoeld. -De bomen op Pondikonissi lijken vaag op muizen en vandaar de naam. -Op 400 meter afstand ligt de landingsbaan van het vliegveld van Corfu.


bezienswaardigheden