Anthony's Märklin Sprint Site

  

Beste slotracefan,
hartelijk welkom op deze site.
Ik wens u veel fun met het slotracen en Märklin Sprint in het bijzonder.
Veel plezier, Anthony.


Schrijf eens iets in mijn gastenboek.

Write2Me.NL Gastenboek

You can write to me in English too (or German, or French,... or whatever).
You can also send me a picture of your Märklin Sprint track, your collection, or your favourite Märklin Sprint car.
Watch out, it must be a picture of Märklin Sprint that you have taken, not a stolen one.
I don't want any trouble with copyrighted pictures.
Each month, I will choose the nicest picture and publish it on this site.

Sie können mir schreiben auf English, Deutsch oder Französisch.
Sie können mir auch Bilder von Ihren Märklin Sprint Tracks, Ihrer Kollektion oder Ihren Autos schicken.
Passen Sie auf, weil ich keine Probleme mit dem sogenannten Copyright will, versuche ich Ihnen originelle Bilder zu schicken,
keine, die Sie also von einem anderen Site genommen, oder aus einem Buch kopiiert haben.
Jeden Monat werde ich dann das schönste Bild hier zeigen.

Nieuw: "De foto van de maand".

 Elke maand kiezen we een nieuwe startpaginafoto.
Mocht iemand anders nog mooie plaatjes van Märklin Sprint wagens willen doorsturen, kan dit via e-mail.
Alvast bedankt, Anthony. 

Deze inzending is een foto ingezonden door Jan Ringström (Zweden),
lid nummer 68 van de MSRC in Zweden.
Hij laat ons een overzicht zien van alle Märklin Sprint auto's in hun originele dozen
en de Märklin spoor I wagon met de twee BMW's.


 

 

Nieuwe pagina: "Hall of Fame".

Nieuw circuit: "AMS-RING".Gebruik a.u.b. bovenstaande banner om te linken naar deze site. Alvast bedankt.

   

    Inleiding:

    In het begin van de jaren zeventig kreeg ik van mijn ouders, als verjaardagsgeschenk, een autoracebaan van Märklin.  Ontelbare uren raceplezier (alleen of samen met enkele vrienden) waren mijn deel. Door een stommiteit ben ik enkele jaren later mijn racebaan kwijtgeraakt. Nu ja, als je achttien bent, heb je nu eenmaal andere interesses (zoals meisjes...).

    Vele jaren (en een gezin) later, denk je wel eens terug aan die zalige tijden. Tot je op een rommelmarkt een oude verfrommelde doos met Märklin Sprint ziet staan. Voor je het weet, ben je bezig met het uitproberen van de baan en het restaureren van de wagentjes. Als een gek speur je het internet af of er nog iets te vinden is, want in de modelbouwwinkels is het noppes (Märklin Sprint werd geproduceerd van 1967-1982). Gelukkig kan je op het wereldwijde web nog alle wisselstukken vinden (zie "Favorieten") en zijn er ook nog enkele collegaverzamelaars en -racers met een eigen webstek.

    Eén van die collegaverzamelaars en -racers is mijn Duitse vriend "Michael Jung", ik raad u dan ook aan om zijn website eens te bezoeken. U vindt er heel wat nuttige tips, mooie foto's en een compleet overzicht van alle Märklin Sprint startverpakkingen. Een echte aanrader... 


    Doelstellingen:

    Een bescheiden bijdrage leveren om mijn kennis over Märklin Sprint te delen met alle andere liefhebbers, in het bijzonder de Nederlandstaligen (anderstaligen zijn uiteraard ook welkom).

    Wat informatie geven over de geschiedenis van Märklin Sprint: de startsets, de baanstukken, het toebehoren, de racewagens, de wisselstukken,...

    Langs deze weg wil ik de volgende personen speciaal bedanken voor hun medewerking aan de site: Michael Jung, voor de vele tips en technische hulp (en de achtergrond voor de site) en Dirk Menz, Max Rothenbacher, Rolf Borkes, Agnes Rupprath,... voor het gebruik van enkele prachtige foto's bij "Racewagens".  De meeste foto's op deze site komen uit mijn eigen verzameling, maar van de wagens die ik (nog) niet bezit, waren deze mensen onmiddellijk bereid hun foto's ter beschikking te stellen.
    Een tweede persoon die ik speciaal wil vermelden is Stef Dillen, ook hij is gebeten door de Märklin Sprint microbe en eveneens afkomstig uit België. Van hem mocht ik enkele mooie foto's ontvangen van zijn verzameling en hij laat ons ook graag een kijkje nemen bij het bouwen van zijn baan. Ga gerust uw gang en loer even mee op de pagina over "Stef Dillen"
   
De volgende persoon verdient ook een eervolle vermelding op de website, namelijk Jacques Van Hoof uit Nederland. Bekend (en ook een beetje berucht) van het Nederlandse "Racebaanforum" (zaliger), heeft deze "slotraceadept" zich onlangs bekeerd tot het "Märklin Sprintdom". Iets waarover hij zich (tot nu toe) nog niet beklaagd heeft. Jacques heeft een echte passie voor slotracen in het algemeen en in het bijzonder voor de "classiccars". Op zijn Nincobaan is hij er dankzij de speciale slepertjes (artikelnr. 1510) in geslaagd de Märklin Sprintbolides aan de gang te krijgen. De "Leitkiel" moest hiervoor wel wat afgevijld worden, maar het is gelukt. Vanaf 17 juni 2003 heeft Jacques zijn eigen pagina op deze site. En of het de moeite is. Oordeel zelf. Naar de pagina van Jacques Van Hoof
   
Mocht iemand anders nog mooie plaatjes van Märklin Sprint wagens willen doorsturen, kan dit via e-mail. Alvast bedankt, Anthony.  

    Mocht iemand op zolder, of in de kelder, of ergens daartussenin nog wat liggen of staan hebben van Märklin Sprint (om het even wat, zelfs beschadigd) en u vindt het zonde om het weg te gooien, aarzel dan niet langer en neem contact met mij op via e-mail. Misschien kunnen we tot een gunstige regeling komen voor u, voor mij en voor het artikel. Bij mij krijgt alles van Märklin Sprint alvast een tweede leven. Gelieve er wel rekening mee te houden dat ik (nog lang) geen miljonair ben.

Webmeester: Anthony Huvaere.

Copyright © 2003 Anthony's Märklin Sprint Site.

Laatst bijgewerkt: 01/12/2019