Zelfbouwkooien

Echte rattenkooien zijn vaak moeilijk te vinden (vaak voldoen chinchilla- en frettenkooien wel). Als je dan ook de beste(grootste)voor je ratjes wil kan het best duur worden.
Maar heb je er al ooit aan gedacht je eigen rattenkooi te bouwen? Het is een stuk goedkoper en je kan zelf kiezen hoe groot je hem wil maken. Je hoeft er geen Handige Harry voor te zijn. Er zijn verschillende sites met erg goed beschreven handleidingen.
Ik vond het ook een leuk idee om er een pagina aan te wijden en zie hier: Het resultaat! Bedankt aan iedereen die hier tot nog toe aan wilde meewerken :-). De meeste foto's zijn aan de site of aan de email van de eigenaar gelinkt (erg handig als je vragen over de kooi hebt ;-) Wil je ook meewerken? Kijk dan even onderaan de pagina. En verder: veel plezier!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Dit is de kooi van Suzanne (nick op ratten.nl: Suus) De huidige bewoners zijn Diddle,Vixen en Vitou. Zoals je ziet een erg ruime kooi voor deze ventjes (en daar maken ze natuurlijk dankbaar gebruik van:-). Deze is 150cm hoog, 35cm breed en 75 cm lang. Voor een een beschrijving van materiaal en een handleiding moet je even op de foto klikken.
Dit is de zelfbouwkooi van Zjenja. Ze heeft h'm samen met haar moeder gemaakt. De kooi en alle toebehoren die je hier kan zien, kostten slechts 50 ! De kooi wordt bewoond door Mexx en Diesel. Er is mooi gebruik gemaakt van laddertjes, plateau's ... en nog zoveel meer leuke dingen. Voor vragen over de kooi kan je haar een mailtje sturen. (klik op de foto)
Dit is de Zelfbouwkooi van Myrthe (zelfde naam op ratten.nl). De kooi is gebouwd van 2 metalen Praxis boekenkasten, daar gaas tussengespannen en er een deur voorgemaakt. Het klinkt simpel maar dat was het niet. Afmetingen: 160cm hoog, 60cm diep en 80cm lang. De kooi wordt bewoond door 4 mannen: DJ, Beethoven, Jinx en Secret Montana. Voor vragen over de kooi kan je Myrthe een mailtje sturen. (klik op de foto)

Heb je ook een zelfbouwkooi? en wil je die lekker showen op m'n site? Stuur dan een mailtje met een foto van de kooi, info (grootte, eventueel site met handleiding) de bewoners (mannen/vrouwen ,hoeveel?) en natuurlijk ook een korte beschrijving van jezelf. Dat komt allemaal samengevat langs de foto. Er is nu ook de mogelijkheid om je werkbeschrijving op mijn site te zetten en als je zelf niet de mogelijkheid hebt om die zelf online te zetten.