1313: Porsche Carrera 6 (zilver/zwart)

    1313: Sportwagen. Model van de Porsche Carrera 6. Aandrijving via meertrapsraderwerk. Zwarte kunststof, bovendeel zilvermetaal gelakt, onderstel niet gelakt. Open cockpit met voorruit, binneninrichting rood gelakt. Lengte 13 cm. Bijpassende reservebanden: voor 1500, achter 1503. Geproduceerd van 1968-1972.

    Zo ziet de originele eruit. Let even op enkele details zoals de kleur van het interieur, de startnummers en de zwarte sierstreep. De foto heb ik geleend bij Michael Jung, die hem op zijn beurt gevonden heeft bij "Detlevs Märklin Sprint Sammler homepage", waarvoor dank.

    Op de foto hieronder zie je ook een Porsche Carrera 6 in zilver (nr. 1313)? Fout, oorspronkelijk was dit een oranje Porsche Carrera C6 (nr. 1314). Dit overigens prachtig herspoten exemplaar is niet authentiek en kenners zien het verschil: de startnummers van de Porsche Carrera 6 liggen tussen de 10 en de 20, het interieur van de originele versie is rood en kijk eens aandachtig naar de sierstreep, deze is eveneens "repro". Op de website van Michael Jung staat overigens heel nauwkeurig beschreven hoe u zelf "Decals" kunt maken, er staan zelfs verschillende bruikbare voorbeelden bij. Wilt u er meer over weten, klik dan op "Karosserie" bij "Michael Jung".

    En op de foto hieronder krijgt u mijn exemplaar te zien. Hoe de opknapbeurt in zijn werk ging, krijgt u te zien op de pagina "Restauraties".

Terug naar "Racewagens"