Ontstaan van onze tuin

 

 

Het ontstaan van een droomtuin.

Begin 1995 hoorde ik collega’s op het werk regelmatig praten over hun vijvergenot.

Na een bezoek aan hun waterpartijen, kreeg ik de vijvermicrobe te pakken. Na enig overleg met Annick over de grootte, de vorm en de diepte en na enkele vijverboeken te hebben geraadpleegd werd overgegaan tot de vijveraanleg op 6 mei 1995.

Onbewust was die eerste spadensteek ook het begin van wat tot op heden onze droomtuin geworden is.

Ja want een tijdje later kwam Annick thuis met de mededeling dat ze nu toch wel ergens een mooie tuin had gezien. Aangestoken door die prachtige tuin vroeg ze om enkele cm te krijgen van mijn mooi indertijd kant en klaar aangelegd grasveld.

Met weinig enthousiasme stond ik hiervan een tiental cm af, zodat ze langs de zijkant ervan kon beginnen met het plaatsen van bloemen en planten.

Van die enkele cm kwamen er altijd meer en meer, en zag ik eerst wel met tegenzin mijn grasveld als het ware smelten als sneeuw voor de zon.

En als je mooie planten en diverse soorten wil moet je op weg hetzij naar tuincentra, of naar bloemenmarkten en tuinbeurzen. Wil je daarbij dit alles een beetje met overleg en kennis planten kan je best ook maar enkele opentuinen bezoeken gaan afleggen. Dit alles werd door ons ruimschoots gedaan.

Met de tuinbezoeken kwamen ook automatisch de ideeën bij ons op. Het werd zelfs zo erg dat ik er ’s nachts begon van te dromen, en de volgende morgen kon vertellen welke nieuwe tuindroom in mijn gedachten was ontstaan.

Doordat we bij onze tuinbezoeken ook al gezien hadden dat de mooie tuinen bijna altijd een naam hebben , paste en kon het voor ons niet beter dan dat onze tuin de naam kreeg van :

<< MIJN TUIN – MIJN DROOM >>

Na de tot heden verwezenlijkte dromen  mogen we wel zeggen dat we een waar tuinpaar vormen. Ik zorgde voor de algemene vormgeving, Annick voor de minutieuze  invulling ervan. Samen komen we tot een charmant geheel : de tuin als hoeksteen van ons samenzijn .

 

Gentil Bruenin en Annick Herregodts.

 

 

 

no-rightclick