Tuinbeschrijving

 

 

Op een oppervlakte van 6 are (huis inbegrepen ) creëerde ik rondom het huis eigenhandig mijn tuin, eerder klein maar fijn.

 

De tuin is langs de straatzijde  afgesloten met rustiek smeedwerk Renaissancestijl. Daarboven groeit geleide “Carpinus betulus”.

Men rijdt de tuin binnen  onder een 4 m lange Berceau die begroeid is aan de kanten met klimop “Hedera Hibernica”, en in het midden met 3 soorten klimrozen : “Bantray Bay”, - “Alberic Barbier”, -  en “Phyllis Bide”. 

Tussen deze rozen groeien 4 soorten clematissen: “Piilu”, -“Romantika”, -“Arabella”, - en “Duchess of Albany”.

Naar de voordeur  stapt men onder 4 bolbomen “Prunus fricosa globosa” en tussen prachtige buxusbollen .

In de voortuin links  staat een buxusparterre die in de hoeken begroeid is met  “Lavendel Hidcote”, en middenin rond een zonnewijzer  groeien witte “Kent rozen”.

Op de achtergrond zie je de 4 meter lange eerder genoemde berceau. Rechts staan 17 buxusbollen van diverse afmetingen met er tussen witte Alliums.

In de voortuin rechts  staat een ronde vijver met erin een sproeiend ornament, en op de achtergrond een witte border met de Lens rozen “Guirlande ‘d amour”, en “Rosalita”, - verder: witte Lupinus, - Geitebaard, - “Hydrangea Annabelle”, - “Liatrus Spicata”, de stokroos “ Acea Rosea”, - en clematis “Alba Luxurians”.

Op de oprit  is de zijmuur van het huis beplant met wilde wingerd “ Parthenocissus  Tricuspidata”. Er tussen staat een watersproeiend tuinornament, langs de zijkant staan diverse buxuspiramiden, en aan de andere zijde is er een prachtige planten border.

De voortuin met de oprit zijn gescheiden door 2 bogen welke overgroeid zijn met  wilde wingerd “Veith boskoop”.

Over de oprit  staan 2 bogen die overgoeid zijn met “Carpinus betulus”, en meer naar achter toe een pergola met de wintergroene kamperfoelie “Lonicera japonica Halliana”.

Buxuswolken driehoek  15 diverse buxusbollen staan opgesloten in een buxusdriehoek, met er tussen rode Alliums, en de naald van cleopatra, en er boven op een pergola de klimroos “Guirlande ‘d amour”.

Achteraan op de oprit vind je links een palm “Chamaerops Excelsa", en langs de rechterzijde staat in een verborgen hoek het prachtige 187 kg zware loden “Verborgen Juweel”.

De achterzijde van het huis  Het terras is rondom begroeid met de druif “Boskoop Glory”. Op het terras zelf staat op een gedraaide stam een prachtige laurierbol en ook een vijgenboom.

De eiken daksteun balk  hieraan groeit onderaan de gele klimroos  “Golden showers” met er tussen de clematis “Miss Bateman”, en bovenaan de “Passiflora Caerulea”.

Een lange pergola aan de vijver  is beplant langs de ene zijde met “Jasminum  Officinale”, en in het midden met de japanse wijnstok “Vitus Coignetiae”, en langs de andere zijde met “Akebia Quinata”.

Een scheidingsmuur met de gebuur is beplant met de klimop “Helix Goldheart”  waartussen een waterornament en diverse vogelhokjes hangen, en de prachtige lensroos “New dawn” groeit .

Langs de zijkant van de gebuur  groeien op dikke koorden over een 10 tal meter  de klimrozen “Felicité et perpetue” – en  “Dentelle de malines”, met er tussen de clematis “Chalcedony”.

Van de achtertuin  Kijkt men naar straat toe onder twee pergola’s waarop het ganse jaar door diverse clematissen bloeien, en ontdekt men in de verte een mooi waterornament.

Langs de schaduwrijke zijkant  van het huis kan je op straat naar achter zien  en krijgt men een zicht tussen 2 pergola’s van de buxuskamers die gevuld zijn met diverse Hosta soorten, en ziet men de 2 obelisken welke beplant zijn met Clematis en Rhodonchiton.

De schaduwrijke zijmuur van het huis is begroeid met de klimhortensia “Hydrangea Petiolaris”.

Lantaarnpalen  zijn versierd met huislook bollen “Sempervivum”  en aan de muren hangen diverse decoraties.

 

Hiermee las U  een klein overzicht over onze tuin.

no-rightclick